20 de beneficii ale semintelor de susan
-
Semintele de susan pot fi mici, dar au beneficii enorme pentru sanatate. Cu cat aflu mai multe despre aceasta samanta pretioasa, cu atat mai mult vreau sa va impartasesc si voua. Sunt un consumator entuziast a tot felul de seminte, dar semintele de susan sub forma de tahini si ulei sunt preferatele mele. Iata deci...
20 de beneficii ale semintelor de susan
Semintele de susan pot fi mici, dar au beneficii enorme pentru sanatate. Cu cat aflu mai multe despre aceasta samanta pretioasa, cu atat mai mult vreau sa va impartasesc si voua. Sunt un consumator entuziast a tot felul de seminte, dar semintele de susan sub forma de tahini si ulei sunt preferatele mele. Iata deci...
20 Beneficii ale semintelor de susan
1. Bogate in proteine
Semintele de susan sunt bogate in proteine de inalta calitate care constituie 20% din samanta cu 4,7 grame de proteine pe uncie (1 uncie = 28,34 grame).
2. Ajuta la prevenirea diabetului
Semintele de susan contin magneziu si alte elemente nutritive. Uleiul de susan s-a dovedit ca previne diabetul și poate imbunatati, de asemenea, glicemia la diabeticii hipersensibili.
3. Reduce tensiunea arteriala
Acelasi studiu de mai sus arata ca uleiul de susan scade tensiunea arteriala la diabetici. Semintele de susan sunt bogate in magneziu - un nutrient cheie cunoscut pentru a ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
4. Scade colesterolul
Susanul ajuta la reducerea colesterolului, deoarece contine fitosteroli care blocheaza productia de colesterol. Semintele de susan negru sunt extrem de bogate in fitosteroli.
5. Bun pentru digestie
Semintele de susan sunt bogate in fibre, astfel devin foarte bune pentru digetie.
6. Pentru o piele sanatoasa
Continutul ridicat de zinc ajuta la producerea de colagen, oferind pielii elasticitate si ajuta la repararea tesuturilor corpului. Consumul regulat de ulei de susan poate reduce cancerul de piele.
7. Stimuleaza sanatatea inimii
Uleiul din seminte de susan poate ajuta la sanatatea inimii prin prevenirea leziunilor aterosclerotice datorita antioxidantului si compusului antiinflamator cunoscut sub numele de sesamol.
8. Previne cancerul
Semintele de susan contin compusi anti-cancer, inclusiv acid fitic, magneziu si fitosteroli. Ele au cel mai mare continut de fitosteroli dintre toate semintele si nucile.
9. Ajuta persoanele ce sufera de anxietate
Semintele de susan contin minerale ce ajuta la eliminarea stresului: magneziu si calciu. Contin, de asemenea, vitamine ce ajuta la producerea serotoninei, care reduce durerea, ajuta starea de spirit si te ajuta sa dormi profund: tiamina si triptofan.
10. Amelioreaza anemia
Semintele de susan negru sunt deosebit de bogate in fier, astfel incat acestea sunt recomandate celor cu anemie.
11. Protectie impotriva deteriorarii ADN-ului cauzat de radiatii
S-a demonstrat ca sesamolul dn semintele de susan si uleiul de susan protejeaza impotriva deteriorarii ADN-ului cauzat de radiatii.
12. Reduce artrita
Continutului de cupru dn semintele de susan previne si amelioreaza artrita, intareste oasele, articulatiile si vasele de sange.
13. Protejeaza ficatul de alcool
Susanul ajuta sa va protejati de impactul alcoolului asupra ficatului, dar si la mentinerea functionarii sanatoase a ficatului.
14. Previne aparitia ridurilor
Uleiul din seminte de susan previne razele ultraviolete nocive ale soarelui sa va deterioreze pielea, prevenind astfel aparitia ridurilor si pigmentarea.
15. Incurajeaza sanatatea oaselor si previne osteoporoza
O mana de seminte de susan contine mai mult calciu decat un pahar cu lapte. De asemenea, continutul ridicat de zinc stimuleaza densitatea minerala osoasa.
16. Ajuta la sanatatea copilului/bebelusului
Un masaj cu ulei de susan imbunatateste cresterea dar si somnul. Eruptiile cutanate pe piele - mai ales in cazul iritatiilor de scutec - pot fi vindecate cu ulei de seminte de susan, care este ideal si pentru pielea uscata.
17. Bune pentru sanatatea ochilor
In medicina traditionala chineza exista o relatie intre ficat si ochi. Ficatul trimite sange ochilor pentru a le sprijini functionarea. Semintele de susan negru sunt cele mai bune in acest caz.
18. Bune pentru sanatatea orala
Metoda Oil pulling (clatirea gurii cu ulei), a fost folosita pentru sanatatea orala de mii de ani, pentru a reduce placa dentara, pentru albirea dintilor si pentru a stimula starea generala de sanatate. Afla mai multe despre clatirea gurii cu ulei >> aici
19. Bune pentru sanatatea respiratorie
Magneziul din semintele de susan ajuta la prevenirea tulburarilor respiratorii prin prevenirea spasmului cailor respiratorii si astmului.
20. Aduce beneficii parului
Uleiul din seminte de susan este plin de substante nutritive care sunt necesare pentru un scalp si un par sanatos.
Semintele de susan merita sa fie extrem de onorate ca fiind un aliment accesibil care hraneste profund corpul pe mai multe niveluri.
Va recomandam sa mai cititi si:
Interesant de citit: | |
Cel mai sanatos aliment din lume Viata unui editor nu consta intr-o existenta ostentativa asa cum v-ati putea astepta. In cele mai multe zile, stau in fata calculatorului de la 4:30 dimineata pina la 11 noaptea. ... citeste | |
7 produse care accelereaza imbatranirea Cu toate facilitatile produselor fast food, alimentele procesate si nu numai, suntem tentati spre a consuma numai produse alimetare rele pentru noi. ... citeste | |
De ce avem nevoie de vitamina D? Mulți oameni asociază vitamina D cu soarele și sănătatea oaselor, si au dreptate. Ceea ce mulți nu știu, însă, este faptul că vitamina D poate ajuta,… ... citeste |
Forumuri recomandate la Supereva
Super Sanatate >>Familia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)
- Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?
- Telefoanele mobile, daunatoare pentru copiii sub 12 ani
- 10 aditivi alimentari care trebuie evitati
- Sapunul poate afecta sanatatea copiilor?!
- Copiii, victimele poluarii mediului
- Efectele directe ale poluarii mediului asupra sanatatii
- Despre parabeni si controversele despre parabeni
- Creierul copiilor este cel mai afectat de metale si pesticide
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII