Alimente care pot cauza colici bebelușului in perioada alăptarii

Alimente care pot cauza colici bebelusului in perioada alaptarii

Alimente care pot cauza colici bebelușului in perioada alăptarii

In perioada alăptarii bebelușului, o serie de alimente pe care le consuma mămica lui pot fi cauza colicilor. Acestea intră in laptele bebelușului in numai doua ore dupa ce mami le consumă.

Iată la ce alimente ar trebui sa fii atentă dacă iți alăptezi bebelușul si cum anume influențează alimentația mămicii laptele bebelușului.

in acest articol veti citi mai multe despre:
O serie de alimente care pot cauza colici bebelusului pot intra in laptele matern si iti pot supara bebelusul la numai doua ore dupa ingerare
Lactate
Alimente care contin cofeina
Cereale si nuci
Mancarurile picante
Alimentele ce produc gaze
Pasul unu: Fa o diagrama a alimentelor
Pasul doi: Eliminarea alimentelor
Pasul trei: Provoaca rezultatul
Nu te supradoza cu nici un fel de mancare
Cum influenteaza alimentatia mamicii laptele bebelusului
Despre alimentatia in timpul alaptarii bebelusului, mai cititi si

O serie de alimente care pot cauza colici bebelusului pot intra in laptele matern si iti pot supara bebelusul la numai doua ore dupa ingerare

Unii bebelusi alaptati sunt sensibili la anumite alimente din alimentatia mamei.  O serie de alimente care pot cauza colici bebelusului pot intra in laptele matern si iti pot supara bebelusul la numai doua ore dupa ingerare.

Colici 24 de ore

Un indiciu pentru sensibilitatile alimentare ca si cauza a comportamentului agitat, de colici, este modelul numit colici 24 de ore – un episod de durere care apare in urmatoarele 24 de ore dupa ce mama care alapteaza consuma un aliment suspectat ca fiind provocator de colici, insa aceasta durere nu reapare pana data viitoare cand mama consuma aceeasi mancare. Vezi aici care sunt simptomele colicilor la bebelusi.

Lactate

Proteinele potential alergene din produsele lactate intra in laptele matern si produc simptome dureroase copiilor.

Ad-Extra3:

Alimente care contin cofeina

Bauturile racoritoare, ciocolata, cafeaua, ceaiul si anumite remedii pentru raceala contin cofeina. In timp ce unii bebelusi pot fi mai sensibili la cofeina decat altii, de obicei, o mama trebuie sa consume o cantitate mare din astfel de produse pentru a-si deranja copilul.

Cereale si nuci

Cele mai alergenice dintre acestea sunt graul, porumbul, arahidele si soia.

Mancarurile picante

Laptele tau ar putea avea un gust distinctiv dupa ce consumi mancaruri picante sau prea condimentate. Salate, pizze si un chef la restaurantul etnic local iti introduc copilul la aceste alimente. Ocazional, acestea pot provoca un protest gastric al copilului, provocandu-l pe micut sa refuze alaptarea sau sa aiba dureri.

Alimentele ce produc gaze

Broccoli, varza de Bruxelles, ardei verzi, conopida, varza – aceste legume in stare bruta pot deranja bebelusii si este mai putin posibil ca ele sa fie daunatoare atunci cand sunt gatite.

Urmarirea alimentelor provocatoare de colici

Aceasta tehnica simpla in trei etape pentru identificarea alimentelor care cauzeaza colici, este aproape identica cu abordarea identificarii alergiilor alimentare care pot aparea dupa ce bebelusul nu mai este alaptat exclusiv.

Pasul unu: Fa o diagrama a alimentelor

Din toate alimentele consumate anterior, tine evidenta alimentelor din dieta ta care sunt cele mai predispuse sa fie cauzatoare de colici. Laptele de vaca este cel mai comun vinovat din lista alimentelor care provoaca colici. Pe langa aceasta, fa o lista cu supararile copilului tau, cu agitarile obisnuite, cu episoadele de plans si de colici, de balonare, constipatie severa sau diaree, cu momentele in care este foarte gazos, cu trezirile inexplicabile din timpul noptii si cu datile in care are o iritatie rosie in jurul anusului.

Pasul doi: Eliminarea alimentelor

Incepand cu laptele de vaca, elimina din dieta ta timp de 10 pana la 14 zile unul cate unul din alimentele suspecte ca fiind cauzatoare de colici (sau toate odata, daca au cauze severe). Observa-ti copilul pentru a vedea daca simptomele se diminueaza sau dispar. Daca nu, incearca sa scoti din dieta un aliment diferit. Daca nici asa nu dispar, treci la pasul trei.

Pasul trei: Provoaca rezultatul

Daca toate sau unele dintre simptomele suparatoare se diminueaza (lucru ce ar putea necesita o saptamana sau mai mult pentru a se intampla), provoaca acest rezultat prin reintroducerea in dieta a alimentelor suspecte ca fiind cauzatoare de colici. Daca simptomele bebelusului tau reapar in termen de 24 de ore, elimina temporar aceste alimente din dieta ta. Desi mamele sunt adesea detectivi intelepti, provocarea de reintroducere a alimentelor, va face sa fiti mai obiective. Iubirea pentru copilul tau si suferinta atunci cand micutul sufera te fac vulnerabila sa etichetezi rapid un anumit produs alimentar ca fiind vinovat pentru problemele copilului tau, ceea ce v-ar putea priva in mod inutil pe tine si pe bebe de o sursa valoroasa de nutrienti.

Chiar daca nimeresti problemele unui anumit aliment, majoritatea bebelusilor sunt intoleranti numai temporar la anumite alimente care provoaca colici, ceea ce iti permite, in cele din urma, sa iti reintroduci in dieta alimentele favorite. Citeste si Colicii bebelusului si cifra magica 3 - ce trebuie sa stii

Nu te supradoza cu nici un fel de mancare

In timp ce unii copii sunt extrem de sensibili la numai cateva picaturi sau firimituri dintr-un produs, altii sunt deranjati numai daca mama consuma zilnic cantitati mari din acel aliment. Produsele din grau si alimentele citrice sunt un exemplu pentru aceasta: Prea mult poate deranja copilul, insa o cantitate mica poate fi tolerata.

Daca re regasesti in situatia in care consumi mai putine alimente si totusi copilul tau este agitat mai mult, apeleaza la un consultant in lactatie pentru a te asigura ca problema nu este tehnica ta de alaptare. De asemenea, vei dori sa te consulti cu un nutritionist pentru a te asigura ca ai o dieta echilibrata si, cel mai important, consulta pediatrul.

Cum influenteaza alimentatia mamicii laptele bebelusului

Poate influenta alimentatia mamicii calitatea laptelui cu care este hranit bebelusul?

Ei bine, medicii sunt de parere ca anumite alimente pot influenta cantitatea de lapte la mamele care alapteaza. Aceste alimente si plante numite "lactogenice" sunt subiectul acestui articol. Asadar, atentie la alimentatie in timpul alaptarii citeste detalii in continuare aici.

Despre alimentatia in timpul alaptarii bebelusului, mai cititi si

Plante care pot sa scada productia de lapte matern

Super alimente pentru mamici care alapteaza

Alimentatia mamicilor care alapteaza poate influenta laptele

Alaptarea si alcoolul

➡️  Aplicația de alăptare a bebelușului - o găsești aici:

aplicatie de alaptare

🔸 În Google Play aici:

Alăptarea Bebelușului

🔸 În Apple Store aici:

Alăptarea Bebelușului

Alte informații de suport in alaptare

GREȘELI IN ALĂPTAREA BEBELUȘULUI. Dacă începi alăptarea sau ai probleme în alăptare - evită aceste greșeli dragă mami: GHID

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII