10 fapte interesante despre dezvoltarea copiilor
Cresterea si dezvoltarea copilului este o adevarata aventura pentru parinti.
Dar cu siguranta multi parinti nu stiu aceste lucruri, astfel ca, am adunat 10 fapte interesante despre dezvoltarea unui copil pe care toti parintii ar trebui sa le stie ...
in acest articol veti citi mai multe despre:
10 fapte interesanre despre dezvoltarea copiilor
La ce varsta ar trebui sa se joace copilul meu cu alt copil?
Copilul de 3 ani, dezvoltarea fizica si sociala
Copilul vorbeste prea putin: ce e de facut?
9 lucruri ridicole pe care parintii le spun copiilor
10 fapte interesante despre dezvoltarea unui copil pe care toti parintii ar trebui sa le stie ...
Daca corpurile copiilor ar creste in acelasi ritm rapid ca si creierul lor, ar cantari 77kg pana la varsta de 1 an.
60% din toata energia pe care o consuma bebelusul este concentrata in creier.
In perioada de la nastere pana la varsta de 3, are loc cea mai rapida rata de dezvoltare a creierului, din toata durata vietii umane.
Copiii ai caror parinti vorbesc frecvent cu ei cunosc cca 300 de cuvinte pana la varsta de 2 ani, in comparatie cu cei ai caror parinti discuta mai putin.
La varsta de 1 an, un copil intelege aproximativ 70 de cuvinte, dar poate vorbi doar cateva. La aproximativ 18 luni, vocabularul copilului incepe sa explodeze, adaugand cuvinte noi cu o viteza uluitoare, cate unul la fiecare doua ore.
Cand copilul tau afirma: "Al meu!" in timp ce se agata de camionul sau intr-un grup de copii la joaca, nu este un refuz egoist de a impartasi, ci mai mul o realizare cognitiva. Declaratia "al meu/ a mea" este modul sau de a spune ca intelege ca tu - si ceilalti copii - sunteti separati de el.
Muzica sporeste invatarea. Cantarea, ascultarea si redarea muzicii imbunatateste orientarea spatiala si gandirea matematica.
Un copil are 300 de oase separate la nastere, dar la varsta adulta doar 206. De ce? Deoarece unele oase, ca si craniul, se unesc mai tarziu.
Pana la varsta de 6 sau 7 luni, un copil poate respira si inghiti in acelasi timp. 75% dintre adultii care citesc acest lucru vor incerca sa o faca!
Majoritatea copiilor in varsta de 4 ani pun pana la 437 de intrebari pe zi! (Nu este o mare surpriza!)
La ce varsta ar trebui sa se joace copilul meu cu alt copil?
Joaca este o bucurie a copilariei. Dar pe la ce varsta poate un copil sa se antreneze in activitatea sa preferata din viitor: jocul cu alti copii? Citeste ai departe AICI
Copilul de 3 ani, dezvoltarea fizica si sociala
Varsta de 3 ani este una delicioasa. Pe de o parte, copilul e tot mai putin incapatanat si devine de la zi la zi mai cooperant. Incepe sa inteleaga ce este rabdarea (chiar daca ii displace acest concept) si are primele tendinte sa isi stapaneasca frustarile. Copilul incepe sa semene tot ma putin cu bebelusul plangacios care era acum un an. Este mai putin tiranic pentru parinti si tot mai captivat de cei din jur si de lumea minunata care il inconjoara.
Iata toate detaliile despre dezvoltarea fizica si sociala a copilulu ide 3 anisori.
Ad-Extra3:
Copilul vorbeste prea putin: ce e de facut?
Cand copilul vorbeste prea putin, parintii incep sa se intrebe care ar putea fi cauzele si cum ar putea sa il ajute. Desi unele sfaturi de la prieteni sau familie suna destul de linistitor, e important de observat daca este intr-adevar o intarziere de vorbire sau o problema de vorbire. Altfel, copilul ar putea avea mai tarziu probleme de integrare la gradinita sau scoala.Iata sfatul de la Desprecopii.
9 lucruri ridicole pe care parintii le spun copiilor
Cine nu isi aminteste de dojenile moralizatoare ale parintilor, din vremea copilariei si adolescentei? Ei bine, chiar si atunci stiam ca jumatate din lucrurile pe care parintii ni le spuneau nu erau intocmai reale. Iata o lista cu 9 din lucrurile cele mai stupide pe care parintii le spun copiilor - impreuna cu o serie de explicatii care le demonstreaza inutilitatea :)
Comunitate, Forumuri ale parintilor
Forum de Parenting modern
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII