Bebelușii care nu dorm bine sunt super INTELIGENȚI

Bebelusii care nu dorm bine sunt super inteligenti

Bebelușii care nu dorm bine sunt super INTELIGENȚI

Bebelușul tău doarme prost noaptea? Se trezește des și adoarme greu?

• Dacă te numeri printre părinții care visează la un somn mai liniștit și la un bebeluș care adoarme ușor, pentru că lipsa de odihnă te epuizează, avem o veste interesantă pentru tine. Dacă ai un bebeluș care nu doarme bine, există șanse mari să fii mama unui viitor geniu, poate chiar un mic Einstein!

- veți citi:
Bebe nu doarme? Există o consolare!
Conexiune dovedită
Somnul rău nu este anormal
Când doarme bebelușul toată noaptea: un răspuns pentru mămicile obosite
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Bebe nu doarme? Există o consolare!

OK, poate fi foarte frustrant dacă bebelusul tău nu poate dormi, sau se trezește des noaptea. Și este foarte obositor. Mai ales atunci când discuți cu părinți odihniți, care nu par să fie deranjați de nimic. Si cand auzi tot felul de mamici cum se lauda cu nopti de somn ne-intrerupt ...

Insa, fiti fără griji: Daca ai un bebelus care nu doarme bine - nu faci nimic gresit. Fiecare bebelus este diferit si are propriul sau ritm iar un copil doarme mai bine sau mai puțin bine decât altul. Si una peste alta, ear există o consolare. Potrivit experților, există o legătură între somnul prost și un IQ ridicat. Asa ca... e de bine.

somn bebelus inteligenta einstein

Conexiune dovedită

Bebelușii care se trezesc adesea și dorm foarte puțin sunt foarte inteligenți.

Profesorul și expertul britanic in somnul bebelusului - Peter Fleming, care și-a dedicat întreaga carieră cercetării dezvoltării bebelușilor, a descoperit că există o legătură între „nivelurile foarte ridicate de dezvoltare intelectuală și somnul întrerupt”. Acest lucru se explică parțial prin faptul că, copiii care dorm rău primesc mai multă atenție din partea părinților; la urma urmei, pe timpul nopții nu au parte de multă atenție.

Atenția este bună pentru dezvoltare emoțională. Acest lucru este confirmat, de asemenea, de o altă expertă în parenting - profesoara Darcia F. Narvaez: „Bebelusii care dorm prost au o activitate a creierului mai mare, iar un studiu recent a arătat că aceștia au o capacitate cognitivă mai mare, și sunt mai puțin deprimați”.

Somnul rău nu este anormal

În ultimii ani s-a pus accent pe ideea că bebelușii trebuie să doarmă cât mai mult, susține profesorul Fleming. Si au inflorit auto proclamarii experti in somnul bebelusului. Dar, potrivit profesorului Fleming, nu este deloc ciudat dacă un bebelus se trezește de mai multe ori pe noapte; este ceva natural. De fapt, este extrem de normal.

Deci nu te impacienta dacă ai încă o noapte grea. Nu ești singurul părinte cu un copil care îl ține treaz. Și cireașa de pe tort este: bebelusul tau are putea fi un geniu!

Ad-Extra3:

Când doarme bebelușul toată noaptea: un răspuns pentru mămicile obosite

Odată ce devii mamică de bebeluș, vine și o buna zi in care începi să iti pui zeci de intrebări legate de somnul bebelușului.

De ce adoarme asa de greu, de ce adoarme numai cu mine, de ce doarme așa de putin, de ce se trezește atat de des ... și, intrebarea pe care și-o pun toatea mamicile de bebeluși: când doarme bebelușul toată noaptea? Citeste raspunsul aici.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.
Iata diagrama somnului unui bebelus de la nastere pana la 36 de luni.

Despre somnul bebelușului, mai citiți:

Bebelusul ar trebui sa doarma cu mama pana la 3 ani!
O mamica ne impartaseste un truc genial de adormire si calmare a bebelusului
Unde doarme bebelusul - eterna dezbatere
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic? 
4 produse ce stimuleaza somnul - pe care fiecare bebelus le apreciaza

Esti o mămică care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024
referinte

https://www.mirror.co.uk/lifestyle/family/its-actually-good-thing-your-13832660
https://www.novafm.com.au/entertainment/internet/why-dont-babies-ever-sleep-through-night-science-reveals/
 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII