Am spus start la decupat!

Am spus start la decupat!

Am spus start la decupat!

De câteva zile mă gândesc ce jocuri să le propun fetelor și ce activități să inventăm ca să evităm arșița de afară și topoganele bronzate de soarele acesta de august.

 

în acest articol veți citi mai multe despre:
Hai să lăsăm tehnologia și să devenim creative
Decupatul, o activitate care te prinde
Elefantul ȚIȚI
Creative Park, o platformă foarte ușor de folosit
Lucrurile handmade ne dezvoltă creativitatea

Hai să lăsăm tehnologia și să devenim creativi

De când e Irina la noi (nepoțica mea) trebuie să inventez mereu jocuri și povești ca să nu se plictisească. Cât despre bebelușa Sara, ea oricum face tot ce vede la verișoara ei mai mare, așa că e de ajuns să-i propun ceva Irinei ca să le cuceresc de fapt pe amândouă.

Am zis așa: renunțăm la televizor și desene animate pe tabletă și facem lucru manual ca pe vremea mea. Și mi-a venit ideea. Hai să construim ceva din hârtie!

Cum toate cărțile de colorat s-au epuizat, jucăriile erau deja arhicunoscute iar desenele animate nu mai prezintă un foarte mare interes, le-am propus fetelor să printăm niște modele din hârtie pe care urmează să le asamblăm și să le colorăm. Pentru asta am folosit o hârtie-carton albă și o imprimantă Canon pixma. Lipiciul și foarfeca ne-au fost donate de bunica, care ne-a supravegheat cu ochi curioși de la distanță.

Decupatul, o activitate care te prinde

Totul a început atunci când am descoperit Creative Park, un program care îți oferă o gamă variată de jucării mobile, animale 3D, carduri și decorațiuni de tot felul. Luați aminte, este gratuit și foarte ușor de folosit. Aveți de organizat o petrecere tematică, este ziua cuiva din familie, sau pur și simplu vreți să faceți fotografii cu props-uri colorate, indiferent de ocazie, puteți apela la Creative Park. Tot ce trebuie să faceți este să vă alegeți modelul, din gama variată disponibilă pe site, să downloadați schemele cu viitoarele decupaje și instrucțiunile aferente. Vi se va explica într-un timp și trei mișcări unde este de tăiat, unde de îndoit și care sunt îmbinările corecte.

Elefantul ȚIȚI

Prima noastră jucărie confecționată exclusiv din hârtie a fost un elefant. Am decupat printurile și am pus bucățile cap la cap, urmărind cu atenție instrucțiunile. Am ales să-l colorăm folosind acuarelele din dotare.

Irina a insistat să facă toată munca cu coronița de prințesă pe cap (accesoriu de pe Creative Park pe care l-am confecționat rapid și ușor). Mi-a plăcut că a avut răbdare să decupăm, să îmbinăm și să lipim. S-a arătat extrem de interesată de micul nostru joc de creație. În tot acest timp, cu Sara care ne dădea târcoale, am construit și o poveste cu elefănțelul roz pe care l-am botezat ȚIȚI.

Cât m-am bucurat să știu că am renunțat la desene animate și tabletă pentru o activitate care îi dezvoltă creativitatea și îi stârnește interesul. Când am terminat elefănțelul, am fost practic implorată să mai printăm încă ceva. Am ales un carusel foarte simpatic pe care l-am construit și asamblat împreună. A fost nevoie de ceva mai multă migală însă și rezultatul a fost pe măsură.

Da, știu, Irina e încă mică și nu își coordoneză foarte bine mișcările. Ce nu știți voi este entuziasmul cu care a primit această activitate și zâmbetele care au însoțit-o la fiecare piesă pe care o asamblam. A învățat foarte repede să-și coordoneze mișcările și a atribuit o atenție deosebită pieselor mici ce trebuiau manevrate cu grijă. Distracție și responsabilitate. La sfârșit, mândria noastră de carusel se înălța falnic deasupra imprimantei.

Creative Park, o platformă foarte ușor de folosit

Creative Park este un serviciu online GRATUIT prin care puteți crea felicitari, calendare, rame personalizate, jucării și multe altele.

Pentru cei mai comozi din fire, aflați de la mine că puteți face lucruri extraordinare din hârtie într-un timp scurt cu programul potrivit, un copil și o imprimantă. Creative Park este inițiativa celor de la Canon, site-ul este gratuit și se adresează tuturor celor care vor un pic de creativitate cu minimum de efort. Pașii de urmat sunt extrem de simpli: alegeți modelul, printați, decupați și cu un lipici și o riglă asamblați bucățile de hârtie decupată, conform instrucțiunilor corespunzătoare fiecărui model. Nimic mai simplu, nu-i așa?

Dacă vă întrebați ce imprimantă am folosit aflați că modelul nostru din dotare este un Canon Pixma TS9050 cu funcții de print, scaner și de copiator color. Este foarte ușor de folosit, are slot SD, funcție wireless pentru poze și este compatibilă cu aparatul de fotografiat. În plus culorile sunt vii și foarte detaliate datorită sistemului FINE cu jet de cerneală Canon.

Lucrurile handmade ne dezvoltă creativitatea

Hai să petrecem timp de calitate cu cei mici și să-i angrenăm și pe ei în activități ce implică joc, zâmbete, imaginație și hârtie. Le stârnim curiozitatea, îi responsabilizăm prin delegarea sarcinilor și îi facem să privească mai departe de jocurile pe calculator și desenele animate de pe televizor. Putem corela aceste jocuri cu povești pline de valori și astfel petrecem timp frumos împreună, stimulându-le creativitatea. Pe locuri, fiți gata, START la decupat!

 

autor: Magdalena Aldea

Mamica redactor la Desprecopii.com
Magda scrie si pe blogul ei aici.

Toate drepturile rezervate (c) 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️