Prima baie a unui bebeluș - emoțiile unui tătic incepător

Prima baie a unui bebelus - emotiile unui tatic

Prima baie a unui bebeluș - emoțiile unui tătic incepător

Prima baie a copilului tău te lasa, realmente, fără suflare de emoție ...

Am pretentia ca nu ma mai emotionez atat de usor. Ce naiba, sunt un barbat de 28  de ani care a vazut cate ceva la viata lui, cum se spune prin popor. Dar prima baie a copilului tau te lasa, realmente, fara suflare. Nu se compara cu absolut nimic. Poti sa zbori prima data, sa saruti prima data, sa iti gasesti numele in ziar prima data, sa apari la TV prima data...Prima baie a copilului este, fara discutie, cel mai mare examen al meseriei de parinte.

Prima baie a copilului tău te lasa, realmente, fără suflare de emoție

Din blogul unui tatic de la Desprecopii

Am pretentia ca nu ma mai emotionez atat de usor. Ce naiba, sunt un barbat de 28 de ani care a vazut cate ceva la viata lui, cum se spune prin popor. Dar prima baie a copilului tau te lasa, realmente, fara suflare. Nu se compara cu absolut nimic. Poti sa zbori prima data, sa saruti prima data, sa iti gasesti numele in ziar prima data, sa apari la TV prima data. Nimic, cititorule, nimic!

Prima baie a copilului este, fara discutie, cel mai mare examen al meseriei de parinte. L-ai luat, te duci rapid pe blog si, cu degetele inca tremurand, te apuci sa-ti pui pe hartie experienta:-)

La cativa pasi, Vlad doarme rupt, precum un muncitor in constructii dupa o zi intreaga de turnat betoane.

O sa va spuna toti cat de complicat e, ca e bine sa mai fie cineva cu experienta pe langa, ca sa ai grija la urechi. Ca de ce ii faceti baie atat de tarziu? Basme.

Nu va luati dupa nimeni. Ii faci baie atunci cand i s-a vindecat buricul si, daca e nevoie, astepti o luna pentru asta. S-au inventat servetele cu care-l poti sterge pe tot corpul, asa ca nu trebuie sa arunci copilul in cadita doar ca sa le faci pe plac prietenilor, rudelor, amicilor.

La prima baie din viata sa, Vlad a fost incredibil. S-a uitat in stanga, s-a uitat in dreapta, a simit ca este ud si, fireste, a inceput sa tipe ca din gura de sarpe! Am dansat in jurul lui, i-am cantat, i-am citit de pe blog:-), degeaba! S-a potolit doar cand l-am uscat cu foenul. In mod evident, asta a fost partea cea mai frumoasa pentru el.

Din copilul agitat de acum cateva zeci de minute, Vlad s-a transformat intr-un mielusel care respira egal si ofteaza in somn. A trecut printr-o experienta de neuitat. Cum am trecut si noi, parintii lui.

Ei bine, acum pot sa va dau sfaturi! Daca vreti sa stiti cum se face prima baie a copilului, ofer consultanta.

Baita bebelusului: un ghid practic, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute

Baita bebelusului este absolut necesara pentru igiena si pentru mentinerea sanatatii sale si este una dintre ritualurile preferate ale bebelusului dar si parintilor sai.

Experinta mea de mamica a doi copii extrem de diferiti, nu doar prin sex si prin cei 10 ani care ii despart, ci si printr-o sumedenie de trasaturi de personalitate, ma face sa cred ca baita este, dincolo de un obicei cotidian ce tine de igiena, o modalitate de a intensifica atasamentul copilului fata de parinti si o ocazie extraordinara pentru acestia de a se bucura de minunea de a fi parinte citeste in continuare aici.

Cât de des facem baie bebelușului?

Cât de des facem baie lui bebe? Trebuie băită in fiecare zi? Nu o fi prea mult pentru pielea bebelușului? Sunt dese aceste intrebari pe forumul Desprecopii. Specialistii au inceput sa aiba indoieli asupra necesitatii reale a baitei zilnice la bebelus. Iata mai multe argumente despre cat de des ar trebui sa facem baita bebelusului.

Despre baita si ingrijirea bebelusului merita citit si:

Prima baie a bebelusului meu
Baita impreuna cu copilul - DA sau NU?
Cele 5 nevoi esentiale ale unui bebelus
80 de sfaturi si invataturi de la babe
Leziuni cutanate comune la nou-nascuti 
Iritatia produsa de scutece
Traditii romanesti: prima scalda sau prima baita

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2019

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. dan alexandru
    dan alexandrutrimis la 22/7/2008

    fara comentarii

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII