Ce e mai BINE pentru un copil? Părinți care se ceartă mereu sau divorțați? - consecințe și responsabilități

Ce e mai bine pentru un copil? Parinti care se cearta mereu sau divortati? - consecinte si responsabilitati

Ce e mai BINE pentru un copil? Părinți care se ceartă mereu sau divorțați? - consecințe și responsabilități

Certuri non-stop sau divorț? Dacă căsnicia nu funcționează - ce faci? Accepți certuri interminabile sau alegi divorțul? Ce este mai bine pentru un copil? Părinți care se ceartă mereu sau divorțați?

• Un copil care crește într-un mediu conflictual, unde părinții se ceartă des, are șanse mari să devină un adolescent agresiv și ostil. Crescând în mijlocul unor părinți care se ceartă constant, copilul dezvoltă o stimă de sine scăzută și este încărcat de anxietate. Aceste sentimente negative pot evolua către tendințe suicidare și depresie.

veti citi
Ce este mai bine pentru un copil? Să  aibă părinti care se ceartă mereu sau părinti divortați?
Efectele certurilor din casa au un efect pe termen lung asupra copilului
Fii obiectiv și gândește-te la copilul tau
Un mediu calm acasa facilitează o educație mai sănătoasă
Nu copilul este de vina pentru ca relatia dintre cei doi adulti nu functionează
Consecintele esecului relației parinților divortați asupra copilului
Ca să crești copii fericiti, pune pe primul plan căsnicia ta

Ce este mai bine pentru un copil? Să  aibă părinti care se ceartă mereu sau părinti divortați?

Daca relatia dintre un cuplu care are un copil nu merge - ce faci? Accepti certuri interminabile sau divortezi?

Ai putea sa fii tentat/a sa crezi ca din aceste doua situatii, divortul parintilor sai este mai dureros si mai greu pentru un copil - insa atunci cand parintii nu se pot intelege si formeaza un mediu toxic, un copil este mai OK daca parintii sai divorteaza. Pentru ca a creste un copil intr-un mediu conflictual și nefericit poate fi la fel de dăunătoar ca divorțul sau chiar mai rău.

Cititi Divortul – cum ii afecteaza pe copii 

Efectele certurilor din casa au un efect pe termen lung asupra copilului

Un copil care creste inntr-un mediu in care parintii se cearta des, unde este un mediu conflictual, are sanse mari de a deveni un adolescent agresiv si ostil. Din mijlocul unor parinti care se cearta fără încetare, copilul creste fara stima de sine si incarcat de anxietate. Aceste sentimente negative ale copilului pot evolua catre tendințele de suicid si depresie.

Implicațiile și efectele părinților toxici sunt numeroase și variază mult în funcție de situație, așa că gândiți-vă de două ori înainte de a lua o decizie!

Fii obiectiv și gândește-te la copilul tau

Ambele situații, atat un camin toxic si tensionat cat si divortul au efecte adverse asupra copiilor. Este adevărat insa că in general, copiii crescuți de un singur părinte riscă să fie supuși unor circumstanțe mai defavorabile decât alții.

De la hartuire la școală relativ la faptul că „nu are tată sau mamă” sau „mama și tata se cearta sau se bat” până la evoluția lor emotionala dificilă la vârstă adultă. O copilarie sau adolescență este negativ influentata de absența unror figuri cheie - personajului tata sau a personajului mama. Divortul parintilor schimba fundamental conceptia unui copil despre dragoste si incredere.

Ad-Extra3:

Un mediu calm acasa facilitează o educație mai sănătoasă

In ambele situatii, exista probleme specifice.

De exemplu, există situații în care un cuplu divorțat se concentrează pe comportamentul corect față de copil și evită să-și continue divergentele pentru a aduce un echilbru copilului. Pentru ca - chiar dacă este dificil să crești un copil de unul singur, menținerea unei relații civilizate cu fostul partener care sa ii permită copilului să interacționeze cu celălalt părinte este o alegere corecta.

Copilul s-ar putea să nu înțeleagă la început motivul pentru care părinții săi divorțați nu mai locuiesc împreună, dar aceasta nu este o scuză pentru implicarea lui in continuare în problemele personale dintre parintii sai.

De citit Cand copilului devine pion pe tabla de sah a divortului

Apoi, nu copilul este de vina pentru ca relatia dintre cei doi adulti nu functionează

În consecință, copilul unui cuplu divortat nu trebuie împovărat de aceste aspecte și trebuie lasat să dezvolte o relație normala cu ambii părinți!

Citeste Rolul tatilor dupa divort

Consecintele esecului relației parinților divortați asupra copilului

Una dintre consecinte esecului unei relatii civilizate intre parintii divirtati afecteaza dezvoltarea personalității copilului, si implica maniera în care părinții divorțați interacționează nu numai cu el-copilul, ci și unul cu celălalt. Acesta este motivul principal pentru care modul în care îți tratezi partenerul contează atât de mult pentru un copil.

În timpul copilariei lor, copiii tind să imite comportamente și procesele de gândire observate la părinții lor. Cuvintele și acțiunile parintilor cântăresc foarte mult pentru copil. Când o persoană ajunge la vârsta adultă, este mult mai dificil să corectăm procesele de gândire GRESITE sau să gestionăm reacțiile exagerate, de ce să nu evităm dezvoltarea acestora cu totul?

Reactiile violente ale parintilor in conversatii sau certuri, acasa  - unul fata de celalalt - pot fi de fapt similare cu reacția violentă viitoare a copilului la o interacțiune intre prieteni sau cu profesorii.

Asa ca, daca te certi mereu cu partenerul si nu puteti păstra o relație sănătoasă și echilibrată, în loc să-ți supui sau să-ți implici copilul în certurile tale, optează pentru despărțire și încearcă tot ce poți pentru micuțul tău, fără a ajunge la violențe si un mediu complet toxic pentru copilul tau.

Citeste Despartita, dar nu singura. Drumul unei mamici singure incepe cu un urcus insa va veni si soarele.

Ca să crești copii fericiti, pune pe primul plan căsnicia ta

Când in căsnicie incep sa apară primele fisuri, sotiile au tendinta să isi concentreze toata atentia si dragostea catre copii, creând astfel, uneori fara intentie, o bariera de comunicare cu sotul.  In prima instanta, poate părea că facând din copii centrul atentiei casei - este cel mai bun lucru de facut. Asa o fi insa? Dar, incet dar sigur acest lucru priveaza casnicia de intimitate si comunicare directa. In final, cel care sufera este chiar copilul. Iata de ce, in opinia unui autor la moda, ca sa cresti copii fericiti, trebuie sa pui pe primul plan casnicia ta.

► ► Citeste in continuare Divortul parintilor si cum sufera copiii pe urma lui

Despre despartiri si divort, mai puteti citi:

Pregatiti-va copiii pentru divort 
Cum trecem peste o despartire dureroasa?
Siguranta si nesiguranta in cuplu
Cand trecutul iti distruge casnicia...
Cand tati nu e - sau despre barbatii care isi parasesc familia
7 sfaturi pentru mame singure
Invata to let go
Divortul ne inbolnaveste

 Forum despre viata in 2

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 

Milena este si psihoterateut sistemic cuplu și familie, copii, adolescenți.
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Divort

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII