Modificari ale corpului in timpul sarcinii - din galeria fricilor de sarcina

Modificari ale corpului in timpul sarcinii - din galeria fricilor de sarcina

Modificari ale corpului in timpul sarcinii - din galeria fricilor de sarcina

Din categoria fricilor legate de sarcină fac parte și modificările corpului viitoarei mămici. Gravida poate observa cu teamă că are nasul umflat, că reține apă și nu o mai încap pantofii, că are fața umflată, că pierde genele și sprâncenele, că apar roșeață a pielii, capilare sparte, acnee, pistrui și alunițe noi.

Iată ce trebuie să știi despre aceste modificări ale corpului în timpul sarcinii:

in acest articol veti citi mai multe despre:
De ce nu trebuie sa va faceti griji in privinta acestor modificari?
Daca se intampla sa suferiti modificari ale corpului in timpul sarcinii
Ochi pufosi
Umflarea fetei
Pierderea genelor si a sprancenelor
Roseata pielii in timpul sarcinii
Capilare sparte
Acneea in timpul sarcinii
Pistrui si alunite
Depozite de calciu
Parul facial

Fricile de sarcina, acele emotii si spaime pe care le traiesc femeile insarcimate sunt absolut normale.

Pentru viitoarea mamica - fricile de sarcina sunt un coktail de emotii, spaime si dragoste incipienta de mama. Gravidutele isi doresc un bebe sanatos si o nastere lina  - dar pana la momentul nasterii, intervin spaimele: de ce ma doare capul, de ce nu misca bebe, de ce am sangerari...de ce mi s-au unflat picioarele, de ce m-am ingrasat asa de mult ... In sectiunea de Panica de la Intrebari de la Desprecopii - gravidutele scriu zilnic despre fricile lor. In galeria fricilor de sarcina se afla si modificarile pe care le sufera corpul in timpul sarcinii. Sa le trecem in revista:

De ce mi s-au umflat nasul si picioarele?

Iata de ce nu trebuie sa va faceti griji in privinta acestor modificari.

Nasul si picioarele umflate sunt cauzate de o crestere a nivelului de estrogen. Acest hormon de sarcina ajuta fluxul de sange catre membranele mucoase (un strat gros de protectie deasupra organelor interne)+. De obicei, picioarele se vor umfla si aplatiza ca urmare a retinerii apei, in timp ce hormonul de relaxare slabeste articulatiile si ligamentele in pregatirea pentru nastere. Vestea buna este ca totul se restrange la dimensiunea originala dupa nastere, si chiar daca nu, diferenta este minima. Iata un ghid al hormonilor de sarcina si cum afecteaza gravida dar si pe cei din jur :)

Daca se intampla sa suferiti modificari ale corpului in timpul sarcinii

Afluxul hormonilor de sarcina poate determina sensibilitatea pielii si poate duce la aparitia vergeturilor, verucilor severe sau cresteri minuscule care apar in zone cu frecare ridicata, cum ar fi gatul, axila si intre coapse. De asemenea, melasma este o conditie indusa de hormoni de hiperpigmentare care se manifesta sub forma de pete pe frunte, obraji sau barbie. Acesta este un semn ca pielea poate fi mai sensibila decat de obicei la lumina soarelui, deci va trebui sa aveti o grija deosebita. Daca dezvoltati o problema grava sau persistenta a pielii chiar si dupa nastere, consultati un dermatolog.

Ad-Extra3:

Ochi pufosi

S-ar putea sa dormiti suficient si sa va odihniti adecvat, dar ochii sa aiba in continuare saculeti mari pufosi. Desigur, pana in ultimul trimestru, va veti simti obosita de vizitele frecvente in timpul noptii la baie si de oboseala de a purta toata greutatea corporala.

Umflarea fetei

Umflarea mainilor si picioarelor este destul de frecventa in timpul sarcinii, dupa cum precizam mai sus. Pai... si fata poate suferi de aceeasi problema. S-ar putea sa simtiti ca aratati ca o versiune mai tanara a voastra. Dar vestea buna este ca plinatatea si stralucirea va disparea dupa nastere. Umflarea fetei, daca este dureroasa sau anormala, ar putea fi o indicatie a preeclampsiei si trebuie sa consultati medicul in prima instanta.

Pierderea genelor si a sprancenelor

La asta va asteptati cel ami putin, asa e? Veti putea observa pierderea genelor si subtierea sprancenelor in timpul sarcinii. Acest lucru este obisnuit atunci cand dieta dvs. nu include un continut adecvat de proteine, suferiti un deficit de vitamina sau o disfunctie tiroidiana.

Roseata pielii in timpul sarcinii

Realizarea acestei greutati suplimentare ar putea creste tensiunea arteriala, ceea ce va afecta tonul pielii. Pielea faciala va avea tendinta de a deveni tot mai rosie pe tot parcursul sarcinii.

Capilare sparte

Hormonii ar putea provoca, de asemenea, acele vene mici de culoare rosie pe fata, asemanatoare panzei de paianjen. Acestea sunt capilare sparte, una dintre modificarile frecvente ale fetei in timpul sarcinii. Din nou, sunt un rezultat al cresterii hormonilor, care are un efect de inmuiere asupra vaselor de sange.

Acneea in timpul sarcinii

Acesti hormoni plictisitori ar putea creste productia de uleiuri, creand nivele de sebum si infundand porii pielii. Deci, nu este neobisnuit sa va treziti cu acnee.

Pistrui si alunite

Nivelurile crescute de progesteron si estrogen ar putea provoca celulele melaninei din piele sa construiasca mai mult pigment. Acest lucru ar putea duce la pistrui si alunite mai intunecate.

Depozitele de calciu

Daca pungile de sub ochii va cauzeaza suferinta, atunci depozitele de calciu cunoscute sub numele de pete de lapte ar putea fi vizibile in jurul pliurilor delicate de sub ochi (acele mici puncte albe asemanatoare cosurilor). Nu exista niciun motiv special pentru aparitia lor, dar ele se estompeaza cu timpul.

Parul facial

Da, ati auzit bine. S-ar putea sa va vedeti parul erupand pe toata fata, mai ales pe frunte, pe urechi si chiar pe barbie. Acest lucru este destul de frecvent din cauza testosteronului indus de sarcina.

Majoritatea acestor modificari dispar dupa nastere! Deci, bucurati-va de aceste luni minunate!

Sarcina toxica

Care sunt semnele unei sarcini toxice? In primul rand: greata non stop si o deshidratare ingrijoratoare.

Desi greata poate persista pana aproape de termen sau dispare abia dupa nastere, aceste senzatii apar in mod normal in majoritatea sarcinilor si nu constituie un motiv de ingrijorare. (Cititi Neplaceri de-ale sarcinii... )Sarcina devine sarcina toxica apare atunci cand senzatia de greata este zilnica, permanenta, cu mai multe episoade de voma pe zi.

Gravida care are o sarcina toxica, in denumire medicala "hiperemesis gravidarum" , vomita tot ce mananca, nu suporta anumite mirosuri si pierde mai mult de 5% din greutatea corporala anterioara sarcinii.Pentru ca organismul nu reuseste sa asimileze nimic din alimentatie, se vor instala semnele deshidratarii: tahicardia (acceleratia batailor inimii), oliguria (micsorarea volumului de urina eliminata), oboseala fizicaciteste totul despre sarcina toxica aici.

Senzatia de greata si voma in timpul sarcinii: 5 plante care o calmeaza

Unul dintre primele simptome de sarcina este ... senzatia de greata si voma. Oricum, daca faci parte din gravidutele care au senzatie de voma si greata ... ei bine sa ai la indemana cateva remedii simple care pot calma aceste stari de rau. Iata 5 plante care calmeaza senzatia de greata in timpul sarcinii.

Alte frici de sarcina

Frica de a face sex: din galeria fricilor de sarcina

Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan

Varsaturile si greturile pot afecta bebelusul? Acestea sunt alte frici de sarcina

 Comunitate si forumuri specializate de discutii pentru aspirante: 

Pentru suport, sfaturi si prietenie, va asteptam pe forumul aspirantelor:Asteptind un ingeras in viata noastra.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII