Laptele matern: 8 curiozităti remarcabile despre acest lichid imposibil de replicat

Laptele matern -  8 curiozitati remarcabile despre acest lichid imposibil de replicat

Laptele matern: 8 curiozităti remarcabile despre acest lichid imposibil de replicat

Laptele matern este hrana ideală pentru bebeluși, dar știai că are gust propriu, miros, promovează o relație unică mamă-bebeluș, scade tensiunea arterială a bebelușului și poate vindeca cancerul? Prin laptele matern, mama transmite imunitate bebelușului. În plus... sanul drept produce mai mult lapte decât sanul stâng... În plus, laptele matern are o compoziție de neegalat și există studii care dovedesc că poate vindeca chiar și cancerul.

Iată câteva lucruri interesante legate de laptele matern, demne de știut: noi le numim cu adevărat curiozități remarcabile. 🤱💡

in acest articol veti citi mai multe despre:
Compozitia laptelui matern variaza
Laptele matern are un miros propriu
Relatia mama-copil
Sanul drept produce mai mult lapte decat sanul stang
Laptele matern scade tensiunea arteriala a bebelusului
Prin laptele matern, mama transmite imunitate bebelusului
Laptele matern poate fi servit ca inghetata pentru bebelusi
Laptele matern poate ajuta la vindecarea cancerului
 

Compozitia laptelui matern variaza

Compozitia laptelui matern nu este niciodata aceeasi. Nu se schimba doar in timpul zilei, dar si in timpul hranirii. Laptele mamei se adapteaza continuu la nevoile copilului tau. De exemplu, continutul de grasime creste la sfarsitul unei sesiuni de hranire, iar laptele matern este, de asemenea, mai gras dimineata decat seara. Știi de ce laptele matern este considerat a fi un „aliment viu”? Pentru că are o compoziție variabilă în funcție de mamă, perioada care a trecut după naștere sau perioada de zi în care are loc alăptarea. Citeste pe larg: Chimia laptelui matern: de ce este considerat un aliment viu  

Laptele matern are un miros propriu

Stiai ca laptele mamei are un miros unic? Acest lucru permite copilului sa recunoasca diferenta dintre laptele dvs. si cel al altei mame. Un alt fapt amuzant despre alaptare: in conformitate cu Health Foundation Birth Center din Statele Unite, mai mult de 75% dintre mame produc mult mai mult lapte in sanul drept, comparativ cu cel stang.

Laptele matern este ideal pentru relatia mama-copil

Se pare ca alaptarea este mai buna pentru relatia mama-copil decat hranirea cu lapte formula. Prin apropierea magica dintre mama si copil se creeaza o legatura unica.

Copilul alăptat va papa fericit pentru perioade lungi de timp. Bebelușul poate auzi bătăile inimii mamicii poate mirosi mirosul ei familiar care este liniștitor și reconfortant. Alaptarea este momentul de maxim linistire pentru un bebe.

În timpul alăptării, bebelusul poate distinge si invata chipul mamei si  chiar ca un nou-născut va invata tot mai bine vocea mamei. Deoarece bebelușul isi petrece mult timp la sanul mamei se formeaza un atașament mai profund. Vizionarea expresiilor faciale și auzirea vorbirii vor încuraja de asemenea învățarea verbală, emoțională și socială.

bebe alaptat

Ad-Extra3:


Sanul drept produce mai mult lapte decat sanul stang

Stiati ca sanul drept produce adesea mai mult lapte decat sanul stang?

► Citeste Laptele matern este imposibil de replicat și se adaptează perfect nevoilor bebelușului - infografic

Bebelusii care sunt alaptati in primele sase luni de viata au tensiunea arteriala mai scazuta decat copiii care primesc lapte formula

Bebelusii care sunt alaptati in primele sase luni de viata au tensiunea arteriala mai scazuta decat copiii care primesc lapte formula. Citeste Cum influenteaza alaptarea tensiunea arteriala a bebelusului

Laptele matern poate ajuta la vindecarea cancerului

O cercetare recenta a descoperit intamplator ca laptele uman contine o substanta denumita Hamlet care poate omora celulele canceroase. Acest compus al laptelui matern vizeaza celulele canceroase, oferind o alternativa tratamentelor de chimioterapie si radioterapie, care aduc prejudicii atat celulelor canceroase din organism dar si sanatatii. Iata de ce este laptele matern un diamant de sanatate si cum ar putea ajuta la vindecarea cancerului.

Prin laptele matern, mama transmite imunitate bebelusului

Sistemul imunitar al bebelușilor nu este la fel de puternic ca cel al adulților. Dar alăptarea și vaccinarea bebelușului vă vor ajuta să il protejați de boli grave.

Imunitatea pasivă transmisă de la mamă la naștere nu durează prea mult și va începe să scadă în primele săptămâni și luni după naștere. Iata cum putem stimula sistemul imunitar al bebelușului inca din primele saptamani de viata si ce trebuie stiut. Citeste Imunitatea bebelusului: cum incepe dezvoltarea sistemului imunitar

 Laptele matern poate fi servit ca inghetata pentru bebelusi

Inghetata din lapte de mama poate fi o solutie eficienta de calmare a gingiilor bebelusului.

 Inghetata din lapte de mama? Da, cand incep sa apara dintii bebelusului - poate fi un mod foarte sanatos si eficient de calmare a gingiilor bebelusului. Iata cum si de ce :)
Citeste despre inghetata din lapte de mama: o idee ce poate parea un pic bizara dar e utila la calmarea gingiilor bebelusului.

Laptele matern poate ajuta la vindecarea cancerului

O cercetare recenta a descoperit intamplator ca laptele uman contine o substanta denumita Hamlet care poate omora celulele canceroase. Cest compul al laptelui matern vizeaza celulele canceroase, oferind o alternativa tratamentelor de chimioterapie si radioterapie, care aduc prejudicii atat celulelor canceroase din organism dar si sanatatii.

Iata de ce este laptele matern un diamant de sanatate si cum ar putea ajuta la vindecarea cancerului.

Eu mamica ... aplicatia mamicilor 

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste. 

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII