SOMNUL BEBELUȘULUI: tabelul cu program de somn
Programul de somn al bebelusului in primele luni este in linii mari prezentat in tabelul de mai jos insa cand pediatrii recomanda anumite perioade de somn, ei fac presupuneri bazate pe ceea ce este normal sau mediu. Nimeni nu a facut inca nici o cercetare medicala privind cantitatea optima de somn pentru copii, sa nu mai vorbim de nevoile personale, ale copilului tau.
• Iată o varianta ideală de program de somn pentru bebeluși, in primele luni de viață.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Diagrama somnului bebelusului
Interpretarea graficului
Cat doarme bebelusul
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Cat ar trebui sa doarma bebe in primele luni de viata?
Cat ar trebui sa doarma bebe in primele luni de viata - se intreaba multe mamici obosite. Ei bine, programul de somn al bebelusului in primele luni este in linii mari prezentat in tabelul de mai jos insa cand pediatrii recomanda anumite perioade de somn, ei fac presupuneri bazate pe ceea ce este normal sau mediu. Nimeni nu a facut inca nici o cercetare medicala privind cantitatea optima de somn pentru copii, sa nu mai vorbim de nevoile personale, ale copilului dumneavoastra.
Atentie, e important ca temperatura in camera bebelusului sa fie adecvata - citeste Greșelile mămicilor de bebeluși: au o temperatură NEADECVATĂ în camera bebelușului
Deci, pana cand astfel de cercetari devin disponibile, timpul mediu de somn poate reprezenta cea mai buna sursa de informatii. Urmatoarea diagrama prezinta rapoartele de somn a 493 de copii elvetieni urmariti de la nastere. Pe o perioada de 24 de ore, timpii de somn total pentru acesti copii au fost aproximativ dupa cum urmeaza:.
Diagrama somnului bebelusului
Iata acum si o diagrama a somnului normal al bebelusului in primii 3 anisori de viata.
Interpretarea graficului
Ce inseamna aceste numere pentru copilul tau? Este important sa ne amintim ca acestea sunt norme ideale si nu prescriptive din punct de vedere medical.
Dupa cum s-a mentionat mai sus, nimeni nu stie cu siguranta cat de mult ar trebui sa doarma un bebelus. Iar modelele de somn pentru copii variaza considerabil, atat de la individ la individ, cat si de la cultura la cultura.
De exemplu:
- Bebelusii care traiesc in S.U.A., Regatul Unit si tarile asiatice ar putea dormi, in medie, cu o ora mai putin in fiecare zi decat copiii din studiul elvetian
- Copiii alaptati dorm mai putin decat copiii hraniti cu formula
- Copiii care traiesc in medii extrem de urbane dorm mai putin decat copiii care traiesc in zone mai putin dezvoltate.
► Citeste si Cand bebelușul este agitat și nervos: 5 modalități de a-l calma
Ad-Extra3:
Despre somnul bebelusului - si mai multa informatie:
O mamica ne impartaseste un truc genial de adormire si calmare a bebelusului
Co-sleeping sau cand bebe doarme in acelasi pat cu parintii: 7 mituri si multe adevaruri
4 produse ce stimuleaza somnul - pe care fiecare bebelus le apreciaza
10 semnale ca e timpul sa inveti bebelusul sa isi corecteze somnul
Bebelusul nou-nascut nu doarme suficient si este agitat: 9 sfaturi care pot shimba situatia
►si mai multe la sectiunea: SOMNUL BEBELUSULUI
Cat doarme bebelusul
Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.
In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII