Rolul taților dupa divorț: soţul divorţează de soţie nu şi de copil

Rolul tatilor dupa divort -  sotul divorteaza de sotie nu si de copil

Rolul taților dupa divorț: soţul divorţează de soţie nu şi de copil

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a adoptat Rezolutia 2079 (2015) privind „Egalitatea si autoritatea parintească comuna: rolul tatilor”. Aceasta este o decizie istorica, menita sa schimbe legislatia si jurisprudenta la nivel european. Rezolutia propune masuri pentru a promova egalitatea intre barbati si femei in exercitarea autoritatii parintesti comune, inclusiv in cazurile de separare si divort.

- despe rolul tatilor dupa divort, veti citi:
Egalitatea şi autoritatea părintească comună: rolul taţilor
Soţul divorţează de soţie, nu şi de copil
Despre divort si cum afecteaza emotional copilul
Despre taticii implicati in cresterea copilului mai citeste
FORUMUL TATICILOR moderni

Divortul si implicatiile acestuia asupra copilului

Schimbari majore in felul in care responsabilitatile sunt impartite intre femei si barbati in cadrul familiei au inceput sa fie vizibile. Cu toate acestea, din cauza legilor si a stereotipurilor privind rolul parintilor, exista cazuri in care barbatilor nu le este permis sa petreaca la fel de mult timp cu copiii lor. Separarea unui parinte de copilul acestuia ar trebui sa existe doar in circumstante exceptionale, daca acel copil ar fi in pericol.

Egalitatea şi autoritatea părintească comună: rolul taţilor

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat în urmă cu o lună Rezoluţia 2079 (2015) privind „Egalitatea şi autoritatea părintească comună: rolul taţilor”. Aceasta este o decizie istorică, menită să schimbe legislaţia şi jurisprudenţa la nivel european, scrie judecătorul Cristi Danileţ pe site-ul său. Rezoluţia propune măsuri pentru a promova egalitatea între bărbaţi şi femei în exercitarea autorităţii părinteşti comune, inclusiv în cazurile de separare şi divorţ.

tata divrt

"Jurisprudenţa din România, din păcate, confirmă temerile europene şi anume că orientarea instanţelor este majoritară înspre a acorda mamei domiciliul copilului şi un interval de timp pentru acces la copil mult superior celui acordat tatălui. Chiar şi după intrarea în vigoare a noului Cod civil care a dorit o schimbare a mentalităţii practicienilor în drept şi familiilor cu părinţi separaţi sau divorţaţi, încă se păstrează vechile practici, consacrate de un Cod comunist al Familiei şi consacrate de o jurisprudenţă discriminatorie a vechiului Tribunal Suprem", comentează judecătorul român.

Soţul divorţează de soţie, nu şi de copil

Judecătorul scrie şi că trebuie să avem în vedere că ”soţul divorţează de soţie, nu şi de copil” şi că respectarea interesului superior al copilului înseamnă a i se asigura acestuia un contact cu părinţii săi cât mai apropiat de cel avut înainte de separare.

Ad-Extra3:

Despre divort si cum afecteaza emotional copilul, mai cititi:

Cum sa fii un parinte singur fericit

Cum sa fii un parinte singur fericit

A fi parinte singur nu e, cu siguranta, usor, cum, de altfel, a fi parinte, in general nu e usor. Suna, desigur, a cliseu, insa, ne place sau nu, viata este uneori plina de clisee carora trebuie sa le…

Divorțul părintilor: cum suferă copiii pe urma lui 💔

Divorțul părintilor: cum suferă copiii pe urma lui 💔

Divorțul este dureros și provoacă suferință. Însă, cel mai tare suferă copiii - în cazul unui divorț al părinților. 🚸💔 Mai…


FORUMUL TATICILOR

 Forumul taticilor
Doar pentru tatici, acei tatici care vor sa conteze in viata copiilor lor

autor: referinte - gandul.info -

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII