Cand colicile si crampele bebelusului sunt cauzate de excesul de gaze abdominale
Când bebelușul are exces de gaze intestinale, sufera de iritabilitate, crampe, balonare, flatulenta, sughit și de o stare de agitatie. Termenul de colici este de fapt o descriere a unei varietati de simptome din aceasta gamă. Bebelușul suferă de gaze dureroase, balonare și spasme ale stomacului, plangand ore in șir...
In ajutorul bebelușilor care au gaze abdominale, dar și al parintilor de bebeluși - vine insa BALONIX. Balonix® med, emulsie este o formula special dezvoltată, care tratează colicile și crampele abdominale ale bebelușilor datorate excesului de gaze abdominale.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Cand bebelusul are gaze intestinale dureroase
Refluxul bebelusului provoaca durere si plans
Semnele colicilor afecteaza atat bebelusul cat si intreaga familie
Balonix® med, emulsie - Formula special dezvoltata, care trateaza colicile si crampele abdominale ale bebelusilor
Colicii bebelusului, tot ce trebuie sa stii
Când bebelusul are gaze intestinale dureroase
Gazele intestinale sunt inconfortabile, dar normale. Cu toate acestea, excesul de gaze la bebelusi vine cu o serie de simptome, incluzand agitatii frecvente, iritabilitate, crampe, balonare, flatulenta, sughit.
Termenul de colici este de fapt o descriere a unei varietati de simptome din aceasta gamă. Bebelușul suferă de gaze dureroase, balonare și spasme ale stomacului, plangand ore in șir...
Dacă bebelusii inghit aer in timpul alăptarii, durerea se inrăutateste. Multi bebelusi care suferă de gaze excesive au, de asemenea, un sistem digestiv usor imatur care provoacă aceste dificultati digestive. Uneori, durerea este mai puternică pe timp de noapte, cand are loc cea mai mare parte a digestiei. Tehnicile adecvate de alăptare si eliminare a aerului pe cale orală, pot contribui la reducerea simptomelor inconfortabile.
Insa, cand bebe este agitat, conectarea cu bebelusul devine foarte dificila. Fratii, in special cei sub varsta de 3 ani, nu inteleg plansul constant si devin supărati, agitati si frustrati. Parintii sunt lipsiti de somn, ingreunandu-se astfel concentrarea, iar relatiile in cadrul familiei devin foarte tensionate. Colicile sugarilor nu reprezinta o lupta doar pentru copil si parinti, ci pentru intreaga familie.
Refluxul bebelusului provoaca durere si plans
Refluxul gastroesofagian este comun la sugari. Efectul refluxului de acid apare atunci cand continutul stomacului se intoarce in esofag. Refluxul la bebelusi poate provoca sughituri, regurgitari sau varsaturi. Majoritatea cazurilor de reflux la bebelusi sunt cauzate de imaturitatea muschiului dintre stomac si esofag.
In cazul refluxului silentios, acidul gastric intra doar partial in esofag, astfel incat nu exista varsaturi. Sugarii isi pot arcui spatele, incercand sa-si usureze disconfortul. Episoadele sunt intense si lungi. Folosind tehnici corecte de hranire si administrarea produselor recomandate de medicul pediatru, puteti ajuta la diminuarea disconfortului.
Semnele colicilor afecteaza atât bebelusul cât și intreaga familie
Simptomele colicilor incep de obicei la cateva saptamani de la nastere si pot dura pana la 6 luni. Semnele includ:
► Perioade de plans puternice, de cateva ori pe saptamana
► Perioade de plans previzibile, adesea agravandu-se dupa-amiaza tarziu sau seara
► Episoade de plans cu durata de 2 pana la 3 ore
► Arcuirea spatelui, aducerea picioarelor la burtica, inclestarea pumnilor
► Abdomen greu, marit
Ad-Extra3:
Balonix® med, emulsie - Formula special dezvoltata, care trateaza colicile si crampele abdominale ale bebelusilor datorate excesului de gaze abdominale.
In ajutorul bebelusilor care au gaze abdominale, dar si al parintilor de bebelusi - vine insa BALONIX. Balonix® med, emulsie - Formula special dezvoltata, care trateaza colicile si crampele abdominale ale bebelusilor datorate excesului de gaze abdominale.
► Avantaje
Favorizeaza eliberarea pe cale naturala a gazelor intestinale (eliminând astfel principala cauza a colicilor)
Calmeaza colicile si crampele abdominale ale bebelusilor
Utilizarea constanta poate ajuta la prevenirea acumularii de gaze abdominale
► Compozitie
1 ml emulsie contine simeticona 40 mg.
Alte ingrediente: hidroxietilceluloza, acid sorbic, aroma lichida de portocale, zaharina sodica, apa purificata.
► Indicatii
Balonix med este indicat pentru tratamentul simptomatic al afectiunilor abdominale cauzate de excesul de gaze intestinale si pentru ameliorarea colicilor si crampelor digestive la copii.
Durerea asociata colicilor poate fi cauzata de acumularea de gaze la nivelul tractului digestiv al bebelusilor.
Balonix med favorizeaza eliminarea acestora pe cale naturala.
► Administrare recomandata
Doza uzuala este de 0,5 ml inainte de fiecare masa. Balonix med trebuie utilizat timp de câteva zile pentru a obtine rezultate optime. Utilizarea constanta poate ajuta la prevenirea acumularii de gaze abdominale. Daca dupa 3-4 zile de la prima administrare colicile bebelusului inca persista, doza se poate dubla la 1 ml. De asemenea, aceasta doza se recomanda inainte de masa de seara si pe timpul noptii.
In cazul in care are loc cresterea dozei la 1 ml si nu s-a obtinut o imbunatatire a starii sau starea copilulul s-a inrautatit, adresati-va medicului. Mai multe informatii despre Balonix® med, emulsie
6 informatii despre colici, care pot fi de folos
Ce putem face daca bebelusul are colici
Colicii bebelusului, tot ce trebuie sa stii
Alaptarea exclusiva si colicile bebelusului
Super alimente pentru mamici care alapteaza
Colicile bebelusului si alimentatia mamei
Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2019
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII