Medicamentele care intarzie nasterea cand exista riscul unei nasteri premature

Medicamentele care intarzie nasterea cand exista riscul unei nasteri premature

Medicamentele care intarzie nasterea cand exista riscul unei nasteri premature

Dacă, în timpul sarcinii, contractiile premature produc modificări asupra cervixului, apar semne de infecție sau există riscul de rupere prematură a membranelor, medicul poate recomanda medicamente numite tocolitice. Acestea sunt administrate fie oral, fie intravenos, pentru a amâna travaliul care începe prea devreme, de obicei după 20 de săptămâni.

Tocoliticele pot prelungi sarcina cu câteva zile sau săptămâni, oferind astfel timp pentru intervenții esențiale, cum ar fi administrarea de corticosteroizi pentru maturarea plămânilor fătului.

-veti citi:
Pericole sau infectii care ar putea declasa nasterea prematura
Ce medicamente pot intarzia procesul nasterii
Riscul de nastere prematura: tratamente si ingrijiri speciale
Despre nasterea prematura si riscurile sale

Daca exista pericole sau infectii care ar putea declasa nasterea prematura

Daca in timpul sarcinii - aflata inca in stadiu prematur, contractiile produc modificari asupra cervixului gravidei, sau daca exista semne ale unei infectii, sau riscul unei ruperi premature a membraneor - medicul ar putea recomanda medicamente care sa intarzie nasterea.

Aceste medicamente pot eventual sa intarzie nasterea pentru ca gravida sa fie transportata la un centru de nastere cu sectie de terapie pentru prematuri.

Ce medicamente pot intarzia procesul nasterii

Medicamentele care pot întârzia procesul nașterii sunt cunoscute sub numele de tocolitice. Acestea includ:

1. Beta-mimetice (ex.: terbutalină) – relaxează musculatura uterină.

2. Antagoniști ai receptorilor de oxitocină (ex.: atosiban) – inhibă contracțiile uterine.

3. Inhibitori ai prostaglandinelor (ex.: indometacin) – reduc contracțiile uterine.

4. Blocanți ai canalelor de calciu (ex.: nifedipină) – relaxează mușchii uterului.

Aceste medicamente sunt utilizate pentru a întârzia nașterea prematură, permițând dezvoltarea suplimentară a fătului și aplicarea altor tratamente esențiale.

Aceste medicamente sunt administrate fie oral fie intravenos pentru a amana un travaliu care incepe prea devreme  de obicei la 20 de saptamani de sarcina sau dupa 20 de saptamani. Scopul este de a mentine sarcina destul de mult pentru a permite maturizarea plamanilor bebelusului pana cand este capabil sa respire singur.

Medicamentele tocolitice, ca indometacinul (Indocin), ritrodina (Yutopar), terbutalina (Brethaire, Bricanyl) si sulfatul de magneziu, actioneaza in moduri diferite dar pot avea efecte similare asupra travaliului. Toate au potentiale efecte secundare, ca palpitatiile, greata si congestia nazala.

Riscul de nastere prematura: tratamente si ingrijiri speciale

Exista situatii in care bebelusul este nerabdator sa se nasc. Prin urmare, se declanseaza travaliul inainte de termenul de 40 de saptamani. Uneori travaliul poate fi oprit.

Alteori copilul trebuie sa se nasca. Medicul dumneavoastra poate incerca sa opreasca travaliul daca...cititi detalii importante despe riscul unei nasteri premature si ce trebuie sa stiti in continuare aici >

Sfatul de la Desprecopii

Desi cauzele exacte ale travaliului prematur nu sunt inca cunoscute, exista lucruri care va pot ajuta sa imbunatatiti sansele copilului dumneavoastra de a fi nascut sanatos. Ingrijirea prenatala regulata este un prim pas important in prevenirea travaliului prematur. Urmati un stil de viata sanatos, fiti atenta la semnele de alarma si urmati sfaturile personalului medical.

Despre nasterea prematura si riscurile sale, merita citit si:

Poluarea poate cauza nasterea prematura
Bebelusul nascut prematur - ce trebuie sa stie parintii lui
Prematuritatea si complicatiile sale - una dintre principalele cauze de mortalitate neonatala din Romania
Stresul nasterii premature – cum poate fi infruntat
Alimentatia bebelusului prematur

 Informatia te va face mai puternica

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea Sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.

Cititi pe forumul Nasterea unei Stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.

autor: redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2024
referinte: mayoclinic.org

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. mariana
    marianatrimis la 25/3/2008

    super preturi!!!!!!!!!!!frumoase hainute!!!!!!!!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII