Activitatea fetală in sarcină: cand vei simți mișcările bebelușului, cât de des și când ne putem ÎNGRIJORA
Mișcarile fătului in burtica sau miscarea fetală fac parte din semnele pozitive ale sarcinii - transmitand mesajul ca totul este in regula si ca bebelusul e activ. Așadar, este firesc ca intarzierile miscarii, schimbările în rutina sa de miscare, sau lipsa brisca a miscarii să cauzeze îngrijorare fiecarei gravidute.
→ Iată in continuare ce trebuie să știi despre activitatea fetală: când vei simiti mișcările bebelușului, cât de des și cand ar trebui să ne ingrijorăm.
- vei citi:
Reține aceste date despre mișcările fetale
Când trebuie să simt copilul mișcându-se?
Factorii care pot determina modul în care simți mișcările copilului
Scăderi ale numărului de mișcări fetale
Iată ce comunică mișcările bebelușului din burtică
Sarcina pe săptamani, în cele trei trimestre de sarcină.
Mișcările fetale - când, cât și la ce trebuie să fim atenți
Sunt insarcinata si as vrea sa stiu cand voi putea simti miscarile bebelusului? Si cum sunt ele? Seama cu ceva anume? Si cat de dese trebuie sa fie?
Mișcarile fatului in burtica sau miscarea fetală fac parte din semnele pozitive ale sarcinii - transmitand mesajul ca totul este in regula si ca bebelusul e activ. Așadar, este firesc ca intarzierile miscarii, schimbările în rutina sa de miscare, sau lipsa brisca a miscarii să cauzeze îngrijorare fiecarei gravidute.
Pe măsură ce parcurgi diferitele etape ale sarcinii, reține aceste date despre mișcările fetale:
S-ar putea să nu simți copilul mișcându-se în primele 20 de săptămâni.
Mai mulți factori pot determina când și cum vei simți primele mișcări fetale.
Tipurile de mișcări pe care le simți se vor schimba în timpul sarcinii.
Când trebuie să simt copilul mișcându-se?
Înainte de 14 săptămâni de sarcină copilul se va mișca, dar de obicei nu vei putea să îl simți. Cele mai multe graviduțe vin la prima ecografie când sarcina are în jur de 8-10 săptămâni. Bebelușul are aproximativ un centimetru lungime în acest moment. În timpul ecografiei, se poate vedea copilul mișcându-se în uter, într-un sac cu lichid amniotic.
Primele mișcări ale fătului sunt adesea descrise ca niște „fluturași în stomac”. Este o mișcare atât de subtilă încât trebuie să fii liniștită și foarte atentă pentru a o observa.
Unele femei pot simți că bebelușul lor se mișcă încă din a 15-a săptămână, în timp ce altele nu observă mai devreme de săptămâna 20 sau chiar 22, deoarece depinde de o serie de factori. Nu există nicio diferență în sănătatea unui bebeluș daca i se simt mișcările mai devreme sau mai târziu.
Pe măsură ce sarcina progresează și copilul crește, mișcările devin de obicei mai puternice. Unele dintre lovituri ar putea să îți taie respirația. Dacă mișcările se simt ritmice timp de câteva minute, copilul tău probabil sughite!
Poate fi util să ai un calendar de sarcină. Aceste calendare oferă informații despre sarcină, săptămână cu săptămână și te pot ajuta să urmărești dezvoltarea copilului.
Spre sfârșitul sarcinii, copilul este mai mare și are mai puțin spațiu, astfel încât vei observa adesea o diferență în mișcări. Loviturile ascuțite se transformă în unduituri, pe măsură ce bebelușul se învârte în uter.
► Citeste aici pe larg Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii
Ad-Extra3:
Factorii care pot determina modul în care simți mișcările copilului
Când și cum vei simți primele lovituri depinde de mai mulți factori, printre care:
► Experiența ta de mamă - Dacă ai mai fost însărcinată, probabil că vei observa primii „fluturi” mai devreme. La început, este un fel de joc de-a ghicitul - ar putea fi doar gaze. Dar pe măsură ce sentimentele devin mai definite, le vei recunoaște ca mișcări fetale.
► Poziția placentei - Dacă placenta este în partea anterioară a uterului, un strat suplimentar de amortizare va fi între stomac și copil, astfel încât poate dura mai mult pentru a simți mișcarea.
►Cantitatea de lichid din jurul bebelușului - Dacă există mai puțin lichid amniotic, s-ar putea să nu simți că bebelușul se mișcă la fel de mult.
► Indicele masei tale corporale - Femeile mai plinuțe nu simt uneori bebelușul mișcându-se la fel ca alte femei.
Scăderi ale numărului de mișcări fetale
Multe femei vin la medic preocupate de faptul că nu își pot simți copilul mișcându-se. Nu uita: este posibil să treacă 20 de săptămâni sau mai mult, înainte de a simți acele prime mișcări. Odată ce începi să le simți, cel mai bun sfat este:
► Fii conștientă de mișcările normale ale bebelușului. Dacă există o schimbare semnificativă, menționeaz-o medicului.
► Număratul loviturilor fetale este o modalitate de a verifica obiceiurile de mișcare ale bebelușului. Cinci mișcări într-o oră sau 10 într-o perioadă de două ore, sunt considerate normale.
►Dacă copilul se mișcă mai puțin, nu înseamnă neapărat că ceva nu este în regulă. Bebelușii dorm în interiorul uterului, iar perioada de inactivitate este normală. Cu toate acestea, mai puțină mișcare poate fi și un semn că există mai puțin lichid amniotic în jurul bebelușului sau că placenta nu funcționează corect. Deci nu este ceva de ignorat.
► Dacă ai simțit mișcare, dar au trecut mai mult de patru ore fără să mai simți nimic, este timpul să suni medicul - mai ales dacă ai o complicație medicală precum diabet sau tensiune arterială ridicată.
Iată ce comunică mișcările bebelușului din burtică
Comunicarea cu bebelusul, incepe inca de pe bancile ... pardon :) din perioada in care acesta este rege in burtica mamicii. Dupa saptamana 20 de sarcina, miscarile fetale dau informatii despre starea bebelusului.
Iata cum puteti sa discutati cu comoara din burtica si mai ales ce ii puteti transmite si in cel fel. Atentie, si taticii sunt invitati sa participe la primele discutii cu fiul/fiica lor. Iata sfatul de la Desprecopii.com :)
Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii
Cand simti prima miscare a bebelusului in burtica ?
Ei bine, majoritatea gravidutelor simt prima miscare intre saptamana 17 si 23 de sarcina. Miscarea este ca o falfaire de aripa. De fluturas.
Daca esti graviduta si inca nu ai simtit cum misca bebelusul in burtica, nu te ingrijora - atata vreme cat ecograful are vesti bune. Prima miscare a bebelusului in burtica poate trece neobservata. Vezi aici un calendar al miscarilor bebelusului din burtica mamei - cam cand ar trebui sa se produca.
Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale
5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere
Sarcina pe săptamani, în cele trei trimestre de sarcină
Trimestrul 1 de sarcină
Saptamana 1 sarcina
Saptamana 2 de sarcina
Saptamana 3 de sarcina
Săptamana 4 de sarcina
Săptamana 5 de sarcina
Săptamana 6 de sarcina
Săptamana 7 de sarcina
Săptamana 8 de sarcina
Săptamana 9 de sarcina
Săptamana 10 de sarcina
Săptamana 11 de sarcina
Săptamana 12 de sarcina
Săptamana 13 de sarcina
Trimestrul 2 de sarcină
saptamana 14 de sarcina
Saptamana 15 de sarcina
Saptamana 16 de sarcina
Saptamana 17 de sarcina
Saptamana 18 de sarcina
Saptamana 19 de sarcina
Saptamana 20 de sarcina
Saptamana 21 de sarcina
Saptamana 22 de sarcina
Saptamana 23 de sarcina
Saptamana 24 de sarcina
Saptamana 25 de sarcina
Saptamana 26 de sarcina
Trimestrul 3 de sarcină
saptamana 27 de sarcina
Saptamana 28 de sarcina
Saptamana 29 de sarcina
Saptamana 30 de sarcina
Saptamana 31 de sarcina
Saptamana 32 de sarcina
Saptamana 33 de sarcina
Saptamana 34 de sarcina
Saptamana 35 de sarcina
Saptamana 36 de sarcina
Saptamana 37 de sarcina
Saptamana 38 de sarcina
Saptamana 38 de sarcina
Saptamana 40 de sarcina
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Calculatoare de sarcina
Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII