3 moduri prin care îi putem ajuta pe copii să nu aibă frică de medicul stomatolog

Știm că pentru copii, dar nu numai, vizitele la dentist pot fi înfricoșătoare. Dar nu trebuie să fie așa! Putem să le transformăm în experiențe pozitive și chiar distractive. Iată trei moduri simple, propuse de dna Psiholog Cristina Antoneanu de la DENT ESTET 4 KIDSprin care îi putem ajuta pe copii să depășească frica de medicul stomatolog și de instrumentele din cabinet.

Hero Bg
Fish

Urmărește sfatul video

1. Crearea unei atmosfere pozitive și prietenoase în clinică

Pentru a-i ajuta pe copii să se simtă confortabil și relaxați, este important să existe un mediu prietenos în cabinetul stomatologic. La DENT ESTET 4 KIDS, fiecare vizită este o oportunitate de a transforma experiența la dentist într-o aventură plină de zâmbete și distracție, deoarece cabinetul arată ca un loc de joacă, iar copiii se simt de obicei foarte bine și își doresc să revină.

2. Construirea unei relații de încredere cu medicul stomatolog

Pentru a reduce anxietatea legată de vizitele la dentist, copiii trebuie să aibă o relație de încredere cu medicul stomatolog. Recomandăm programarea la controale de rutină sau igienizare încă de la vârste fragede, astfel încât copiii să se obișnuiască cu mediul din cabinet și să dezvolte o relație pozitivă cu medicul lor.

3. Folosirea imaginației și a jocului pentru a reduce frica

La vârsta preșcolară, copiii sunt adesea înzestrați cu o imaginație bogată și cred în lucruri magice, precum supereroi și superputeri. Tocmai de aceea, echipa DENT ESTET 4 KIDS se folosește de această etapă a dezvoltării lor pentru a-i ajuta să depășească frica de dentist, transformând fiecare experiență într-o aventură plină de curaj și amuzament. Copiii au ocazia să se simtă autonomi și independenți în timpul vizitelor la dentist.

Este important să oferim copiilor șansa de a trăi propria lor experiență, independentă și autonomă de cea a noastră, a adulților care cu siguranță avem destule experiențe plăcute sau mai puțin plăcute legate de vizita la dentist. De multe ori, noi, părinții, avem cele mai bune intenții și le povestim copiilor cum era pe vremea noastră, cum mergeam la dentist când eram noi mici. Însă, nu le suntem de nici un ajutor, din contră.

Periuțe de dinți pentru copii

Descoperiți selecția de periuțe de dinți pentru copii și alte produse de îngrijire dentară în magazinul online dm. Pe lângă periuțele de dinți obișnuite, veți găsi și periuțe electrice pentru copii, toate adaptate diferitelor grupe de vârstă.

Vezi aici
Fish

Sfaturi VIDEO din partea specialiștilor

Echipa DENT ESTET 4 KIDS este recunoscută pentru căldura și dedicarea cu care crește zâmbete sănătoase. În ultimii 14 ani, specialiștii DENT ESTET 4 KIDS au tratat și îngrijit cu succes peste 70.000 de copii, schimbând astfel percepția despre medicul stomatolog și oferind experiențe frumoase și confortabile atât copiilor, cât și părinților.

Descoperă DENT ESTET 4 KIDS aici