Vrei să fii mămica? Iată DE CE sunt importante multivitaminele prenatale
Dacă vrei să fii mămică în acest an, trebuie să îți pregătești organismul pentru misiunea care urmează: aceea a sarcinii. Medicii sunt de părere că femeile ar trebui să înceapă să ia zilnic multivitamine prenatale cu cel puțin 12 săptămâni înainte de a rămâne gravide. 🤰💕
→ Iată ce trebuie să știi despre vitaminele prenatale, ce trebuie să conțină și cum protejează sănătatea viitorului bebeluș. 🌟👶
in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce sunt defectele de tub neural?
Cum rpevenim defectele de tub neural?
Ce spun expertii?
Cand sa incepi sa iei vitamine prenatale
Totul despre Acidul Folic, inainte si dupa nastere
De ce sunt atat de importante primele 1000 de zile din viata unui copil (si asta include perioada conceptiei)
Alimentatia dinainte de sarcina: cum afecteaza sanatatea viitorului bebelus
11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
De ce e bine sa te pregatesti pentru sarcina
Alegerile alimentare pe care le faci acum, inainte de a ramane insarcinata, sunt importante pentru sanatatea copilului tau. Una dintre acele alegeri ar trebui sa fie inceperea tratamentului cu vitamine prenatale ce contin acid folic, inainte de a ramane insarcinata. Daca o femeie nu primeste suficient acid folic, copilul ei prezinta un risc mare de a dezvolta un tip de defect din nastere, numit defect de tub neural .
Defectele tubului neural includ spina bifida, anencefalia, disrafismul spinal ocult si encefalocelul.
Ce sunt defectele de tub neural?
Defectele de tub neural sunt malformatii congenitale care apar foarte devreme in timpul sarcinii si pot duce la anomalii ale craniului, creierului si a maduvii spinarii. In Canada, cea mai frecventa dintre aceste anomalii afecteaza maduva spinarii, o conditie cunoscuta sub numele de spina bifida.
Aceste conditii pot sa apara inca din primele 3-4 saptamani de dezvoltare a fatului, perioada in care foarte multe femei nu isi dau seama ca sunt insarcinate.
Cum prevenim defectele de tub neural?
O modalitate prin care poti ajuta la prevenirea defetectelor de tub neural o reprezinta asigurarea ta ca primesti zilnic suficient acid folic inainte, cat si in timpul sarcinii; unul din multele beneficii ale vitaminelor prenatale. In timp ce acidul folic poate fi gasit in unele alimente pe care le consumi, cele mai multe femei canadiene nu consuma doza zilnica recomandata atunci cand nu sunt gravide, foarte putine utilizand suplimentele de acid folic de care au nevoie in timpul sarcinii.
Ad-Extra3:
Ce spun expertii?
Health Canada recomanda ca toate femeile care ar putea ramane insarcinate, precum si cele care sunt deja gravide sau alapteaza, sa consume zilnic multivitamine care contin acid folic.
Societatea de Obstetrica si Ginecologie din Canada, de asemenea, recomanda ca femeile fara probleme de sanatate sa ia zilnic multivitamine cu 0,4 mg la 1,0 mg de acid folic cel putin 12 saptamani inainte de conceptie, de-a lungul sarcinii si 4-6 saptamani dupa nastere sau cat timp are loc alaptarea.
Femeile cu risc crescut de epilepsie, diabet insulino-dependent sau cu un istoric familial de defecte de tub neural ar trebui sa-si consulte doctorul.
Este important sa alegi o multivitamina care este speciala pentru utilizarea in timpul sarcinii, deoarece organismul tau are nevoie de anumite substante nutritive care se modifica in timp ce esti insarcinata.
Cand sa incepi cu vitaminele prenatale
Femeile ar trebui sa inceapa sa ia zilnic multivitamine prenatale cu cel putin 12 saptamani inainte de a ramane gravide.
Din moment ce aproximativ jumatate din sarcini sunt neplanificate, inceperea consumului de multivitamine prenatale ACUM ar putea fi unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru viitorul tau copil.
Buna sanatate a copilului tau incepe cu tine.
De ce sunt atat de importante primele 1000 de zile din viata unui copil (si asta include perioada conceptiei)
Construirea si formarea sanatatii mentale si fizice a unei persoane este un efort depus pe tot parcursul vietii.Probabil ca ati auzit deja de concepul "primele 1.000 de zile" ale vietii unui om - care se intinde de la conceptie pana la doi ani. Ei bine aceste primele 1000 de zile sunt cele mai critice pentru dezvoltarea creierului, a corpului, a metabolismului si a sistemului imunitar al unui copil, viitorul adult de maine
O alimentatie incorecta in aceste 1000 de zile este legata de o serie de probleme de sanatate, variind de la obezitate pana la o crestere/dezvoltare necorespunzatoare varstei. Iata tot ce trebuie sa stiti despre primele 1.000 de zile din viata copilului tau.
Totul despre Acidul Folic, inainte si dupa nastere
Acidul folic sau folatul este o vitamina din grupa B a vitaminelor. I se mai spune si Vitamina M, Vitamina B9, Vitamina Bc sau folacin.
Acidul folic ajuta la dezvoltarea si regenerarea celulelor obisnuite, fiind in special important in primele saptamani de dezvoltare a bebelusului din burtica. Ajuta la formarea corecta a creierului si maduvei spinarii bebelusului, fara care exista un risc mai mare de pierdere a sarcinii, respectiv riscul de 1 la 1000 ca bebelusul sa aiba un defect de tub neural. Defectele de tub neural se pot manifesta sub forma mai multor boli prezente la nastere, printre care spina bifida si anencefalia.
Prima dintre ele, care inseamna in principiu maduva deschisa, poate duce in cazurile cele mai grave la paralizia picioarelor precum si la probleme de control al vezicii si intestinelor citeste totul despre acidul folic aici.
Alimentatia dinainte de sarcina: cum afecteaza sanatatea viitorului bebelus
Se spune adesea "esti ceea ce mananci", dar se pare ca si ceea ce a mancat mama ta este important. Specialistii au facut o conexiune intre dieta unei femei inainte de a ramane insarcinata si sanatatea (pe termen lung) a viitorului copil. Ceea ce a manancat in saptamanile care au condus la conceptie, poate afecta chiar si riscul copilului de a contacta boli, ce variaza de la gripa, la HIV si cancer.
Se spune adesea "esti ceea ce mananci", dar se pare ca si ceea ce a mancat mama ta este important. Specialistii au facut o conexiune intre alimentatia unei femei inainte de a ramane insarcinata si sanatatea (pe termen lung) a viitorului copil. Ceea ce a manancat in saptamanile care au condus la conceptie, poate afecta chiar si riscul copilului de a contacta boli, ce variaza de la gripa, la HIV si cancer citeste mai departe aici.
11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata
Sfaturi pentru a ramane insarcinata - Sfaturi garantate pentru a ramane insarcinata nu cunoaste nimeni. In mod cert insa, in afara de dragostea care ii creaza, copiii vin pe lume si cu un gram de intamplare a destinului.
Avem insa 11 sfaturi care iti pot mari foasrte mult sansa de a deveni mamica citeste mai departe aici.
Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra
Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII