Fricile mămicilor la prima ieșire afară a nou-născutului - ce e bine de știut

Fricile mamicilor la prima iesire afara a nou-nascutului - ce e bine de stiut

Fricile mămicilor la prima ieșire afară a nou-născutului - ce e bine de știut

Din categoria fricilor de mămici face parte și prima ieșire cu bebelușul nou născut. 
Multe mamici cred gresit ca bebelusul nu trebuie scos din casa cateva săptamani sau chiar luni pentru că l-ar putea afecta microbii din aer, frigul, poluarea, zgomotul sau orice strain care ar putea chipurile deochea minunea din carucior....

Toate aceste frici sunt complet impartasite de multe alte mamici. O mămica din comunitatea Desprecopii spune: "Pentru ca locuiesc in oras, traversarea străzii este pentru mine o frică imensa. Cu un copil, dintr-o data totul se simte mai greu si mai inspăimantator. Si nu vreau să ia microbi de afară plus ca mă tem ca il deoache cineva și nu mai doarme..."

in acest articol veti citi mai multe despre:
Frica de a scoate bebelusul afara
Ce facem cand scoatem nou-nascutul la plimbare?
Faceti prima iesire rapida
Evitati locurile aglomerate
Alte frici de mămici de nou născuti

Frica de a scoate bebelusul afară ...

Multe mămici cred gresit că bebelusul nu trebuie scos din casă cateva saptămani sau chiar luni pentru ca l-ar putea afecta microbii din aer, frigul, poluarea, zgomotul sau orice strain care ar putea chipurile deochea minunea din carucior....

Ideea că bebelusul trebuie tinut in casa pentru a-l proteja face parte fin categoria povestilor babesti si este complet falsa.  Bebelusul are nevoie de aer curat si de razele binefacatoare ale soarelui. O plimbare cu carciorul in parc nu poate fi decat benefica atat pentru bebe cat si pentru mami.

Ce facem cand scoatem nou-nascutul la plimbare?

Mamele pot acoperi caruciorul cu o panza subtire sau patura subtire, care permite fluxul de aer, dar creeaza o mica bariera pentru poluare. In acelasi timp, ii va tine si pe straini ceva mai departe. Mamele pot, de asemenea, sa isi poarte nou-nascutul intr-un sistem ergonomic, ceea ce poate fi reconfortant si, de asemenea, ii descurajeaza pe altii sa se apropie prea mult.

Faceti prima iesire rapida

Iesirea din casa poate fi distractiva pentru mama si copil, dar poate fi si destul de obositoare. Nu incercati sa planificati din prima o plimbare lunga. In schimb, incercati sa faceti cativa pasi in jurul cartierului sau al casei, astfel incat sa va obisnuiti sa va scoateti copilul si sa vedeti cum reactioneaza afara.

Ad-Extra3:

Evitati locurile aglomerate

Plimbarile scurte afara sunt in general recomandate, in timp ce locurile aglomerate precum mall-urile sau supermarket-urile nu sunt. Preocuparea este ca locurile publice aglomerate tind sa fie mai putin curate, crescand potentialul de virusi.

Alte frici de mămici de nou născuti

Frica unei mamici de nou nascut: cand ii asculti ingrijorata toata noaptea respiratia

Prima din fricile unei mamici: Ingrijirea buricului bebelusului

S.O.S: Mi-e frica sa tai unghiile bebelusului!

80 de sfaturi si invătături de la babe - atenție  NU Fă așa!

Care tanara mamica nu a primit sfaturi de la mama proaspat devenita bunica, de la soacra super plina de invataturi, de la vecina curioasa din lift, de la matusi bune sau zgipturoaice sau colege si cumnate invidioase? Adunand toate aceste sfaturi, primite si transmise din generatie in generatiei cu mult sarg, am descoperit un intreg folclor de non-sensuri si ciudatenii. Toate sfaturile sunt adunate de pe forumul Desprecopii. Atentie: Nu faceti asa!...
 

Cum alegem si cum instalam un scaun de masina pentru bebelusi

Plimbarea bebelusului cu masina este o noua rutina ce urmeaza dupa nastere.

De aceea trebuie sa va pregatiti din timp pentru acest moment, prin achizitionarea unui scaun potrivit pentru masina. De altfel, in unele tari, la iesirea din spital, parintii sunt obligati sa prezinte dovada ca au in masina un scaun pentru bebelusi.

Citeste mai departe AICI

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII