Ciudata legatură intre diabetul de tip 1 la copii și părintii obsedați de curățenie

Ciudata legatura intre diabetul de tip 1 la copii si parintii obsedati de curatenie

Ciudata legatură intre diabetul de tip 1 la copii și părintii obsedați de curățenie

Diabetul 1 - ca boala autoimuna - pare sa aiba o legatura si chiar sa fie o consecinta a curateniei exagerate - concluzioneaza un studiu facut de cercetatorii olandezi. De acum in colo ne putem gandi putin altfel la produsele care se lupta cu bacteriile. Si aici intra tot felul de sapunuri antbacteriene, gelurilor antibacteriene, servetele antibacteriene, sprayurilor ...

Diabetul la copil poate fi provocat de prea multa curatenie
Diabetul de tip 1, o boala autoimuna
Simptome ale diabetului la copil
Despre diabet, merita sa cititi si urmatoarele:
Grupul Dulcineii DC - Diabet zaharat la copii

Diabetul la copil poate fi provocat de prea multa curatenie

Un rezultat al unui studiu facut de o echipa de microbiologi, condusa de cercetatori olandezi a facut valva in presa olandeza in ultimele zile.

Concluzia este ca - un pic de mizerie - nu este asa de rea pentru sistemul imunitar al unui copil. Ba chiar ajuta -  pentru ca prea multa curatenie - poate cauza diabet de tipul 1. Diabetul de tip 1 este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar al organismului atacă și distruge celulele pancreatice care produc insulină.

Diabetul de tip 1, o boala autoimuna

Diabetul 1 - ca boala autoimuna - pare sa aiba o legatura si chiar sa fie o concecinta a luptei noastre pentru curatenie. De acum in colo ne putem gandi putin altfel la produsele care se lupta cu bacteriile. Si aici intra tot felul de sapunuri antbacteriene, gelurilor antibacteriene, servetele antibacteriene, sprayurilor ...

Studiul olandez a concluzionat ca In tarile dezvoltate, cresterea alarmanta a cazurilor de diabet 1 la copii - este in legatura directa cu problemele sistemului imunitar. Cercetatorii sunt de parere ca asistam la o reprogramare la nivelul micro-organismelor, printre care se afla si bacteriile.

Dr. Hermie Harmsen, este de parere ca primele luni de viata ale uni bebelus si igiena din aceste luni au un rol major pentru programarea sistemului imuniar al copilului. Si aici intervine si igiena personala a parintilor dar si istoricul lor de folosire al antibioticelor.

Studiul cercetatorilor olandezi a fost publicat in revista amercana Cell. Studiul a luat in considerare bebelusi nascuti in FInlanda, Olanda, Estonia si Rusia.

Concluzia cercetatorilor este: cu cat este mai curat si lipsit de orice bacerie mediul nou-nascutului, cu atat mai mare sansa de a face diabet de tipul 1.  E un puzzel greu de inteles pentru parinti insa poate fi un semnal de alarma.

Citeste si Diabetul de tip I la copil, experienta unei mame

Finlanda - țara cu cea mai mare incidență a diabetului de tip 1

Căutând răspunsuri, cercetatorii au început în Finlanda - țara cu cea mai mare incidență a diabetului de tip 1, unde am întâlnit-o pe Irina Kim, care locuiește într-un cartier din Helsinki. Când avea 10 ani, a fost dusă de urgență la spital după ce s-a simțit brusc foarte rău. Ea și-a amintit acel incident: "Sincer, am noroc că sunt în viață - a fost foarte rău, a trebuit să mă refac în sala de urgență timp de câteva zile."

Irina a fost diagnosticată cu diabet de tip 1, iar de atunci a avut nevoie de injecții regulate de insulină pentru a menține nivelurile corecte de zahăr din sânge. Ea a explicat: "Trebuie să am întotdeauna seringi la îndemână: pentru a face o injecție de insulină cu acțiune rapidă înainte de fiecare masă și o injecție cu acțiune prelungită în fiecare seară."

În timp ce nimeni nu știe cu certitudine ce cauzează diabetul de tip 1, un studiu european de cercetare testează "ipoteza igienei", sugerând că locuințele clinic curate și alimentele lipsite de bacterii ar putea afecta, de fapt, sănătatea noastră.

Proiectul de cercetare DIABIMMUNE evaluează sute de sugari și copii mici din Finlanda pentru a descoperi de ce atât de mulți dintre ei nu dezvoltă rezistență împotriva bolilor autoimune mai târziu în viață.

Ad-Extra3:

Simptome ale diabetului la copil

Diabetul este o boala care s-a raspandit alarmant in ultimii ani.

Desi nu este una dintre cele mai des intalnite boli la copii, diabetul este totusi una dintre afectiunile care s-au raspandit alarmant in ultimii ani, fara a putea fi depistata cauza exacta a acestui fenomen.

Cercetarile cele mai recente isi indreapta insa atentia catre descoperirea cat mai timpurie a simptomelor diabetului la copii. Citeste pe larg despre simptomele diabetului la copil aici. 

Glicemia: ce este, de ce este importanta si simptome hipo si hiper glicemice la copil

 Despre diabet la copil, merita sa cititi si urmatoarele:

Diabetul de tip I la copil, experienta unei mame
Ce nu trebuie sa spunem copiilor care sufera de diabet
Diabetul la copil
Diabetul in copilarie
Ce este diabetul si cum se poate trai cu el?
Protejati copilul impotriva diabetului
Cum ne-a schimbat diabetul viata ...

Grupul Dulcineii DC - Diabet zaharat la copii

Grupul special al parintilor cu copilasi cu diabet. Locul unde sa discutam despre problemele care apar odata ce s-a stabilit diagnosticul de diabet la copilasi! - Ce si cat dam copiilor sa manance? - Cate unitati de insulina la cati carbohidrati? - Ce valori are glicemia?

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

referinte:
https://endomune.com/does-too-clean-equal-childs-diabetes/
https://www.euronews.com/next/2012/01/11/over-hygienic-parents-could-be-cause-of-diabetes

autor: redactor Milena Sadova - Toate drepturile rezervate desprecopii.com © 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII