Indicele de masă corporală după naștere: de ce trebuie să fii cu ochii pe el și care e cel ideal

Indicele de masa corporala dupa nastere -  de ce trebuie sa fii cu ochii pe el si care e cel ideal

Indicele de masă corporală după naștere: de ce trebuie să fii cu ochii pe el și care e cel ideal

Indicele masei corporale (IMC, BMI) este folosit in medicina pentru a determina riscul unei persoane de a dezvolta boli pe fondul greutatii prea mici ori prea mari.  Pastrarea greutatii suplimentare dupa nastere a fost asociata cu o continua castigare de kilograme, ceea ce poate duce la obezitate, boli cardiovasculare si diabet.

→ Iată de ce TREBUIE să scapi de kilogramele in plus de după naștere...

in acest articol veti citi:
Dupa nastere - kilogramele in plus sunt o adevarata provocare
Trebuie sa gasesti timp pentru a lupta cu kilogramele in plus
Tu stii ce Indice de Masa Corporala (BMI) ai?

Riscul de prolaps al organelor uterine
Alte riscuri cauzate de pastrarea kilogramelor in plus
Modalitati sanatoase prin care poti scapa de kilogramele rezultate in urma unei sarcini
La cat timp dupa nastere putem incepe exercitiile fizice?
9 sfaturi pe care ar trebui sa le pui in practica atunci cand vrei sa slabesti rapid
Abdomen plat: 4 metode care functioneaza
Forumuri si grupuri de suport pentru mamicile care vor sa slabeasca

Dupa nastere - kilogramele in plus sunt o adevarata provocare

Pastrarea greutatii suplimentare dupa nastere a fost asociata cu o continua castigare de kilograme, ceea ce poate duce la obezitate, boli cardiovasculare si diabet.

In plus, kilogramele in plus de dupa nastere - nemuncite - cresc risc pentru prolapsul organelor pelvine. Acest lucru poate fi risccant pentru o eventuala urmatoare sarcina.

“Femeile care pastreaza greutatea castigata in timpul sarcinii sunt in pericolul de a castiga mult mai multe kilograme la o viitoare sarcina, ceea ce poate conduce la complicatii ale sarcinei si probleme de sanatate pentru copil” , spune  Dr. Guess - Medic la New York City Free Clinic  - USA.

Trebuie sa gasesti timp pentru a lupta cu kilogramele in plus

Dar daca sunteti o mamica ocupata, trecerea brusca la exercitii fizice regulate poate fi dificila – oricat de motivata ati fi. A gasi timp pentru asa ceva poate fi cea mai mare provocare:

- Cum veti face sa strecurati exercitiile fizice intre programarile la pediatru, petrecerile celor mici si exigentele profesionale?
- Cand gasiti putin timp liber, in mod sigur aveti o lista lunga de treburi care va solicita atentia – ceea ce face greu de justificat decizia de a lasa totul in urma si a merge la sala.

Tu stii ce Indice de Masa Corporala (IMC, sau BMI) ai?

Indicele masei corporale (body mass index) este folosit in medicina pentru a determina riscul unei persoane de a dezvolta boli pe fondul greutatii prea mici ori prea mari. Totusi, acesta este o aproximare si nu masoara procentul de grasime din corp.

Formula folosita este una simpla: greutatea (kg)/inaltime (m)2. De exemplu: o femeie cu greutatea de 55 kg si 1,65 m, va avea un IMC de 55/(1,65 x 1,65) = 55/2,7225 = 20,2

Desigur, exista pe internet nenumarate calculatoare setate sa efectueze aceasta formula. De retinut este faptul ca acest indice reflecta, in cele mai multe cazuri, mult mai corect decat oglinda necesitatea de schimbare a dietei ori a stilului de viata. Dupa varsta de 20 de ani, interpretarea indicelui se face la fel pentru toate persoanele. Insa la copii si adolescenti, se tine cont de varsta si sex, calculul fiind mult mai complicat.


Indicele BMI cuprins intre 18,5 si 24,9 este cel care apreciaza greutatea subiectului ca fiind intre limitele normale.

Asadar, in cazul adultilor, un indice sub 18,5 specifica subponderabilitate. In aceasta situatie, un medic sau nutritionist va sugera subiectului o cura de ingrasare. Indicele cuprins intre 18,5 si 24,9 este cel care apreciaza greutatea subiectului ca fiind intre limitele normale. Intre 25 si 29,9 se ridica semnale de alarma, persoana vizata fiind considerata supraponderala. Din acest punct, cu cat este mai mare indicele, cu atat mai periclitata este sanatatea si chiar viata persoanei. 

Femeile care au participat la studiu au castigat in medie 4,2 kg; kilograme cu care au ramas pana la un an dupa nastere, sugerand ca chiar si micile diferente ale BMI-ului pot conduce la probleme pelviane la femeile cu greutate normala, a spus cercetatorul de la Yale Marsha K. Guess, principalul autor al studiului.

“In studiul nostru, greutatea pe care a acumulat-o o femeie pe durata sarcinii nu a fost asociata cu greutatea ei de la un an de dupa nastere”, a spus Dr. Guess. Acesta sugereaza ca pierderea kilogramelor pentru a ajunge la o greutate normala si sanatoasa dupa nastere este cel mai important factor care ajuta la prevenirea stadiului incipient de prolaps a organelor pelvine.

Ad-Extra3:

 

Riscul de prolaps al organelor uterine

In conformitate cu noi cercetari de la Scoala de Medicina Yale, SUA 0 publicate in revista Reproductive Sciences, femeile au avut indicele de masa corporal cel mai ridicat la un an dupa ce au nascut, ele prezentand acum un risc mai crescut ca niciodata de a dezvolta prolapsul organelor uterine, fara a avea nici o importanta BMI-ul din primul trimestru al sarcinii sau cat de mult a castigat in greutate o femeie pe durata sarcinii.  Desi este inca important sa pastrezi greutatea din timpul sarcinii la o medie sanatoasa  (in mod ideal 25-35 de kilograme), acest studiu sugereaza ca pierderea greutatii castigate in timpul sarcinii in termen de un an de la nastere poate ajuta la reducerea riscului dezvoltarii prolapsului uterin.

Modalitati sanatoase prin care poti scapa de kilogramele rezultate in urma unei sarcini

Exista cateva studii care sugereaza ca sportul facut in mod regulat si moderat, dar si alaptatul la sân cel putin 6 luni ar putea fi folositoare, ajutand BMI-ul femeilor sa revina la normal dupa nastere, aceasta conform spuselor Dr. Guess. “De asemenea, in societatea contemporana in care obezitatea a devenit foarte frecventa, utile se pot dovedi si educatia cu privire la un stil de viata sanatos, nutritia echilibrata si acordarea unei atentii mai sporite asupra gramajului portiilor,” a spus ea.

Asigura-te ca faci sport in mod regulat, o data ce medicul ti-a spus ca esti apta pentru aceasta, si include antrenarea greutatii care va ajuta la construirea masei musculare ce va arde mai mute calorii atunci cand vei fi in starea de repaos.

La cat timp dupa nastere putem incepe exercitiile fizice?

Pe forumul proaspetelor mamici,  intrebarea La cat timp dupa nastere putem incepe exercitiile fizice? - este citita cu mult interes. Revenirea la silueta dinainte de sarcina este una dintre dorintele secrete ale tinerelor mamici, acum coplesite de altfel de noile responsabilitati ale vietii de mamica. Pot exercitiile fizice sa afecteze capacitatea de alaptare sau sa afecteze muschii abdominali? Medicii Colegiului American al Obstetricienilor si Ginecologilor, sunt de parere ca este bine sa incepeti si sa continuati gradual exercitiile fizice atunci cand va simtiti in stare sa o faceti. Iata deci, sfatul medicilor de la Desprecopii.com <<aici>>


9 sfaturi pe care ar trebui sa le pui in practica atunci cand vrei sa slabesti rapid

Pierderea in greutate este un subiect delicat pentru majoritatea oamenilor. Vorbind din perspectiva unei persoane care s-a confruntat cu probleme de greutate, pot spune chiar acum ca este extrem de dificil sa slabesti, neluand in considerare cat de dificil este sa slabesti intr-o maniera sanatoasa si eficienta. Am pornit aceasta calatorie din postura unui adolescent slab, am ajuns ca in prima zi de liceu sa am 130 de kilograme, iar in ultima zi  140 de kilograme, am “evoluat” asa pana in anul 3 de facultate cand acul cantarului a ajuns la 205 kilograme; dupa ce am renuntat la fumat si am inceput sa petrec mai mult timp acasa invatand, totul a inceput sa revina relativ la normal, 165 de kilograme ce ambalau putin mai multi muschi ca inainte citeste cele 9 sfaturi aici.

Abdomen plat: 4 metode care functioneaza:

Dieta de 7 zile pentru un abdomen plat
Secretul pentru a pierde in greutatate si legatura cu Eu-ul ascuns din spatele oglinzii
Masajul remodeleaza abdomenul proaspetelor mamici
10 activitati pentru un abdomen plat

Forumuri si grupuri de suport pentru mamicile care vor sa slabeasca: 

 Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2019
referinte: WebMD, revista Reproductive Sciences  

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII