Bebelusul in Saptamana 37, dezvoltare, sfaturi
Saptamana 37! Stangaci sau dreptaci, asta-i intrebarea... deocamdata, culege orice vede pe jos cu ambele maini. Si are o dexteritate de invidiat!
→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 37 de viata >>
Despre bebelus in saptamana 37: cat a crescut, ce face, cum arata
La varsta asta, micutul tau zambeste si se joaca cu oricine intra in contact si isi doreste o interactiune mai mare decat un simplu fluturat de manuta. E momentul potrivit pentru jocurile pe care copiii le adora, cum ar fi ascunderea unui obiect (sau a lui insusi) si descoperirea lui.
Bebe este stangaci sau dreptaci?
Cand incepe sa puna mainile pe diverse obiecte, bebelusul nu pare a avea o preferinta clara pentru una din cele doua manute, folosindu-le pe ambele in mod egal. Aceasta este o perioada a explorarii, si este important ca parintii sa-i acorde copilului ocazia de a-si explora optiunile in mod independent.
Anxietatea fata de straini
Desi multi copii adora sa interactoneze cu oricine, de la fratii lor pana la copiii intalniti la magazin, la aceasta varsta, unora incepe sa le fie teama de straini. Ei pot chiar sa simta teama in compania unor membri ai familiei cu care mai demult se simteau bine, cum ar fi bunicii, unchii sau matusile. Acest lucru este firesc si demonstreaza ca incep sa te considere pe tine, parintele, o zona sigura care le ofera iubire si sprijin. Daca fiul sau fiica ta manifesta acest tip de anxietate fata de straini, nu-l presa sa-si invinga timiditatea. In timp, va reusi sa treaca peste aceasta faza, insa e important sa faca acest lucru in ritmul sau propriu.
La aceasta varsta, copilul a invatat sa-ti foloseasca degetul mare si cel aratator pentru a ridica obiecte de pe jos. Poate ridica bucati de mancare, jucarii si orice altceva gaseste in jur si e foarte mandru de realizarea lui, asteptand binemeritatele laude. Atentie la obiectele prea mici pe care le poate baga in gura!
Ad-Extra3:
Cum se schimba viata parintilor in saptamana 37 a bebelusului
Te simti lipsita de energie? Miscarea iti va umple rezervoarele si iti va imbunatati tonusul. Alege orice exercitiu fizic care se poate integra usor in programul tau. Mergi la plimbare sau la o alergare usoara, urmeaza un curs de gimnastica aerobica sau ia-ti un DVD cu exercitii pe care le poti face acasa. Poate parea epuizant, insa te vei simti mult mai bine dupa putin efort fizic.
Ce preocupari poti sa-i mai oferi copilului pentru a-l tine ocupat si fericit?
Oale, tigai si cratite! Va incerca sa te imite invartind lingura, va „gusta” continutul cu lingura si, in principal, va face zgomot. Mult zgomot. Poti sa-i amenajezi un loc special in bucatare, intr-un loc sigur la care el poate ajunge cu usurinta, in care sa pastrezi niste obiecte cu care se poate juca: ustensile de bucatarie, linguri, vase de plastic etc. Cu cat sunt mai multe si mai amestecate, cu atat ii vor placea mai mult, iar uneori, cand ai nevoie de 15 minute in care sa termini de gatit supa, nu trebuie decat sa-i atragi atentie asupra obiectelor. Satisfactie garantata!
Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 37
Pana la aceasta varsta, copilul mananca deja o varietate de mancaruri sanatoase. ii poti introduce alimente cu arome, mirosuri si texturi diferite. Poti observa, la aceasta varsta, ca prichindelul isi manifesta deja independenta intinzandu-se dupa lingura sau intorcandu-si capul in directia mancarii (sau, uneori, exact in directia opusa).
Pregateste-i un platou cu diverse alimente, care se poate lua cu mana si din care poate alege ce ii place: banane, pere, coacaze, pere, pepene, rosii, cartofi, morcovi, broccoli, fasole, branza, cereale, bucatele de paine, peste, orez, biscuiti etc. Nu uita sa incepi cu bucatele mici. Bucatile ar trebui sa aiba, la inceput, marimea unui bob de mazare pana cand cel mic se obisnuieste sa manance si mancaruri care nu sunt pasate. Gateste bine legumele si foloseste fructe bine coapte. Daca bebelusul refuza un fel de mancare, asteapta o perioada si reintrodu-l.
Mergem mai departe la: Bebelusul la 38 saptamani >>
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII