10 semne ca ai lipsă de Magneziu și efectele deficitului de Magneziu - doza zilnică recomandată

10 semne ca ai lipsa de Magneziu si efectele deficitului de Magneziu - doza zilnica recomandata

10 semne ca ai lipsă de Magneziu și efectele deficitului de Magneziu - doza zilnică recomandată

Aproape 57% din oameni sunt afectati de deficitul de magneziu, ceea ce inseamna ca mai mult de jumatate din populatie este diagnosticata cu un nivel scazut al acestuia. Desi multi dintre noi prezentam semne ale deficientei de magneziu, putini suntem constienti de ceea ce inseamna acest lucru.

Foarte multi adulti si copii sunt afectati de catre deficitul de magneziu. Desi multi dintre noi prezentam semne ale deficientei de magneziu, putini suntem constienti de ceea ce inseamna acest lucru.

Iata 10 semne ca ai lipsa de Magneziu si ce efecte are lipsa de Magneziu.

in acest articol veti citi mai multe despre:

De ce este deficienta de magneziu atat de larg raspandita?
Magneziul - doza zilnica recomandata
1. Oboseala
2. Depresie, anxietate si dificultati de concentrare
3. Astmul
4. Dureri musculare, dureri cronice si crampe
5. Insomnie
6. Dezechilibre hormonale
7. Constipatie
8. Dureri de cap si migrene
9. Hipertensiune arteriala
10. Greata, ameteala si apetit scazut
Cele mai bune moduri de a reface "rezervele" de magneziu
Magneziul si legatura cu greutatea

Magneziul - doza zilnica recomandata

Magneziul este un mineral esential care joaca un rol important in multe procese biologice din organismul uman. Este necesar pentru functionarea normala a muschilor, inclusiv a inimii, si ajuta la mentinerea oaselor sanatoase. Doza zilnica recomandata (DZR) pentru magneziu variaza in functie de varsta si sex.

Pentru adulti, DZR pentru magneziu este de:

400-420 mg pentru barbati
310-320 mg pentru femei
Pentru copii si adolescenti, DZR pentru magneziu este:

80-130 mg pentru copii de 1-3 ani
130-240 mg pentru copii de 4-8 ani
240-410 mg pentru copii de 9-13 ani
410-700 mg pentru adolescenti de 14-18 ani

Este important sa se obtina cantitatea necesara de magneziu prin dieta, deoarece acest mineral poate fi gasit in multe alimente diferite. Alimentele bogate in magneziu includ semintele, nucile, legumele verzi, fasolea, tofu, carnea de pui, pestele si produsele lactate. Daca aveti probleme cu absorbtia magneziului sau daca aveti o dieta dezechilibrata, se recomanda suplimente cu magneziu.

De ce este deficienta de magneziu atat de larg raspandita?

Vinovatul principal de lipsa de magneziu este agricultura moderna. Potasiul si fosforul sunt antagonistii magneziului in sol, si ambii sunt prezenti in cele mai multe ingrasaminte folosite in agricultura. Din acest motiv, magneziul care ar trebui sa imbunatateasca alimentele, nu mai este prezent in mod natural; generatii dupa generatii de plante de tehnologie hibrida sunt create pentru a se adapta la conditiile precare ale solurilor.

Alti factori care duc la epuizarea magneziului sunt manipularea, refrigerarea, transportul, depozitarea, si prelucrarea alimentelor. Chiar si alimentele organice cumparate si stocate "in mod corespunzator" dupa cateva zile de frigider isi vor pierde o mare parte din densitatea nutritiva. Fluorura continuta de apa potabila face aproape imposibila asimilarea magneziului. Chiar si multe marci de apa imbuteliata contin o cantitate foarte mica a acestuia. Cele mai bune surse de magneziu in apa sunt puturile de mare adancime cu surse de magneziu sau scurgerile bogate in minerale provenite din ghetari.

In cartea sa "Miracolul magneziului", Dr. Carolyn Dean explica importanta covarsitoare pe care o are acesta asupra sanatatii noastre, precum si consecintele epuizarii surselor naturale ale acestuia.

Vorbind din propria mea experienta, o data cu inceperea unui program de surfing de 1-2 ore pe zi, am observat o imbunatatire a starii de spirit, a energiei si a unei bunastari generale. Practicarea acestui sport pentru 1-2 ore pe zi permite absorbtia de magneziu (oceanele sunt unele dintre cele mai grozave surse de magneziu).

Cele mai frecvente semne de deficit de magneziu.
 
1. Oboseala

La nivel celular, magneziul este necesar pentru a produce ATP -  coenzima responsabila de transportul energiei in celulele noastre. Acest schimb este crucial in determinarea metabolismului nostru, precum si diviziunea celulara. In cazul in care ATP nu este combinata cu magneziu, ea nu va fi activa (de exemplu, aceasta nu va functiona!). Imaginati-va o combinatie a acestora ca o baterie - alimentarea multor functii si procese ale corpului nostru. Rezervele de magneziu se epuizeaza prin exercitii fizice, stres emotional si viata de zi cu zi.

Ad-Extra3:

2. Depresie, anxietate si dificultati de concentrare

Lipsa unor niveluri ample de magneziu in celulele creierului face ca acestea sa nu mai lucreze eficient. Rezultatele vor fi imediate: dificultati de concentrare si o memorie slaba. Serotonina este absorbita in organism cu ajutorul magneziului. Acest lucru inseamna ca, fara o cantitate abundenta de magneziu, creierul nu este capabil se mentina nivelul de serotonima adecvat , ceea ce duce la depresie si anxietate.

3. Astmul

Astmul poate fi cauzat de un nivel scazut de magneziu. Nivelurile scazute afecteaza functia musculara a bronhiolelor. De asemenea, nivelurile scazute de magneziu pot provoca acumularea de calciu in bronhiole, declansand atacuri de astm.

4. Dureri musculare, dureri cronice si crampe

Deoarece magneziul este necesar pentru o buna functionare a muschilor, nivelurile scazute ale acestui mineral duc la aparitia durerilor musculare, durerilor cronice si a crampelor, precum si o recuperare precara de dupa antrenamentele sportive. Acest lucru se intampla atunci cand o cantitate prea mare de calciu intra in celule, provocand contractii musculare prelungite, care de-a lungul timpului pot provoca spasme, crampe, dureri si slabiciune fizica. - Stiati ca 60% din magneziul din organism se gaseste in oase si dinti, 39% in muschi si 1% in sange?

5. Insomnie

Stiati ca animalele care hiberneaza sunt capabile sa mentina un nivel ridicat de magneziu? Acest lucru se datoreaza faptului ca acest mineral are un efect calmant asupra corpului, ducand astfel la un sistem nervos calm si un somn odihnitor.

6. Dezechilibre hormonale

Nivelurile ample de magneziu sunt esentiale pentru echilibrarea nivelurilor hormonale. Celulele din creier, care sunt centrul chimic in organism, au nevoie de magneziu pentru a functiona corect. Glandele suprarenale, de asemenea, mari producatori de hormoni din organism, necesita niveluri sanatoase de magneziu pentru a reglementa adrenalina si cortizolul. Niveluri scazute ale magneziului au fost legate de hiper-productia  acestor doi hormoni suprarenali, un dezastru pentru capacitatea organismului de a reglementa multi alti hormoni cheie: estrogenul, progesteronul, testosteronul si serotonina.

7. Constipatie

Constipatia apare cu usurinta in deficitul de magneziu. Deoarece nivelurile scazute ale acestuia se resimt in musculatura intregului corp, intestinele devin hipo-mobile, predispuse la hiper-contractilitate. Fara magneziu, apare tensiunea in intestine, deshidratarea intregului corp, iar miscarile lente interzic o digestie optima.

8. Dureri de cap si migrene

Magneziul este responsabil pentru relaxarea tesutului muscular din organism; calciul este responsabil pentru contractie. Cand raportul dintre ele este dezechilibrat, excesul relativ de calciu determina contractarea muschilor mai degraba decat relaxarea lor. Acest lucru duce la o crestere a durerilor de cap si a migrenelor.

9. Hipertensiune arteriala

Inima si creierul sunt cele doua organe care necesita cele mai inalte niveluri de magneziu din organism. Fara niveluri ample de magneziu, tensiunea arteriala creste datorata hiper-intinderii muschiului inimii, a peretilor arteriali si venosi.

10. Greata, ameteala si apetit scazut

Cand deficitul de magneziu incepe sa afecteze musculatura neteda a tractului digestiv, apar simptome gastro-intestinale cum ar fi greata, inapetenta si chiar ameteli. Acestea vor disparea odata cu suplimentarea adecvata a cantitatii de magneziu in organism.

Cele mai bune moduri de a reface "rezervele" de magneziu

O suplimentare generoasa a acestor rezerve ar trebui sa arate rezultate relativ imediate (de la 3 saptamani la 3 luni, in functie de severitatea deficitului) -imbunatatirea somnului, a starii de spirit, energie, ulterior, a conditiilor fizice si psihice.

Pe langa petrecerea unei perioade de timp in apropierea oceanelor, consumul de apa bogata in minerale (izvoare termale, izvoare minerale, izvoare de munte ) - aportul de magneziu IV, aplicarea cutanata a uleiului de magneziu sunt cele mai bune surse de suplimentare a rezervelor ale acestui mineral. Absorbita prin piele evita orice probleme cu digestia. Potrivit dr Dean, cele mai bune perioade din zi pentru a suplimenta magneziul sunt dimineata devreme si dupa-amiaza tarziu, cand nivelul tinde sa scada.

Dozele zilnice - recomandate de Magneziu:

Adulti și copii peste 14 ani - 300 mg / zi;
Copii intre 9-13 ani: 240 mg
Copii 4-8 ani : 130 mg / zi;
Copii 1-3 ani: 80 mg / zi
Uleiul de magneziu: 8 pulverizari insotite de masajul pielii ofera 100 mg de magneziu.

Daca unul sau mai multe dintre aceste semne va suna familiar, puteti sa aveti de-a face cu o deficienta de magneziu.

Magneziul si legatura cu greutatea

Iata cum influenteaza magneziul acul cantarului si mai ales cum ne poate ajuta la pierderea greutatii.

14 obiceiuri nesanatoase zilnice: ce trebuie sa facem pentru a le anula efectele

In spatele fiecarei femei constiente de starea de sanatate sunt cateva obiceiuri nesanatoase. Iata care sunt cele 14 obiceiuri nesanatoase zilnice si ce trebuie sa facem pentru a le anula efectele. Citeste mai departe AICI

 

 

  Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


redactor: redactor DC Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Croitoru Mariana
    Croitoru Marianatrimis la 17/11/2016

    Evitati Magnerot, este o escrocherie. Nu cumparati acest produs!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII