ADHD si ADD: care e diferenta

ADHD si ADD -  care e diferenta

ADHD si ADD: care e diferenta

Ce inseamna ADHD si ce inseamna ADD?

Este posibil sa fi auzit termenii "ADD" si "ADHD" si sa va intrebati care este diferenta dintre ele.

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD) este acum termenul complet iar termenul ADD nu se mai foloseste.

- veti citi;
ADD sau tulburare de deficit de atentie
Copilul hiperactiv: simptome de luat in considerare
Ar putea avea copilul tau ADHD?
Despre ADHD: 14 lucruri pe care trebuie sa le stie un parinte

ADD sau tulburare de deficit de atentie  este un termen depasit

ADD, sau tulburare de deficit de atentie, este un termen depasit. A fost folosit initial pentru a descrie persoanele care au probleme cu atentia, dar nu sunt hiperactive. Tipul ADHD numit in mod inadecvat predominant este acum utilizat in locul ADD.

ADHD este numele curent general al afectiunii. Termenul ADHD a devenit oficial in Mai 2013, cand Academia Americana de Pediatrie a publicat manualul Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, editia a cincea (DSM-5). Acest manual este cel la care medicii se refera atunci cand fac diagnostice pentru conditii de sanatate mintala.

Copilul hiperactiv: simptome de luat in considerare

Aproape toti copiii au momente cand atentia sau comportamentul sunt de necontrolat. De la joaca plina de exuberanta pana la dezinteresul aratat temelor pentru acasa, parintii trebuie sa gaseasca solutii creative pentru a mentine viu interesul copiilor lor asupra sarcinilor pe care le au. Dar, copiii cu tulburari de atentie, sau ADHD, au probleme de comportamnet, care sunt atat de frecvente si severe, incat ele inerfera cu capacitatea lor de a functiona intr-un mod adecvat in programul lor de zi cu zi. Parintii care sunt ingrijorati de neatentia sau hiperactivitatea copilului lor, ar trebui sa aiba in vedere urmatoarele simptome.

Ar putea avea copilul tau ADHD?

De ce e asa de agitat copilul ? Astazi a fost a zi de cosmar. Imediat ce l-ai trezit, baietelul tau in varsta de 7 ani a inceput sa sara in pat, ca o maimutica de la circ. Ti-a trebuit un sfert de ora sa-l imbraci, pentru ca nu statea o clipa locului. La micul dejun a rasturnat borcanul cu dulceata pe fata de masa si s-a ridicat de nenumarate ori de pe scaun, de parca statea pe coji de nuca. Iar dupa amiaza, cand s-a intors de la scoala, a reinceput tambalaul.

ADHD este o tulburare neurobiologica atribuita unei intarzieri de dezvoltare a conexiunilor cerebrale, afectand inhibitia si autocontrolul.

Mai simplu, copilul e mereu agitat, neastamparat, rastoarna sau pierde lucruri, e uituc si nu tine cont de observatiile parintilor. Cand i se vorbeste, nu are rabdare sa asculte si isi intrerupe des interlocutorul cu intrebari.

E impulsiv, dezordonat si are toane. Citeste aici daca ar putea avea copilul tau ADHD si impactul asupra copilului.

Ad-Extra3:

Despre ADHD: 14 lucruri pe care trebuie sa le stie un parinte

ADHD a devenit, din pacate, un diagnostic frecvent in randul copiilor, pus adesea cu prea multa usurinta, dar si ignorat de multe ori.

Evolutia  variata a afectiunii si simptomele particularizate de la un copil la altul ii bulverseaza adesea pe parinti, care nu stiu cum sa abordeze corect o afectiune ce isi pune amprenta asupra dezvoltarii copilului. Iata 14 lucruri pe care trebuie sa le stie un parinte - despre ADHD. 

 

Despre ADHD mai cititi si:

Copilul cu ADHD si dependenta de imagini si jocuri violente: de ce echilibrul se afla in mainile parintilor
Afectiunile psihiatrice asociate cu autismul si tratarea lor
Ameliorarea simptomelor ADHD prin alimentatie adecvata
ADHD la adulti - tratament si efecte posibile
Cum se manifesta ADHD la fetite
Cum tinem in frau simptomele copilului cu ADHD?
Copilul cu ADHD la scoala
Sfaturi pentru parintii cu copii hiperactivi  

Forumul de suport al parintilor cu copii cu ADHD

ADHD - copii cu deficit de atentie si hiperactivitate.

Autor:redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © Desprecopii.com 2019

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:ADHD

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII