Adevarul tulburator despre laptele procesat

Adevarul tulburator despre laptele procesat

Adevarul tulburator despre laptele procesat

  • Industria laptelui procesat cheltuieste milioane de dolari pe an comercializand mitul ca laptele pasteurizat si omogenizat, cat si produsele lactate promoveaza sanatatea, iar calciul din aceste produse contribuie la construirea oaselor puternice.

Industria laptelui procesat cheltuieste milioane de dolari pe an comercializand mitul ca laptele pasteurizat si omogenizat, cat si produsele lactate promoveaza sanatatea, iar calciul din aceste produse contribuie la construirea oaselor puternice. Insa documentarul Got the Facts on Milk? - The Milk Documentary expune aceste afirmari a fi frauduloase, subliniind modul in care consumul de lapte procesat poate duce de fapt la epuizarea osoasa si a bolilor cronice.

De la laptele natural pana la cel procesat din anunturi publicitare, industria produselor lactate prelucrate trebuie sa continue bombardarea generatiei urmatoare cu propaganda pro-lapte. Pana la urma, cresterea rapida a intolerantei la lactoza, alergiile cronice, precum si alte conditii de crestere, ca urmare a consumului de lapte prelucrat au stimulat deja multi oameni sa treaca de la laptele procesat la alternative non-lactate sau chiar la laptele crud.

Dar adevarul este ca laptele conventional este nesanatos. Pentru ca a fost incalzit la temperaturi foarte ridicate, prin pasteurizare, denaturare prin procesul de omogenizare, produsul final este in mare parte lipsit de elemente nutritive datatoare de viata, care sunt prezente in laptele crud. Si aceste elemente nutritive, care nu raman, inclusiv calciul, sunt de fapt acidifiante, iar rezultatul reprezinta lipsa de substante nutritive vitale din oase si alte zone ale corpului.

O alta problema majora cu laptele conventional este adaugarea de antibiotice si hormoni, inclusiv un hormon de crestere bovin recombinant, extrem de toxic (rBGH), un hormon modificat genetic (GM), initial dezvoltat de Monsanto. Desi unele produse lactate in mod specific sustin ca nu contin rBGH, nu exista stabilita nici o cerinta de etichetare obligatorie de catre US Food and Drug Administration (FDA) pentru acest aditiv, care este legat de boli grave ale animalelor si cancer la om.

Laptele procesat, conventional, distruge sanatatea in timp ce laptele organic, de la vitele hranite cu iarba, laptele crud, o promoveaza.

Lapte real, pe de alta parte, care este pur si simplu lapte in forma sa naturala, brut, contine un echilibru adecvat de minerale alcalinizate si acidifiante, precum si amortizoare alcalinizante care impiedica mineralele sa se piarda. Laptele crud este de obicei, derivat din pasuni la scara mica, spre deosebire de loturile de furaje la scara larga, de unde provine mare parte din laptele conventional.

In timp ce documentarul Got the Facts on Milk? - The Milk Documentary se axeaza in principal pe laptele conventional, este important sa retineti ca laptele ecologic, crud, de la vaci, capre, oi si chiar camile, este foarte diferit de cel pasteurizat, vandut in cele mai multe magazine alimentare. Laptele natural ajuta de fapt la promovarea unei stari bune de sanatate si la prevenirea bolilor, in timp ce laptele conventional a fost intr-adevar dovedit a fi in detrimentul sanatatii.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII