Reguli de comportament pentru parinti, pe Facebook

Reguli de comportament pentru parinti, pe Facebook

Reguli de comportament pentru parinti, pe Facebook

  • Toata ziua posteaza, dau like-uri sau fac sharing cu fisiere. Pentru a tine pasul cu copiii tai ai creat un cont si tu un cont de Facebook. Conform ultimelor cifre ale Facebook, mediul social imbatraneste. Este deci timpul sa ne adaptam timpurilor si sa tinem cont de sugestiile propriilor odrasle: care este cea mai potrivita purtare intru-un mediu social online - precum Facebook?
Mama, nu imi da like-uri te rog
Mama, nu ai voie sa ma etichetezi (tag)
Mama, ai grija ce comentarii faci
Discuta cu noi
Impartaseste cu noi parerea ta!
Despre siguranta copiilor pe internet

Despre problemele adolescentilor


Unii parinti isi monitorizeaza copilul pe Facebook

Adolescentii sunt conectati pe internet de la o varsta cand noi, parintii - inca nu stiam de asa ceva. Toata ziua posteaza, dau like-uri sau fac sharing cu fisiere. Pentru a tine pasul cu copilul/copiii tai ai creat probabil si un cont de Facebook. Si iata ca se simte deja prezenta parintior cerberi pe Facebook. Conform ultimelor cifre oficiale ale Facebook, mediul social imbatraneste.
Si asta nu e este de mirare, pentru ca este deci timpul sa ne adaptam timpurilor. OK dar cu noile activitati ale unui parinte, apar si primele opinii diferite. Copilul isi creeaza o imagine pe Facebook care conteaza mult pentru el.  Asadar, este cazul sa discutam serions: care este cea mai potrivita purtare a unui parinte intru-un mediu social online - precum Facebook? Iata parerea adolescentilor.
 

Mama, nu imi da like-uri te rog

Adolescentii  sunt de parere ca vremea Like-urilor a trecut. Chiar de la un like ... pot aparea discutii si ipoteze intre ei ... care mai de care mai stanjenitoare. Adadar, nu da like-uri fara sa stii daca copilului ii plac manifestarile tale de mama pe Facebook sau nu. Like-ul mamei e desesori interpretat ca o forma de control.
 

Mama, nu ai voie sa ma etichetezi (tag)

Chiar si cele mai adorabile imagini cu copilul tau - care poti fi etichetate cu un tag de profilul lui pe Facebook - nu face placere unui adolescent, daca nu e intrebat in avans despre asta. Inca o data, adolescentii vor sa isi creeze propria lor identitate pe net - iar, orice tag - ii poate stirbi imaginea.

Parerea lor ...

"Mama mea nu are voie sa ma eticheteze pe o imagine sub nici o forma. De asemenea nu vreau sa-mi lase comentarii la un post sau o imagine, altfel prietenii mei nu mai indraznesc sa raspunda la postarile mele. Vremea "LIKE-urilor" a trecut" - concluzioneaza fiul meu, Andrei.

Ai si tu copii pe Facebook, si ti-ai facut de asemenea un cont pe Facebook ? Ti s-a pus clar in vedere de catre copii ce poti si ce nu poti posta pe "Wall-ul" lor? Atunci suntem extrem de curiosi cu privire la "Indicatiile si sfaturile" pe care le-ai primit.

/Images/facebook1.jpg
 

Mama, ai grija ce comentarii faci pe Facebook

E important sa realizezi ca oricine poate vedea comantariile pe care le pui pe Facebook. Gandeste-te intotdeauna ca prietenii copiului tau poate vedea comentariile pe care le faci pe peretele lui. Asta include colegi de clasa, (eventuali) angajatori, sau profesori. Comunicarea pe Facebook este o foarte publica si departe de a fi o chestiune confidentiala.

Impartaseste cu noi parerea ta

Ne-ar place foarte mult sa auzim chiar de la copii insasi cum vad ei, prin ochii lor. Lasati-va copiii sa ne trimita un email la info@desprecopii.com, in care pot chiar ei sa descrie care este cel mai adecvat "comportament" pe retelele sociale.

Si inca si mai curiosi suntem de asemenea in ce priveste regulile pe care tu ca parinte le-ai trasat vizavi de retelele de socializare - ce au voie copiii si ce nu au voie? Deci ? 
Daca acest site va este de folos, asteptam un like pe Facebook: https://www.facebook.com/pages/Desprecopii2/

Copilaria mutilata de haosul virtual, isteria Facebook  merita citit si: Copilaria mutilata de haosul virtual, isteria Facebook  
 

Despre siguranta copiilor pe internet, merita citit si:

10 beneficii ale învățării unei a doua limbi de la o vârstă foarte frageda - chiar mai devreme decat credeai

10 beneficii ale învățării unei a doua limbi de la o vârstă foarte frageda - chiar mai devreme decat credeai

Nu contează câți ani are copilul tău, nu este niciodată prea devreme să-i deschisi orizontul cu universul unei noi limbi de cumunicare. De fapt, puteti să…

Curba de invatare a copilului sau despre fericirea simpla a copilariei

Curba de invatare a copilului sau despre fericirea simpla a copilariei

Curba de învăţare: videoclipul copiilor care se joacă în noroi la grădiniţă a redeschis discutia despre bucuriile simple ale copilariei.Copiii sunt…

Siguranta copiilor pe Internet

Siguranta copiilor pe Internet

Copiii si adolescentii sunt printre cei mai mari consumatori de internet si adora chat-ul online sau messengerul. Desi ati fi tentat sa o faceti, nu-i puteti pretinde copilului sa…



Pentru a intilni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

  Adolescentii (12-18 ani)
Frumosi, plini de personalitate, incapatinati. Pregati de zbor din cuibul cald al casei parintesti.


Despre problemele ale adolescentilor

Semne ca fiul sau fiica ta se drogheaza
Cum depistati depresia la adolescenti
Cum le vorbim copiilor despre droguri?
De ce se drogheaza adolescentii?
Canabisul afecteaza creierul tinerilor
6 griji ale adolescentilor si cum pot fi rezolvate 

autor: desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Internet

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII