Nu e vina ta dacă ai suferit un avort spontan - iată cat de des se poate intampla
Avortul precoce (avort spontan) se intampla extrem de des, desi multe femei nu stiu ca li se intampla.
Avortul este cea mai frecventă complicație a sarcinii care afectează multe femei în fiecare an - dar multe persoane nu știu acest fapt. Iata ce trebuie sa stii despre avortul spontan si de ce nu trebuie sa te simti vinovata cu nimic.
- vei citi:
Avortul nu este rar
Ce provoacă avortul spontan?
Ce provoacă percepțiile greșite?
Nu e vina ta dacă ai suferit un avort
Semne de alarmă in primele saptamani de sarcină
Avortul precoce este foarte comun
Am citit recent un studiu interesant despre ceea ce cred oamenii despre avortul precoce - sau spontan, adică avortul în primele trei luni de sarcină. Studiul bazat pe un sondaj a dezvăluit cât de greșite pot fi percepțiile în privința avortului pentru femei și familiile lor.
Peste 1.000 de persoane au completat sondajul cu 33 de întrebări, care a fost publicat în jurnalul Obstetrics and Gynecology. Scopul a fost de a examina ce știu oamenii despre frecvența și cauzele avortului și reacțiile lor emoționale.
Mai mult de jumătate dintre cei chestionați au considerat că avortul este foarte neobișnuit.
Nu este adevărat. Zece la sută - poate chiar 20 la sută - din sarcinile recunoscute clinic se termină în avort spontan. Asta înseamnă că una din cinci femei însărcinate va suferi un avort spontan.
Când vorbim despre sarcini „recunoscute clinic”, includem femeile ale căror sarcini au fost verificate de către medicii lor și femeile care au făcut teste pozitive de sarcină la domiciliu, dar nu au fost la medici.
În ultimii 20 de ani, testele de sarcină au devenit foarte precise. Testele de sarcină pe care le poți cumpăra de la magazinul alimentar pot detecta o sarcină chiar înainte de întârzierea ciclului menstrual. Asta înseamnă că medicii diagnostică avorturi care în urmă cu 20 de ani ar fi putut fi considerate nimic mai mult decât întârzieri ale ciclului.
Ce provoacă avortul spontan?
Articolul a arătat că majoritatea respondenților știau că cea mai frecventă cauză de avort spontan este o problemă genetică sau medicală cu sarcina. O problemă genetică comună este aneuploidia, ceea ce înseamnă că există un număr anormal de cromozomi în celulele embrionului.
Majoritatea oamenilor au crezut că ar putea exista și alte cauze externe ale pierderii precoce a sarcinii. Aproape 75 la sută dintre respondenți au considerat că un eveniment stresant poate declanșa un avort spontan, dar acest lucru NU este adevărat. O altă percepție greșită pe care mulți dintre respondenți au avut-o a fost că ridicarea obiectelor grele sau alte eforturi fizice ar putea declanșa un avort spontan.
Și mai surprinzător a fost faptul că multe persoane credeau că istoricul medical personal poate provoca avortul. Mulți respondenți au considerat că un istoric de infecții cu transmitere sexuală sau utilizarea anticoncepționalelor ar putea provoca un avort, care este, de asemenea, neadevărat.
Ce provoacă percepțiile greșite?
O parte din vină pentru aceste percepții greșite revine comunității medicale. Trebuie să facă o treabă mai bună, comunicând cu pacientele care au avorturi spontane.
Medicii știu că o rată de avort precoce de 10 până la 20 la sută înseamnă avort spontan și nu este neobișnuit. Acest sondaj arată că multe dintre paciente cred altceva. Imediat ce află că așteaptă un copil, unele familii pot începe să se gândească: „Va fi băiat sau fată? Ce nume ar trebui să îi punem? În ce cameră va dormi? ”
Medicii trebuie să recunoască avortul precoce ca fiind o pierdere a familiei, mai degrabă decât un eveniment medical obișnuit. Trebuie să lase pacienții să își descarce sufletul și să le răspundă cât mai bine la întrebările adresate.
Ad-Extra3:
Nu e vina ta dacă ai suferit un avort
Primul lucru pe care 9 dintre 10 pacienți îl întreabă atunci când au suferit un avort spontan este: „De ce s-a întâmplat?” Din păcate, deseori medicii nu pot da o cauză exactă și asta poate fi foarte frustrant pentru pacienți.
Anomaliile cromozomiale sunt cel mai probabil motiv. Unele femei pot pierde o sarcină din cauza problemelor care implică producerea de cheaguri mici de sânge. Femeile cu uter de formă anormală pot avea și mai multe probabilități de a suferi un avort.
Deși avortul precoce nu este neobișnuit, alegerile anterioare nu l-au cauzat, stresul nu l-a afectat, dar asta lasă în continuare pacienții fără un raspuns la întrebarea "De ce?".
Am fost întristată să citesc că jumătate dintre respondenții sondajului, care au suferit un avort spontan, s-au simțit vinovați pentru asta și că aproximativ 40 la sută au considerat că au făcut ceva greșit.
Adevărul este că - aproape întotdeauna - nu au făcut nimic rău și că nu ar fi putut face nimic pentru a împiedica acest lucru. Rareori există un tratament eficient, fie la un centru medical, fie acasă, pentru a preveni pierderea precoce a sarcinii.
Dacă medicii, familia și prietenii, devin mai conștienți de avort și sunt mai deschiși să își împărtășească empatia și experiențele, pacienții vor fi mai bine pregătiți pentru a face față unei astfel de pierderi.
Avorturile sunt foarte frecvente frecvente sunt frecvente în rândul femeilor aflate la varsta reproductiva.
Cnform unui studiu publicat in British Medical Journal, 43% dintre femeile aflate la varsta reproductva au avut unul sau mai multe avorturi spontane în primul trimestru de sarcina,
Una din 17 femei fertile au trei sau mai multe avorturi de-a lungul anilor reproductivi.
Insa, vestea buna este ca in funcție de sănătatea, nutriția și alegerile sale de viață, chiar și o femeie în vârstă de 39 de ani cu antecedente de 3 sau mai multe avorturi spontane are o șansă bună să ducă la capăt o viitoare sarcină.
Semne de alarmă in primele saptamani de sarcină
Primele săptămani de sarcină au cateva semne de alarmă pe care e bine să le stii. Iata care sunt semnalele de alarma ce trebuie sa te indemne sa iti suni medicul:
Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri
Avortul spontan este o trauma pentru o femeie care isi doreste un copil.
Iata o serie de intrebari si raspunsuri ... si cat de important este suportul emotional care te ajuta sa fii puternica si sa o iei de la capat. Succes! Citeste Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri.
Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan
Fricile de sarcina fac parte din galeria de spaime ale gravidelor. Un studiu facut pe Desprecopii a concluzionat ca cea mai mare frica de sarcina a gravidutelor este avortul spontan.
Fricile de sarcina, acele emotii si spaime pe care le traiesc femeile insarcimate sunt absolut normale. Pentru viitoarea mamica - fricile de sarcina sunt emotii si dragoste incipiente de mama. Gravidutele isi doresc un bebe sanatos si o nastere lina - dar pana la momentul nasterii, intervin spaimele: de ce ma doare capul, de ce nu misca bebe, de ce am sangerari...citeste pe larg despre frica de avort spontan aici.
Despre durerea pierderii unei sarcini cititi:
Durerea pierderii unei sarcini
Doua liniutze....
Mi-e dor de bebele meu
Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor creste noi amintiri
Grupuri de suport pentru pierderea unei sarcini
Durerea unei pierderi de sarcina (82)
Durerea unei pierderi de sarcina (80)
Durerea unei pierderi de sarcina (79)
Durerea unei pierderi de sarcina (78)
Durerea unei pierderi de sarcina (77)
Durerea unei pierderi de sarcina (76)
Durerea unei pierderi de sarcina (75)
Durerea unei pierderi de sarcina (74)
Durerea unei pierderi de sarcina (73)
Durerea unei pierderi de sarcina (72)
Spulberarea viselor sau avortul spontan
autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2020
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII