Voi beti ceai din ace de pin?

Voi beti ceai din ace de pin?

Voi beti ceai din ace de pin?

  • Deși este utilizat de secole de amerindieni, ceaiul din ace de pin nu este foarte cunoscut publicului larg. Dar cu siguranță merită să vă familiarizați cu această infuzie neconventionala dacă doriți să va creasteti claritate mentala, invinge boli infectioase si cancerul.

Voi beti ceai din ace de pin?

Deși este utilizat de secole de amerindieni, ceaiul din ace de pin nu este foarte cunoscut publicului larg. Dar cu siguranță merită să vă familiarizați cu această infuzie neconventionala dacă doriți să va creasteti claritate mentala, invinge boli infectioase si cancerul. Acele de pin au mult mai multa vitamina C decat sucul de portocale proaspăt stors și au fost utilizate de către primii coloniști din America de Nord, pentru a evita scorbutul - o boală asociată cu deficitul de vitamina C.

Merite

Uleiul din ace de pin, ca cel găsit în eucalipt, ne protejeaza de dăunătoari. Dr. Edward F. Group III, fondator al Centrului Global Healing, enumeră următoarele beneficii:

    Intareste imunitatea
    Ameliorează infectiile bronșice și sinusurile
    Dezinfecteaza mucegaiul, sporiii de drojdie și Escherichia coli
    Protejeaza impotriva gripei comune si racelilor
    Neutralizeaza radicalii liberi
    Lupta împotriva degenerarii musculare, bolilor de ochi si tulburari ale sistemului nervos
    Util pentru tratarea eczemelor, piciorul atletului, psoriazis, matreata, acnee

În plus, Rural Survival adaugă că pinul este o sursa buna de vitamina A și ajută la îmbunătățirea claritatii mentale, în timp ce Doug Wallace constată în articolul  "Another Cancer Killer? Pine Needles" că aceasta planta se ajta persoanele ce sufera de scleroza, alergii, pietre la rinichi, hipertensiune arteriala, obezitate, depresie și tumori.

De fapt, cercetarea publicata in Nutrition and Cancer a descoperit ca acele de pin prezintă "antioxidanti puternici, efecte antimutagenice, și antiproliferative asupra celulelor canceroase, si antitumorale"

Și acest studiu a constatat ca acele de pin sunt o sursă excepțională de proantocianidina, un compus care demonstrează caracteristicile puternic antioxidante.

Cum se prepara ceaiul din ace de pin

Pinul alb este considerat cea mai bună alegere. Recoltati o mână de ace tinere, cu o culoare verde stralucitor. Asigurați-vă că nu au fost pulverizate cu nimic și sunt situate departe de drumuri. Se toaca doar acele. Se pun într-un recipient si se toarna apa clocotita peste ele. Se acopera si se lasa timp de 10 minute. Se indulceste dupa preferinta si se bea imediat.

Un ultim cuvânt de precauție: Femeile insarcinate sau care intenționează să rămână gravide, nu trebuie să consume ceai din ace de pin din cauza riscului crescut de avort. 

Interesant de citit:
Semintele de Chia, un izvor de sanatate

Semintele de chia contin o abundenta de beneficii care sporesc elementele nutritive, cum ar fi acizi grasi omega-3 si anti-oxidanti. Aceste seminte sunt originare din America de Sud, unde au fost… ... citeste

Top 5 alimente de evitat in aceasta vara

Avem voie sa manacma orice in sezonul cald? Ayurveda, un sistem antic de medicina Indian, spune ca fiecare aliment are calitati si actiuni care ne afecteaza in mod diferit, in functie de constitutia… ... citeste

6 Mirodenii care reduc riscul de cancer

Cancerul este un cuvant care starneste frica in inimile noastre, indiferent de varsta, sex sau statut socio-economic. Exista un motiv bun pentru aceasta frica. Desi diferite tipuri de cancer au… ... citeste

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII