10 minute de exerciții pentru mămici ocupate
Esti o mamica ocupata cu cresterea copilului tau, nu-i asa? Si nu ai timp de mers la sala sau la jogging? Ei bine, dupa nastere - kilogramele in plus sunt o adevarata provocare. Pastrarea greutatii suplimentare dupa nastere a fost asociata cu o continua castigare de kilograme, ceea ce poate duce la obezitate, boli cardiovasculare si diabet.
Iată cum poți să faci exerciții acasă: 10 minute de exerciții pentru mămici ocupate
10 minute de exercitii pentru mamici ocupate
Iata sfaturile unui mamici de la Desprecopii:
De cand l-am nascut pe Tudor, imi propun cu inversunare sa fac exercitii fizice , ca sa-mi recapat tonusul si sa scap de kilogramele inevitabile cu care am ramas dupa sarcina. In primele luni am facut cateva sedinte de kinetoterapie, fortata mai mult de durerile cumplite de spate cu care am ramas dupa nastere, decat de optiunile estetice.
Odata cu epuizarea abonamentului la kinetoterapeut s-a epuizat insa si elanul meu . Mi-am promis mereu de atunci ca imi voi rezerva macar 15 minute pe zi pentru exercitii, insa intotdeauna gasesc altceva ce trebuie facut in locul acestora. Mamicile de pititci care au trecut de 5 6 luni imi inteleg probabil frustrarea.
Recent am descoperit insa o metoda de a fructifica fiecate minut care, din intamplare sau nu, imi ramane intre alte doua activitati urgente si inevitabile. Asa ca am pus la punct un plan maret pe care l-am numit simplu, doar pentru mine, 10 minute pe zi. Despre ce este vorba? Dupa cum banuiesti deja, de niste exercitii simple si rapide, care insumate nu ocupa mai mult de 10 minute, dar care, in timp, isi fac simtite rezultatele asupra siluetei. Ai nevoie doar de un scaun si de un pic de vointa.
Instructiuni de baza: Fa cate un set din exercitiile prezentate in continuare, cu pauza de odihna minima intre seturi. Cand le-ai facut pe toate, bea putina apa si reia-le. Repeta exercitiile de cel putin 3 ori pe saptamana si in cateva saptamani vei vedea rezultatele.
1. Pe marginea scaunului
Stai pe marginea scaunului, cu mainile sprijinite tot pe margine, langa solduri. Departeaza usor sezutul de marginea scaunului si lasa-te in jos, indoind genunchii si coatele, apoi ridica-te inapoi pe scaun. Repeta de 10 ori.
2. Ridica-te de pe scaun
Cu picioarele usor departate, stai in fata unui scaun, ca si cum te-ai pregati sa te asezi pe el. Apleaca-te usor inainte, intinzand bratele si lasa-te in jos, ca si cum ai vrea sa te asezi, dar nu te aseza, ci ridica-te inainte de a atinge scaunul. Repeta de 10 ori.
Ad-Extra3:
3. Abominale in stilul fluture
Stai intinsa pe spate si tine-ti lipite talpile una de alta, relaxandu-ti genunchii. Tine palmele sub cap si coatele in afara. Incordeaza abdomenul, ridica pieptul si umerii, desprinzandu-le de sol, apoi relaxeaza-te. Repeta de 10 ori.
4. Abdominale incrucisate
Stai intinsa pe spate, cu genunchii indoiti. Pune glezna stanga pe genunchiul opus. Tine mana dreapta sub cap, indoind cotul si incearca sa te ridici pentru a atinge genunchiul stang cu cotul drept, in timp ce celalalt brat ramane lipid de podea. Repeta de 10 ori, apoi schimba piciorul si bratul.
5. Flotari modificate
Stai cu fata in jos, sprijita pe palme si pe genunchi. Apleaca-te usor, astfel incat pieptul sa coboare mai jos decat nivelul coatelor, desprinzand in acelasi timp varfurile picioarelor de podea. Ai grija ca gatul, capul, spatele si fesele sa formeze o linie dreapta. Incordeaza abdomenul si lasa-te in jos pana cand pieptul aproape atinge podeaua, apoi ridica-te si reia miscarea de 10 ori.
6. Fandari pe spătar
Stai in spatele unui scaun cu satar, cu picioarele usor departate. Lasa-te cu toata greutatea pe piciorul drept, intinzandu-l pe cel stang. Pentru a-ti mentine echilibrul, te poti sprijini de spatarul scaunului. Fa 15 repetari, apoi schimba piciorul.
7. Urcă scări imaginare
Improvizeaza o treapta, folosind un obiect pe care te poti lasa cu toata greutatea. Urca si coboara de cel putin 10 ori scara improvizata, lasand greutatea in piciorul cu care pasesti pe ea. Pastreaza-ti corpul drept, in timp ce repeti exercitiul. Pe masura ce exersezi mai mult, incearca sa folosesti si niste greutati pe care sa le tii in maini. Daca nu ai, foloseste doua sticle din plastic pline cu apa.
Notează ce mananci!
Si daca tot suntem la capitolul ponturi pentru recapatarea siluetei, iti dau unul pe care il poti aplica incepand chiar de acum: Noteaza ce mananci! Siu, suna stupid si numai de asta nu are timp o mamica ocupata. Nu este insa asa de greu precum pare. Pune pe frigider un carnetel cu magnet si noteaza ce mananci intr-o zi. Acest obicei te va ajuta sa-ti imbunatatesti meniurile zilnice, calculand cu aproximatie caloriile consumate.
Cititi in continuare: La cat timp dupa nastere putem incepe exercitiile fizice?
Indicele de masa corporală dupa nastere: de ce trebuie să fii cu ochii pe el si care e cel ideal
Dupa nastere - kilogramele in plus sunt o adevarata provocare. Pastrarea greutatii suplimentare dupa nastere a fost asociata cu o continua castigare de kilograme, ceea ce poate duce la obezitate, boli cardiovasculare si diabet.
In plus, kilogramele in plus de dupa nastere - nemuncite - cresc risc pentru prolapsul organelor pelvine. Acest lucru poate fi risccant pentru o eventuala urmatoare sarcina.
“Femeile care pastreaza greutatea castigata in timpul sarcinii sunt in pericolul de a castiga mult mai multe kilograme la o viitoare sarcina, ceea ce poate conduce la complicatii ale sarcinei si probleme de sanatate pentru copil citeste mai departe aici.
Pentru un abdomen plat, cititi:
10 minute de exercitii pentru mamici ocupate
10 activitati pentru un abdomen plat
Abdomen plat in 7 zile - dieta pentru abdomen plat
Scapati de grasimea periculoasa de pe abdomen
Masajul remodeleaza abdomenul proaspetelor mamici
Te asteptam pe forumul unde se dezbat diete si se tine cura de slabire: DIETE si GRUPURI DE SUPORT.
autor: redactor Desprecopii.com Anamaria G. - Toate drepturile rezervate (c) 2021
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII