Laptele in alimentatia copilul de peste 1 an - ce fel de lapte si de ce: sfatul medicului

Laptele in alimentatia copilul de peste 1 an - ce fel de lapte si de ce -  sfatul medicului

Laptele in alimentatia copilul de peste 1 an - ce fel de lapte si de ce: sfatul medicului

Intre varstele de 1 an si 2 ani, copilul este tot mai activ și are nevoie de nutrienți esențiali ca fierul și vitamina D. Laptele furnizează energie, conține proteine ​​și calciu, printre alte elemente nutritive și componente bioactive care pot facilita creșterea oaselor.

Dar, ce fel de lapte dăm copilului după ce implinește 1 anișor? Iata ce trebuie să știi ...

► veti citi:
Laptele este un superaliment care sprijina cresterea oaselor copilului
Copilul de peste 1 an are nevoie in continuare de lapte
Pana la 2 ani, copilul are nevoie de lapte
Lipsa fierului in alimentatia copilului duce la anemie
Laptele pentru copii de varsta mica este ideal pentru cresterea copilului de peste 1 an

Laptele este un superaliment care sprijina creșterea oaselor copilului

Laptele este considerat pe scara larga un "aliment esential" care sprijina cresterea oaselor la copiii care nu mai pot fi alaptati.

Laptele furnizeaza energie, contine proteine ​​si calciu, printre alte elemente nutritive si componente bioactive care pot facilita cresterea oaselor.

Copilul de peste 1 an are nevoie in continuare de lapte

Intre varstele de 1 an si 2 ani, copilul este tot mai activ si are nevoie de nutrienti speciali ca fierul si vitamina D. Laptele pentru copii de varsta mica contine nutrienti si vitamine esentiale, inclusiv proteine, vitaminele A, D, B2, B3 si B12, calciu, potasiu, fosfor, zinc si magneziu.

Copiii care beau lapte pentru copii de varsta mica tind sa aiba in organism o cantitate mai mare de nutrienti esentiali in comparatie cu copiii care nu beau lapte, potrivit unui studiu publicat in 2016 de catre Academia Americana de Pediatrie si cercetatorii de la Universitatea din Vermont, SUA .

lapte alimentatie copil

Pana la 2 ani, copilul are nevoie de lapte

Ce fel de lapte oferim copilului? Multi parinti nu stiu cate grasime poate fi in laptele pe care il ofera copilului.  Lapte cu pana la 4% grasime, 2% grasime - 1% sau fara grasimi?

Academia Americana de Pediatrie recomanda lapte, de obicei, de 3,5%, pana la 4% grasime pentru copii pana la varsta de 2 ani, deoarece grasimile saturate sunt necesare pentru dezvoltarea creierului. 80% din dezvoltarea creierului are loc in primii doi ani de viata, astfel incat grasimea este benefica la aceasta varsta.

Copiilor cu varsta de peste 2 ani, este cel mai bine sa le oferim lapte cu un continut redus de grasime (fie 1% sau 2% ). Asta in primul rand, pentru ca de la aceasta varsta, copilul isi poate lua o multime de grasimi din alte alimente.

Ad-Extra3:

Lipsa fierului in alimentatia copilului duce la anemie

Intre varstele de 1 an si 2 ani, copilul este tot mai activ si are nevoie de nutrienti speciali ca fierul si vitamina D.  Este demonstrat ca laptele de vaca contine fier, vitamina C, vitamina D si alte elemente nutritive in cantitati insuficiente pentru a sustine o crestere optima.

Consumul de lapte de vaca poate creste riscul de anemie feripriva deoarece proteinele ​​din laptele de vaca pot irita mucoasa sistemului digestiv, ceea ce duce la scaune cu sange. In cele din urma, laptele de vaca nu ofera cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru copiii in crestere.- referinta 1

Laptele pentru copii de varsta mica poate sustine cresterea copilului de peste 1 an

Laptele pentru copii de varsta mica are o compozitie echilibrata de proteine si grasimi de inalta calitate, vitamine si minerale, necesare pentru sustinerea cresterii si dezvoltarii normale a copiilor. 2 portii zilnice de lapte pentru copii de varsta mica de la varsta de 1 an asigura un procent mare din necesarul de:

Calciu (asigura peste 90%) si vitamina D pentru cresterea normala a oaselor

 Fier (asigura peste 70%) pentru o dezvoltare cognitiva optima

fosfor si iod pentru o dezvoltare normal

 Proteine: desi sunt importante pentru cresterea musculaturii in special si a organismului in general, excesul lor este extrem de nociv pentru micuti. Ele solicita excesiv ficatul si rinichii, putand conduce la complicatii mai tarziu in viata. Laptele de vaca are un continut de proteine care depaseste necesarul copilului mic – sa nu uitam ca el este special conceput sa ajute la cresterea unui vitel de 40-50 kg, nu a unui copil de 10 kg. Stiai ca proteinele sunt nutrienti de baza pentru cresterea puiului tau? Proteinele sunt alcatuite din aminoacizi. Unii dintre aceastia nu pot fi produsi de catre organism, dar ii sunt absoluti necesari pentru o crestere si dezvoltare normala. Acestia se numesc aminoacizi esentiali, iar calitatea proteinelor este data de prezenta lor si de proportia in care se regasesc. Cercetarile au aratat ca atat calitatea, cat si cantitatea proteinelor sunt importante pentru cresterea si dezvoltarea normala a copiilor, ele fiind materialul de constructie al organismului. De aceea, proteinele mai sunt denumite si „caramizile vietii”.

➡️ Citeste si Laptele vegetal cu toate variantele sale, nu contine suficienti nutrienti pentru cresterea sanatoasa a copilului | Desprecopii.com

Material video interesant: Parerea medicului

Alergiile la copii

Cum pot spune daca al meu copilas are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici. 

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare   

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII