Emoțiile bebelușului in burtica mamei - vezi cum incepe să iși manifeste bucuria sau tristețea

Emotiile bebelusului in burtica mamei - vezi cum incepe sa isi manifeste bucuria sau tristetea

Emoțiile bebelușului in burtica mamei - vezi cum incepe să iși manifeste bucuria sau tristețea

Ecografiile moderne, 3D si 4D - au observat ca bebelușii zâmbesc, plâng și clipesc în burtica mamicii.  Anterior, s-a crezut că bebelușii invata să zâmbească după naștere copiindu-și mamele.  Bebelușii nu zâmbesc în mod normal după naștere până la vârsta de aproximativ șase săptămâni. Acest lucru poate indica existența calmă, fără probleme a bebelușului în burtica mamei și relativ stresul pe care il are pana la câteva săptămâni după naștere.

Citește in continuare despre emoțiile bebelușului in burtica mamei - vezi cum incepe să iși manifeste bucuria sau tristețea și cum invață să iși manifeste emoțiile bebelușul.

 veti citi
In burtica mamei: cum invață bebelușul să zâmbească
Bebelușii sunt in activitate emoționala constantă
Bebelușul simte când mama rade
In burtica mamei: mișcarile și programul de lucru al locatarului drag
despre comunicarea cu bebelusul din burtica

In burtica mamei: cum invață bebelușul să zâmbească

Ecografiile moderne, 3D si 4D - au observat ca bebelușii zâmbesc, plâng și clipesc în burtica mamicii.

Aceste examinari cu ultrasunete au arătat că bebelușii încep să facă mișcări ale degetelor la 15 săptămâni de sarcina, sa caște 18 săptămâni de sarcina și sa zambeasca si sa planga la 26 de săptămâni de sarcina.

Profesorul Stuart Campbell  de la Clinica Create din Londra, UK - a observat ca imaginile capturate folosind un scaner 4D dovedesc că bebelusii (inca ne-nascuti) prezintă expresii faciale de incordare în pregătirea nașterii.

dezvoltarea sarcinii pe saptamani



Anterior, s-a crezut că bebelușii au învățat să zâmbească după naștere copiindu-și mamele.  Bebelușii nu zâmbesc în mod normal după naștere până la vârsta de aproximativ șase săptămâni. Acest lucru poate indica existența calmă, fără probleme a bebelușului în burtica mamei și relativ stresul pe care il are pana la câteva săptămâni după naștere.

Medicul obstetrician, care a fost pionier în utilizarea scanerului 4D în Marea Britanie, a spus: „Nu cred că oamenii își dau seama de gama de expresii faciale complexe pe care le face bebelusul in burtica. Cu scanarea în 2D se pot vedea globurile oculare miscandu-se, dar acum cu scanarea 4D este destul de clar că bebelusii își deschid pleoapele și asta este într-un mediu foarte întunecat, deci trebuie să fie un reflex.

Bebelușii sunt in activitate emoționala constantă

Bebelusii fac mișcări de respirație în interiorul uterului, desi nu există aer și clipesc, desi nu există lumină, așa că se pare că fac pregătiri pentru naștere - spune medicul englez. Zâmbetul, însă, nu poate fi interpretat ca pregătire pentru naștere, dar poate fi un reflex, a spus prof. Campbell.

El a adăugat: „Ce este în spatele zâmbetului, desigur, nu pot spune, dar colțurile gurii se întorc și obrajii se umflă ... Cred că trebuie să fie un indiciu de mulțumire într-un mediu fără stres."

Scanerul 4D, care produce imagini 3D detaliate care se mișcă în timp real, a demonstrat că bebelușii încep să facă mișcări ale degetelor  la 15 săptămâni de sarcina, sa caște 18 săptămâni de sarcina și zâmbind, clipind și plângând la 26 de săptămâni.

► Citeste Ecografiile 3D si 4D: ce sunt si care este rolul lor

Bebelușul simte când mama rade

Incepand de la acest stadiu timpuriu, miscarea este o activitate primara, uneori incepand spontan, alteori provocata de diferite evenimente. Miscarile spontane se produc cel mai devreme, probabil exprimand pur si simplu interesele si nevoile individuale. Miscarile provocate reflecta sensibilitatea fata de mediu. De exemplu, intre 10 si 15 saptamani, atunci cand mama rade sau tuseste, fetusul se misca in cateva secunde. Cititi:  Saptamana 15 de sarcina

Sistemul vestibular, care inregistreaza miscarile capului si ale corpului precum si atractia gravitationala, incepe sa se dezvolte pe la 8 saptamani. Acest lucru necesita constructia celor sase canale semicirculare, structuri pline de lichid din urechi, care sunt sensibile la acceleratia si deceleratia angulara si ajuta la mentinerea echilibrului. Cititi: Saptamana 8 de sarcina

In burtica mamei: mișcarile și programul de lucru al locatarului drag

Cum si cand misca bebe in burtica? E bine, intre sase si zece saptamani, locatarul din burtica mamei debordeaza de miscare, reusind miscari gratioase, de intindere si de rotatie ale capului, bratelor si picioarelor. La 10 saptamani de sarcina, bebelusul din burtica duce mana la cap, la fata, la gura, deschide gura, o inchide, si chiar inghite.
Iată detalii importante despre miscarile si programul de ... lucru :) al locatarului din burtică.

Tot despre comunicarea cu bebelusul din burtica, merita citit:

Cum se formeaza preferintele culinare ale copilului inca din burtica mamei

Sarcina atasata sau cum se creeaza legatura cu copilul tau inca din perioada sarcinii

Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere

Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri

Vorbeste cu burtica ta: bebe te aude si invata!

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut  

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2023)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Dr. Daniela ter Horst, Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Medic  invitat la Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII