Ceaiul de fenicul in lupta cu colicile bebelusului

Ceaiul de fenicul in lupta cu colicile bebelusului

Ceaiul de fenicul in lupta cu colicile bebelusului

  • Conform unei definitii mai vechi date de pediatrii americani, in diagnosticarea colicilor sugarului este folosita cifra 3. Asadar, vorbim despre colici atunci cand un bebelus, de altfel sanatos, plange mai mult de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe saptamana, in perioada de varsta de 3 saptamani pana la 3 luni. Dar ca orice regula exista si exceptii, asa ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. De fapt, perioada de manifestare a colicilor se poate intinde si peste varsta de 3 luni si este intalnita la aproape jumatate dintre bebelusi!

Colicii bebelusului - regula cifrei 3
Colicii continua si dupa varsta de 3 luni
Simtomele colicilor la bebelus
Ce facem cand bebelusul are colici? Cum il ajutam?
Natura in lupta impotriva colicilor bebelusului: ceaiul de fenicul
secrete despre colici


Colicii bebelusului: regula cifrei 3

Cand vorbim despre colici, conform unei definitii mai vechi date de pediatrii americani, in diagnosticarea colicilor sugarului este folosita cifra 3.
Asadar, vorbim despre colici atunci cand un bebelus, de altfel sanatos, plange mai mult de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe saptamana, in perioada de varsta de 3 saptamani pana la 3 luni. Aceasta ar fi regula
. Cititi:  De ce plânge bebelusul?

simptome colici

Colicii continua si dupa varsta de 3 luni

Dar ca orice regula exista si exceptii, asa ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. De fapt, perioada de manifestare a colicilor se poate intinde si peste varsta de 3 luni si este intalnita la aproape jumatate dintre bebelusi!

Plansul si agitatia bebelusului incep brusc

Plansul si agitatia bebelusului incep brusc, uneori la aceleasi ore zi de zi. Oricum, este bine ca pediatrul sau medicul de familie sa verifice starea de sanatate a bebelusului, inainte de a incepe masurile terapeutice.

Dupa ce acesta va elimina alte cauze medicale, va va spune ca bebelusul are “colici”.

Colicile sunt ceva aproape normal, am putea spune, conform unui studiu realizat in 2012 tot de pediatrii americani. Sunt fenomene tranzitorii, care se manifesta pe o perioada determinata de timp si nu afecteaza viata ulterioara a copilului.

Simtomele colicilor la bebelusi

Cand are colici, bebelusul plange neconsolat, se inroseste la fata si chiar are o expresie tensionata, burtica se intareste din cauza spasmelor musculaturii abdominale si plansului.

 

Strange din picioruse si inclesteaza pumnii, aceasta fiind cea mai tipica postura a copilului cu colici.

 

Este recomandat ca, spre binele bebelusului, la prima criza de plans de acest fel, sa fie chemat medicul, pentru a exclude alte cauze medicale. 

Ce facem cand bebelusul are colici? Cum il ajutam?

- Raspundeti constant la accesele de plans ale copilului.

O apropiere plina de caldura si afectiune este intotdeauna binevenita. Leganati-l. Puneti-i muzica, dansati cu el in brate. Vorbiti-i.

- Verificati daca ii este foame, daca trebuie schimbat scutecul, daca ii este prea cald sau prea frig, daca este obosit sau are dureri. Aerisiti camera.

- Unii parinti au remarcat ca plimbarea copiilor in brate ii mai linisteste.

Natura in lupta impotriva colicilor bebelusului: ceaiul de fenicul

Feniculul (Foeniculum vulgare) este o specie de plantă perenă comestibilă din genul Foeniculum, familia Apiaceae (Umbelliferae), al cărei areal natural cuprinde regiunea mediteraneeană și sud-vestul Asiei.

Fructele de fenicul, numite și fructe de anason dulce, conțin 2-7% ulei volatil format din anetol, transanetol și cisanetol, limonen, alfa-pinen, fenconă, metilcarvicol, extragol; lipide, aleuronă, derivați cumarinici, flavonoide (cvercitin, camferoglicozid, flavonol-3-glucuronid), zaharuri, substanțe minerale, ceruri, mucilagii, stigmasterină.

Feniculul (Foeniculum vulgare) este folosit în tratarea a numeroase afecțiuni datorită proprietăților acestuia: antispastic, tonic nervos, dezinfectant. În medicina populară, feniculul era utilizat pentru vindecarea constipației, balonărilor, calmarea colicilor bebelusului.

In calmarea colicilor bebelusului, este benefic sa folositi ceai din seminte de fenicul - dar nu cele care se infuzeaza ci cele speciale, instant, pentru bebelusi.

Multi parinti au gasit un ajutor pretios in ceaiurile instant din plante. Un studiu realizat in Israel, in 2015 a aratat ca o combinatie de plante traditionale ca musetelul, lemnul dulce si semintele carminative (fenicul, anason) reduce frecventa colicilor cu pana la 67%.

Infuzia din seminte de fenicul este unul dintre cele mai bune remedii naturale anticolici.

Iata cum prepari in casa acest remediu natural si alte informatii super utile despre colicii lui bebe - citeste in continuare cum pregatesti simplu  in casa, aceasta infuzie.

Alte secrete despre colici: 

Bebelușul are colici: iată ce facem și ce trebuie să știm - 8 sfaturi eficiente

Bebelușul are colici: iată ce facem și ce trebuie să știm - 8 sfaturi eficiente

Bebelusul meu are colici - va rog sa ma ajutati cu un sfat ... sunt atat de dese aceste mesaje pe forumul Desprecopii. Ei bine, colicile pot face multe probleme unui bebe micut si e bine sa stim cum…

Alăptarea exclusivă și colicile bebelușului: cele mai frecvente cauze ale colicilor la bebelușii alăptați exclusiv

Alăptarea exclusivă și colicile bebelușului: cele mai frecvente cauze ale colicilor la bebelușii alăptați exclusiv

Colicile bebelușului reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme ce dau bătăi de cap proaspetelor mămici. Ele apar atunci când gazele creează spasme…

Colicii bebelușului și cifra magică 3 - ce trebuie să știi

Colicii bebelușului și cifra magică 3 - ce trebuie să știi

Colicii bebelusului sunt un fel de bau-bau pentru parintii incepatori. Cauzele aparitiei colicilor sunt neclare chiar si pentru medicii pediatri insa acestia sunt de parere ca exista o legatura intre…

 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII