Colicii bebelușului și sănătatea intestinului său: care este legătura și cum ne putem ajuta bebelușul

Colicii bebelusului si sanatatea intestinului sau -  care este legatura si cum ne putem ajuta bebelusul

Colicii bebelușului și sănătatea intestinului său: care este legătura și cum ne putem ajuta bebelușul

Colicii fac parte din gama neplacerilor pe care bebelusul (si mamicile) le experimenteaza in primele luni de viata. Iata informatii utile despre despre probiotice si stomacelul bebelusului.

• Diverse studii au demonstrat ca probioticele ajută la digestie și buna funcționare a intestinelor, minimizează cazurile de diaree sau scurtează perioada cu diaree, elimină scaune tari și micșorează apariția erupțiilor cutanate. În cazul tuturor bebelușilor, probioticele ajută la scăderea riscului de eczeme din copilărie și pot reduce cu succes colicile nou-născuților. Bebelușii liniștiți au burtici sănătoase, iar beneficiile probioticelor sunt atent studiate și dovedite.

veti citi
Colicii bebelușului - ce sunt și ce simptome au
Cum se comporta un bebelus cu colici?
Cum ajutăm un bebeluș cu colici?
Optibac - o combinatie unica de bacterii prietenoase si vitamina D pentru sustinerea imunitatii

Colicii bebelușului - ce sunt și ce simptome au

Colicii fac parte din gama neplacerilor pe care bebelusul (si mămicile) le experimenteaza in primele luni de viata. Dar ce sunt colicii - si ce simptome au?

Cand vorbim despre colici, conform unei definitii mai vechi date de pediatrii americani, in diagnosticarea colicilor sugarului este folosita cifra 3. Asadar, vorbim despre colici atunci cand un bebelus, de altfel sanatos, plange mai mult de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe saptamana, in perioada de varsta de 3 saptamani pana la 3 luni. Aceasta ar fi regula.

Dar ca orice regula, exista si exceptii, asa ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. De fapt, perioada de manifestare a colicilor se poate intinde si peste varsta de 3 luni si este intalnita la aproape jumatate dintre bebelusi!

Plansul și agitatia încep brusc...

Plansul si agitatia bebelusului incep brusc, uneori la aceleasi ore zi de zi. Oricum, este bine ca pediatrul sau medicul de familie sa verifice starea de sanatate a bebelusului, inainte de a incepe măsurile terapeutice. 

Dupa ce acesta va elimina alte cauze medicale, va spune probabil - ca bebelusul are “colici”. De fapt, olicile sunt ceva aproape normal, am putea spune, conform unui studiu realizat in 2019 de pediatrii americani. Sunt fenomene tranzitorii, care se manifesta pe o perioada determinata de timp si nu afecteaza viata ulterioara a copilului.

Cum se comporta un bebelus cu colici?

Cand e chinuit de colici, bebelusul plange tare, se inroseste la fata si chiar are o expresie tensionata, burtica se intareste din cauza spasmelor musculaturii abdominale si plansului.

Strange din picioruse si inclesteaza pumnii, aceasta fiind cea mai tipica postura a copilului cu colici.    

Cum ajutăm un bebeluș cu colici?

Bebe trebuie calmat cu dragoste. Raspunde constant la accesele de plans ale bebelusului.

O apropiere plina de caldura si afectiune este intotdeauna binevenita. Leganati-l. Puneti-i muzica, dansati cu el in brate. Vorbiti-i.

Verifică daca ii este foame, daca trebuie schimbat scutecul, daca ii este prea cald sau prea frig, daca este obosit sau are dureri. Aeriseste camera.

Unii parinti au remarcat ca plimbarea copiilor in brate ii mai linisteste.

Sunt mai multe modalitati de a-i plimba, in sensul ca puteti folosi si altceva decat propriile brate (exista mai multe modele de port-bebe) dandu-va posibilitatea sa faceti si alte activitati in acelasi timp. Ramane sa verificati daca este valabil si in cazul bebelusului dumneavoastra!

Diverse studii au demonstrat ca probioticele ajută la digestie și buna funcționare a intestinelor, minimizează cazurile de diaree sau scurtează perioada cu diaree, elimină scaune tari și micșorează apariția erupțiilor cutanate. În cazul tuturor bebelușilor, probioticele ajută la scăderea riscului de eczeme din copilărie și pot reduce cu succes colicile nou-născuților. Bebelușii liniștiți au burtici sănătoase, iar beneficiile probioticelor sunt atent studiate și dovedite.

Optibac - o combinație unică de bacterii prietenoase și vitamina D pentru susținerea imunității

Optibac este un supliment alimentar din categoria probioticelor, special formulat pentru a satisface nevoile bebelușilor și copiilor. El conține o combinație unică de 3 tulpini foarte bine studiate, care au calitatea de a susține sănătatea aparatului digestiv și a sistemului imunitar:

Lactobacillus rhamnosus GG;
Lactobacillus rhamnosus HN001;
Bifidobacterium breve M-16V.

În compoziția Optibac intră, de asemenea, vitamina D3 și prebioticul FOS, esențial pentru crearea unui mediu intestinal favorabil dezvoltării și proliferării bacteriilor benefice.

Avantajele Optibac pentru bebeluși și copii

- Formula noua este una intens studiată, special concepută pentru nevoile nou-născutului și ale bebelușului și adecvată până la vârsta de 12 ani;

- Formula susține dezvoltarea aparatului digestiv și a sistemului imunitar, conform studiilor clinice efectuate pe mii de bebeluși și preșcolari;

- Optibac supraviețuiește cu succes acidității gastrice și ajunge la nivel intestinal fără a fi afectată de aceasta;

- Este o opțiune naturală, vegetariană, fără gluten, fără adaos de zaharuri, arome artificiale sau coloranți;

Optibac este foarte ușor de utilizat, fiind disponibil fie sub formă de picături, fie sub formă de pulbere ambalată în plicuri monodoză, ce pot fi administrate ca atare sau dizolvate în lichide. Fiind suficientă o singură administrare pe zi.

Bebelușii liniștiți au burtici sănătoase, iar beneficiile probioticelor sunt atent studiate și dovedite.  Mai multe informatii aici pe canalul lor de Youtube

Optibac se recomanda

Bebelusilor si copilasilor

► Cu probleme digestive cum ar fi colici, diaree, constipatie si intoleranta la lactoza
► Cu alergii si iritatii ale pielii, cum ar fi eczemele, dermatite
►  In timpul si dupa tratamentul cu antibiotice
► Bebelusilor care au fost nascuti prin cezariana
► Sugarilor nascuti prematur
► Sugarilor hraniti cu lapte praf

Acest produs se recomanda pt copii cu varste de la 0-12 ani.

Femeilor insarcinate si mamicilor care alapteaza

 Probioticele sunt microorganisme care sunt benefice pentru sănătatea noastră și sunt esențiale pentru: digestia noastră, imunitate, nivelurile de energie, sănătatea mintală, sănătatea pielii și sănătatea vaginală.

Fii la curent cu noutatile despre acest produs pe Facebook Optibac.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII