Săptămâna 37 de sarcină: bebe a început antrenamentul pentru eveniment iar mami iși pregatește ca o vrabiuță cuibul (VIDEO)

Saptamana 37 de sarcina -  bebe a inceput antrenamentul pentru eveniment iar mami isi pregateste ca o vrabiuta cuibul (VIDEO)

Saptamana 37 de sarcina - bebe a inceput antrenamentul pentru eveniment iar mami isi pregateste ca o vrabiuta cuibul (VIDEO)

  • Saptamana 37 de sarcina este cea in care bebelusul este considerat complet dezvoltat iar la finalul saptamanii, sarcina este LA TERMEN.

    In aceasta saptamana - bebe mai creste insa inca un pic si continua sa castige in greutate - aproximativ 30 g pe zi. Acum cantareste cca 2,9 Kg si are in jur de 48 cm lungime.


despre saptamana 37 de sarcina, veti citi
Saptamana 37 de sarcina: VIDEO
Cum se dezvolta bebelusul in saptamana 37 de sarcina
Ce se intampla cu graviduta in saptamana 37 de sarcina
Stii ca nasterea e aproape cand:
Bagajul pentru maternitate e pregatit?
Simptome specifice saptamanii 37 de sarcina
Ai intrebari despre sarcina ta, despre ce este normal in săptamana 37 de sarcina?
Evenimentul saptamanii 37 de sarcina

Saptamana 37 de sarcina: VIDEO

Video: Saptamana 37 de sarcina

Cum se dezvolta bebelusul in saptamana 37 de sarcina

saptamana 37 sarcina

In aceasta saptamana, miscarile fetale incep sa se diminueze pentru ca pur si simplu, bebe are prea putin spatiu de desfasurare. Si totusi, il poti simti cum se foieste sau cum mai da cu piciorusele in burtica ta. Si fiecare miscare pe care o simti e un semn ca totul e in regula, ca bebe e sanatos si puternic.

Unii medici recomanda in aceasta saptamana un examen ecografic pentru a confirma pozitia placentei in partea de sus a uterului. Aceasta il va asigura pe medic ca placenta este la o distanta corespunzatoare de canalul nasterii.

In aceste zile, bebe se pregateste asadar pentru marele eveniment... simuland respiratia prin inhalarea si expirarea lichidului amniotic, suptul degetului mare, clipind si balansandu-se dintr-o parte in alta. Intr-o zi ii simti funduletul in partea stanga, in urmatoarea este rasucit in dreapta!

Si inca ceva, capul bebelusului este destul de mare acum. La nastere, capul bebelusului tau - care, apropo, este in continua crestere - va fi aproximativ de aceeasi circumferinta ca pieptul sau. Iar in aceste zile, bebe continua sa isi adauge rezerve de grasime pe brate, pe picioare... adaugand acele pliuri dulci de bebelus la incheieturi...

Acum esti in luna 9 de sarcina si mai ai inca aproximativ 35 de zile pana la data probabila a nasterii.

Ce se intampla cu graviduta in saptamana 37 de sarcina

Mai sunt inca 3 saptamani din Odiseea Sarcinii. Iti dai seama ce a trecut timpul?

Acum e posibil sa incepi sa simti o crestere a presiunii in partea inferioara a abdomenului pentru ca bebe incepe sa coboare in pelvis. Acest fenomen se numeste "angajare sau usurare/cadere"; astfel, vei putea respira si manca cu mai multa usurinta.

Mult asteptata usurare - adica faptul ca bebelusul este gata sa coboare prin canalul de expulzie - face ca centrul de greutate al gravidei sa se mute in jos. Dar, nu te ingrijora daca bebelusul nu a coborat deja. Uneori evenimentul se produce chiar inainte de declasarea travaliului.

Iar de acum e posibil sa te simti incomod in timpul mersului, unele femei marturisesc ca simt cum bebelusul este gata sa iasa...  De asemenea, s-ar putea sa ai o permanenta senzatie de a urina.

Vestea cea buna este ca la sfarsitul acestei saptamani, sarcina ta poate fi considerata la termen si vei putea naste in orice moment de aici inainte (bebelusii cu varsta cuprinsa intre 38 si 42 de saptamani sunt considerati a fi nascuti la termen - un bebelus nascut inainte de 38 de saptamani este considerat prematur iar unul nascut dupa 42 de saptamani este considerat dupa-termen).

In timpul vizitei saptamanale, doctorul iti va verifica dilatarea (daca colul a inceput sa se deschida), stergerea (slabirea muschilor colului) si pozitia bebelusului. Astfel, va putea aprecia momentul in care bebelusul va aluneca in pelvis. Tine minte aceste date pentru a le putea comunica medicului in in momentul in care incepe travaliul.

Continua sa practici exercitiile Kegel cel putin de 25 de ori pe zi.

Cat de mare este burta in Saptamana 37 de sarcina -  bebe a inceput antrenamentul pentru eveniment iar mami isi pregateste ca o vrabiuta cuibul (VIDEO)

Foto: Graviduta si Burtica la 36 saptamani de sarcina 

Stii ca nasterea e aproape cand:

 Observi dare de sangepe chiloti care indica eliberarea dopului de mucus.
 Esti preocupata de pregatirea cuibului, asa cum am explicat mai sus.
 Ai o durere de spate constanta.
 Colul tau se subtiaza si se dilata.
 Apa se rupe: Despre ruperea apei, poti citi pe larg mai multe detalii aici.
 Contractiile tale sunt mai puternice, mai lungi si mai apropiate.

Probabil ca pana in aceste saptamani, ai citit mult despre semnele care anunta declansarea travaliului. Dacă nu, acum e timpul să iti faci lectiile. Citeste toate detaliile importante aici 10 semne ale travaliului - invata sa le recunosti

Bagajul pentru maternitate e pregatit?

Daca nu l-ai pregatit deja, acum e musai sa ai pregatit bagajul pentru maternitate. Bagajul pentru maternitate - sau geanta pentru maternitate trebuie sa fie pregatita si pusa langa usa - cu cateva saptamani inainte de ziua planificata a nasterii. Taticul trebuie si el sa stie unde e bagajul pentru ca in ziua Z sa il insface cu curaj....si sa iesiti pe usa catre marea intalnire.

Iata ce ar trebui sa contina bagajul pentru maternitate. Plus liste utile de verificat ca nu ai uitat nimic esential :)

Practica masajul perineal

Esti nerabdatoare si putin inspaimantata de ziua cea mare? Ei bine, relaxeaza-te cu un masaj al perineului (masaj perineal).

Masajul perineal este un masaj al musculaturii perineului (musculatura din zona uretrei, vaginului si anusului). Se face pentru a obisnui aceasta musculatura, foarte importanta in expulzie, cu o anume tensiune. Pregatind-o pentru trecerea fatului la nivelul ei.

Cu cat aceasta musculatura este mai elastica, cu atat are o  capacitate de intindere mai mare, prin relaxarea fibrelor musculare. Citeste informatii aici Masajul perineal - de ce se face, cum si care sunt precautiile

Simptome specifice saptamanii 37 de sarcina

Modificari ale activitatii fetale

Pana cand capul bebelusului este angajat in pelvisul tau, va avea mai putin spatiu pentru mai mult decat o rasucire. Ceea ce este important este sa simti miscare in fiecare zi.

Arsuri, gaze si balonare

Pe masura ce al treilea trimestru de sarcina progreseaza, vei fi tot mai plina de gaze. Iar starile de anxietate fac balonarea tot mai evidenta pentru ca exista tenndita de a inghiti mai mult aer cand esti anxioasa. Incearca sa respiri pe nas si sa incerci sa te relaxezi mai mult. Citeste sfaturi utile aici Arsurile la stomac din timpul sarcinii: cum se tin sub control si ce pot indica

Dureri de spate

Pentru a atenua durerile de spate poti sa iti cumperi o centura pentru gravide care sa iti ofere suportul necesar pentru spate si burtica. Desi arata destul de demodat - ca o cingatoare de moda veche-  poate fi de folos in atenuarea durerilor de spate.

Insomnie

La baza problemelor de somn, este stresul. Probabil ca te gandesti la ziua nasterii, la felul in care vei naste - sau ai crampe si mergi inca des la baie... ai deci motive suficiente pentru insomnie. Incearca sa adormi cu o ceasca de lapte cald si miere, citeste o carte de calatorii sau asculta muzica calma. Mai multe sfaturi aici Insomnia in timpul sarcinii

Scurgeri din sani (Colostru)

Acum pot sa apara deja scurgeri din sani. Este un lichid galbui numit colostru, care este precursorul laptelui matern. Acest lichid, plin de cu proteine si anticorpi, este primul lapte pe care il va primi bebelusul tau. In caz ca scurgerile devin incomode, poti purta in sutien tampoane de alaptare.

Sunt posibile cateva dare de sange in secretiile vaginale

In aceasta perioada este posibil sa ai secretii de culoare roz sau maro - asta inseamna ca vasele de sange din colul uterin se rup, pe masura ce colul se dilata in pregatirea travaliului si a nașterii.

Varice - vene varicoase

Daca venele din picioarele tale devin dureroase si umflate, incearca sa dormi pe partea stanga, care este cea mai buna pozitie pentru circulatia optima. De asemenea, incearca sa ridici picioarele, asezand o perna sub picioare. Ambele pozitii vor mentine si imbunatati fluxul de sange.

Sentimentul de pregatire a cuibului

In ultimele zile ale sarcinii, s-ar putea sa ai un sentiment ciudat - care se numeste pregatirea cuibului. Adesea, asta inseamna ca ai brusc multa energie si simti o puternica dorinta de a face curat si pregati casa pentru venirea bebelusului acasa. Este in regula, dar nu exagera!  - citeste Sindromul cuibului in sarcina - sau instinctul mamei de a face cuib bebelusului

Modificari ale sanilor

Este posibil sa observi ca sfarcurile iti devin mai tari acum - cu atat mai bine pentru un bebe nou-nascut care va fi incantat sa pape de la sanul tau.

Contractii Braxton Hicks

Contractile Braxton Hicks sunt ca o proba de microfon ...muschii uterini se flexeaza in pregatirea marelui job care va urma - nasterea. Insa, cu toate ca sunt greu de deosebit de cele reale - ale nasterii - nu sunt suficient de puternice pentru a-ti impinge copilul spre iesire.

Citeste aici cum se pot monitoriza contractiile reale care anunta nasterea.

Urinarea frecventa devina aproape insuportabila...

Ai mai trecut prin asta si in primul trimestru de sarcina dar acum nu mai este vina hormonilor, ci a capului bebelusului care apasa pe vezita ta urinara. Eh... ce nu face mami pentru bebelusul ei? Oricum ar fi, nu redu consumul de lichide.
In schimb, goleste-ti vezica cat mai complet si mai des si fa cat mai multe exercitii Kegel, care vor consolida muschii pelvieni.

 Sanii in timpul sarciniiOboseala | Urinare frecventa | Greata | Constipatie | Dureri de cap

Ai intrebari despre sarcina ta, despre ce este normal in saptamana 37 de sarcina?

Pune o intrebare in sectiunea noastra de intrebari si primesti raspuns atat de la alte mamici cat si de la expertii Desprecopii.com: Intreaba aici

Evenimentul saptamanii 37 de sarcina  

Vestea cea buna este ca la sfarsitul acestei saptamani, sarcina ta poate fi considerata la termen si vei putea naste in orice moment de aici inainte (bebelusii cu varsta cuprinsa intre 38 si 42 de saptamani sunt considerati a fi nascuti la termen - un bebelus nascut inainte de 38 de saptamani este considerat prematur iar unul nascut dupa 42 de saptamani este considerat dupa-termen).

♦ 50 de intrebari si raspunsuri despre sarcina - de la medici

Sarcina este o perioada magica pentru ca in timpul celor 40 de saptamani de sarcina, o noua fiinta creste in burtica mamicii. In fiecare si, mica fiinta isi dezvolta organele si simturile. De aceste 9 luni, depinde toata sanatatea sa viitoare. Viitoarea mamica, dar si viitorul tatic - au  multe intrebari si neclaritati. Iar pentru ca fiecare intrebare este extrem de importanta - avem raspunsurile medicilor specialisti de la Medicover Romania. Intra in aceasta sectiune si vei gasi raspunsurile lor.

► Toate raspunsurile le vei gasi si pe canalul nostru de You Tube

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru ca in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa cream o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.

Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intoarce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invitam sa descarci aceasta aplicatie (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala.  In sectiunea SARCINA veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2022)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2022




Ai un jurnal de sarcina?

Un jurnal de sarcina, poate fi o colectie de amintiri dragi si hrana sentimentala. Va veni un moment cand iti va fi dor de aceste zile. Citeste aici ce au scris in BLOG alte mamici in saptamana 37 de sarcina

Tine un Jurnal de Sarcina la Desprecopii pentru ca este foarte special. Mii de mamici ne-au multumit pentru acest sfat. Citeste pe larg: De ce sa tii un jurnal de sarcina

Tine si tu un jurnal al sarcinii tale la Desprecopii.com si poti primi gratuit Geanta Bebelusului!


Socializeaza cu alte gravidute

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, Aici vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Discutii cu mamici, FORUM Desprecopii.com

Forum Desprecopii

Alege săptămâna ta de sarcină:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 28:

  1. Cambei Ruxandra
    Cambei Ruxandratrimis la 20/9/2022

    Bebelina a venit mai devreme cu o saptamâna. Nu a fost o experienta foarte placuta. Am nascut cu un medic grabit sa iasa din garda, pe care l am mai vazut 2 min înainte de externare. Bine ca e copilul sanatos, restul se uita. Doar ca ramai cu un gust amar.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Andreea C.
    Andreea C.trimis la 28/7/2022

    Bebe se misca mereu si ii provoaca lu mami reflux gastro-esofagian si urinari frecvente+scaune dese. Suntem la 37+5 si avem emotii. Mami a luat 12kg pana in prezent si bebe este maricel sau cum a zis Dnul Dr. "aveti un copil mare, lung si slab " :)) la 36+2 avea bebe 3060g. Incercam nasterea naturala <3

    Raspunde la acest comentariu
  3. Alina
    Alinatrimis la 3/9/2019

    Buna azi fac 37 saptamani copilul sa intors cu capul in jos din sapt 35 cand umblu simt o presiune mare parca ar vrea sa iasa la fel si cand stau jos .Picioarele imi sunt foarte umflate si ma dor .Noaptea ma trezesc foarte des sa merg la baie si nu mai pot adormi.Sunt foarte obosita si dupamiaza reusesc sa dorm foarte putin .Sper sa fie totul bine abia astept sa nasc sa imi tin bebele in brate.Sarcina usoara va doresc mamicilor si nastere usoara.

    Raspunde la acest comentariu
  4. Camelia
    Cameliatrimis la 3/5/2019

    Buna. Am 36 saptamani. Si simt presiune in partea de jos, mai ales cand stau pe scaun. Chiar si cand umblu il simt foarte jos si parca ar vrea sa iasa. Am 34 ani si sunt la al doilea copil. Doamne ajuta sa fie totul bine. Si va doresc tuturor. Nastere usoara....

    Raspunde la acest comentariu
  5. Teo
    Teotrimis la 16/6/2013

    Am implinit si eu 37 de sapt. Intr-adevar cand merg pe strada simt ca vrea sa iasa ceva acolo, in jos. Si cand stau pe scaun simt o presiune acolo jos. In rest nu simt nevoia sa merg des la toaleta. In majoritatea noptilor nici nu ma trezesc noaptea deloc ca sa merg la toaleta. Doar am greturi uneori dupa ce mananc. E prima sarcina si sper sa fie totul bine.

    Raspunde la acest comentariu
  6. Marta
    Martatrimis la 17/2/2012

    peste 3 zile implinesk 38 de saptamini,nu am rabdare,cu cit se apropie momentul ma iau fiorii.sint foarte emotionata

    Raspunde la acest comentariu
  7. alina
    alinatrimis la 3/2/2012

    sunt in 37 de sapt de sarcina cu cerclaj copilu e bine pozitionat inca din sapt 22 cu capul in jos numai ca si-a infasurat cordonul in jurul gatului,de vreo doua zile am senzatia ca vrea sa iasa desi nu are cum din cauza cerclajului insa stau cu teama sa nu patesc ceva in caz ca ma iau durerile cu cerclajul pus avetii idee ce se poate intampla desi doctora mea mi-a spus ca nui nimik si sa vin repede la spital nu prea am incredere pt ca am auzit si alte parerii si nu erau tocmai incurajatoare daca stie cineva ceva va rog sa imi spuneti si mie.

    Raspunde la acest comentariu
  8. eu
    eutrimis la 3/2/2012

    eu am 37 saptamani ,nu mi-e frica de durere doar de necunoscut.

    Raspunde la acest comentariu
  9. romina barbu
    romina barbutrimis la 2/2/2012

    maine am 37 de saptamani!!! sunt foarte nerabdatoare, fiindca se apropie momentul, am si emotii, off course, dar odata cu sarcina, o femeie traieste niste senzatii absolut unice!le doresc tuturor viitoarelor mamici multa bafta, si sa aibe o sarcina usoara si frumoasa precum am avut eu!

    Raspunde la acest comentariu
  10. diana
    dianatrimis la 2/2/2012

    sunt in 37-a si e prima mea sarcina nu imi este frica de nastere ci de dupa nastere!!!

    Raspunde la acest comentariu
  11. adriana
    adrianatrimis la 31/1/2012

    Nu simti nimic, stai linistita.

    Raspunde la acest comentariu
    • Iulia
      Iuliatrimis la 16/10/2022

      🤣🤣🤣chiar nimic nu simti

  12. loredana
    loredanatrimis la 31/1/2012

    cand ti se scot firele nu te doare eu am avut cerclaj si am si acum...am 34sapt stai fara grija e cea mai usoara parte

    Raspunde la acest comentariu
  13. alina
    alinatrimis la 14/12/2010

    buna eu am 35 de sapt si deja copilul e cu capul in jos urmeaza sa nasc pe data de 27. am placenta de gradul 3,adica a ajuns la termen pt a naste s-a maturizat mai repede si nu stim cauza,dar asta e, sanatoasa sa fie.

    Raspunde la acest comentariu
  14. se poate intoarce inca
    se poate intoarce incatrimis la 4/6/2010

    se poate intoarce , inca mai ai timp mie mia zis moasa , trebuie sa faci f mult exercitiu(pisica) nu stiu daca mergi la exerciti pt nastere daca nu iti explic eu stai in patru labe cu coloana bagata si cu capul si fundul foarte ridicate , trage aier in piept si duti barbia in piept si scoate coloana , apoi incet ridici iar capul scotand aierul pe gura , si revi la pozitia initiala cu fundul si capul scosnea spus ca e cea mai buna metoda de a se intoarce copilul bafata multa si daca nu stai linistita ca iti va face cezariana si totul va fi bine

    Raspunde la acest comentariu
  15. Claudia
    Claudiatrimis la 3/6/2010

    sunt la al doilea copil si as vrea sa fac cezariana, la prima nastere am chinuit 3 zile si am avut dilatatia 5cm, si ma taiat 7cm, 2sap nu am putut sa stau in fund, fetita a avut la nastere 3,100kg a fost ffff greu, acum am baiat si imi este cam frica de nastere normala, voi ce ma sfatuiti

    Raspunde la acest comentariu
  16. Anda
    Andatrimis la 1/6/2010

    Adriana se prea poate sa nu se mai intoarca,sa ramana asa.Nu o sa poti naste normal,va fi nevoie de cezariana. Stai linistita,nu va fi greu. O sa fie bine!

    Raspunde la acest comentariu
  17. alina
    alinatrimis la 26/5/2010

    saptamana trecuta la a 36-a saptamana de sarcina cand am fost la control inca copilul era cu capul in sus si acum in a 37-a saptamana este la fel.sper sa fie ok si sa se nasca exact la termen,adica in jurul datei de 2 iunie.Va doresc tuturor nastere usoara si sa aveti parte de copii sanatosi.Asa sa ne ajute Dumnezeu.

    Raspunde la acest comentariu
  18. elena
    elenatrimis la 10/5/2010

    am 30 de ani,si sunt in 37 sap,este Primul meu copil si normal imi este f teama,dar asta e'CU DUMNEZEU INAINTE'bebele meu e cam agitat se misca intruna,tot asa agitat o fi si afara?

    Raspunde la acest comentariu
  19. adriana
    adrianatrimis la 26/4/2010

    Sunt in 37 de saptamani si astazi am fost la control. Doctora care mi a facut ecografia m a speriat mi aspus ca copilul este in pozitie transvarsala . Se intoarce pana la nastere ? Ce pericol este daca nu se intoarce ?

    Raspunde la acest comentariu
  20. adriana
    adrianatrimis la 23/4/2010

    sunt in 37 de saptamani la al doilea copil si astazi la ecografie mi s a spus ca bebe este in pozitie transversala . Pana la nastere se intoarce , exista vreun pericol ? Multumesc !

    Raspunde la acest comentariu
  21. Ana-Maria
    Ana-Mariatrimis la 21/4/2010

    si eu am azi 37 de sapt,sunt la prima nastere,si imi este cam frica de nastere,nu stiu cum o s fie,dar pana acum totul a mers bine

    Raspunde la acest comentariu
  22. anka
    ankatrimis la 28/3/2010

    am 28 ani si sunt insarciata in 37 sapt, bebele meu este cuminte ,deja sa intors si este pregatita de marea lansare,abia astept .frica nu imi este ,cel putin nu inca,eu cred ca D-zeu are grija de noi de fiecare.

    Raspunde la acest comentariu
  23. korehsilvia
    korehsilviatrimis la 15/3/2010

    Eu am 22 de ani,2 fetite frumoase foc de 7 luni si 2 ani si 3 luni,nu va fie frica de nastere,doare intradevar dar bucuria e mai mare iar dupa ce va veti tine bebelusul in brate nu veti mai stii cum e cu durerea,o bucurie mai mare nu exista decat copii nostrii

    Raspunde la acest comentariu
  24. ceo
    ceotrimis la 4/3/2010

    nu doare cand se scoate firul.iar in ceea ce priveste nasterea normala nu ezitati ,durerile nu au omorat pe nimeni iar complicatii mai multe sunt posibile la cezariana.

    Raspunde la acest comentariu
  25. krisztina
    krisztinatrimis la 31/12/2009

    sunt in 31 de saptamani si a inceput sa mi se faca frica de ce urmeaza inca nu stiu cum o sa nasc asi vrea sa am curajul sa nasc normal dar cine stie ce o sa fie ???

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII