7 trucuri de aplicat in bucatarie
- A fi un bun bucatar este probabil ceva innascut. Pe de alta parte, fiecare supereva se poate descurca in bucatarie fara sa aiba nevoie de cine stie ce talent sau studii gastronomice. E nevoie doar de putina imaginatie, de gusturi rafinate si... de cateva trucuri usor de aplicat.
A fi un bun bucatar este probabil ceva innascut. Pe de alta parte, fiecare supereva se poate descurca in bucatarie fara sa aiba nevoie de cine stie ce talent sau studii gastronomice. E nevoie doar de putina imaginatie, de gusturi rafinate si... de cateva trucuri usor de aplicat.
Striptease de tomate
Tomatele se consuma, cel mai des, cu tot cu tot cu coaja. Ati incercat totusi sa le consumati decojite? Mai usor de digerat, tomatele decojite isi isi descopera intreaga savoare. Nu trebuie sa va chinuiti prea mult incercand sa scoateti pielita cu un cutit. Exista o metoda mult mai simpla: puneti la clocotit apa intr-un vas, iar alaturi pozitionati un vas cu apa rece. Cu varful unui cutit faceti o mica incizie in forma de cruce in in varful tomatei. Cand apa da in clocot dati drumul tomatelor in ea, apoi, dupa cateva secunde scoateti-le cu o paleta si dati-le drumul in apa rece. Socul termic va desprinde usor pielita pe care o puteti indeparta acum foarte usor.
Relatiile dintre fructe si legume
V-ar placea sa fiti vecin cu un suc de fructe? Sau sa aveti un vecin care sa miroase non-stop a capsuni? Se pare ca fructele si legumele sufera si ele de relatii sociale complexe. Merele, perele, prunele si bananele se numara printre fructele care produc etilena, un hormon vegetal care se transforma intr-un gaz cunoscut pentru rolul sau in coacerea fructelor si legumelor. Astfel, cand un fruct sau o leguma care produce etilena este plasat langa un fruct sau o leguma sensibile la etilena, acestea din urma se vor coace intr-un ritm accelerat, alterandu-se in cele din urma mult mai usor. E bine de stiut totusi ca unele fructe nu se mai coc dupa ce sunt culese si, prin urmare, sunt niste vecini mai sociabili. Printre acestea se numara capsunile, zmeura, murele, strugurii.
Prea multa sare? Mancarurile cu sos si supele necesita o atentie sporita in privinta cantitatii de sare. Si asta pentru ca unele mancaruri devin pur si simplu necomestibile pentru unele persoane, atunci cand sunt prea sarate. Daca vi se pare ca ati scapat prea multa sare in mancare, apelati la un truc care sa va scoata din impas. Incalziti din nou mancarea si dati drumul in ea unui cartof crud curatat si taiat in doua. Acesta va absorbi surplusul de sare. Iar daca vreti ca efectul sa fie si mai intens, adaugati o lingura de smantana proaspata, desigur, in acele mancaruri in care este potrivita smantana. |
Verde stralucitor
Va enerveaza culoarea maronie pe care o capata fasolele imediat ce dau in clocot? Sau poate vreti sa dati un pic de culoare boabelor de mazare? Exista un truc simplu pentru asta. Dupa ce fierbeti boabele, dati-le drumul intr-un vas cu apa rece, in care plutesc si cuburi de gheata. Diferenta de temperatura va permite clorofilei prezente in legumele verzi sa se fixeze, astfel incat acestea isi vor conserva culoarea stralucitoare.
Fondante de ciocolata inimoase
Fondantele de ciocolata sunt niste prajituri simple, usor de preparat, dar care dau batai de cap in ceea ce priveste coacerea, pentru ca trebuie gasit un echilibru perfect intre un exterior crocant si un interior moale. Pentru o alchimie perfecta apelati la urmatorul truc: dupa ce ati pus compozitia in forme, puneti cate un patratel de ciocolata in mijlocul lor. Acesta se va topi in timpul coacerii si prajitura va avea un interior delicios de ciocolata topita in timp ce exteriorul va ramane crocant.
Un truc pentru tarte
Tartele se numara printre cele mai populare deserturi. Sunt usor de preparat si plac tuturor amatorilor de dulciuri. In plus, pot fi degustate la orice ora din zi si din noapte. Exista insa riscul ca fructele sa lase o zeama care sa inmoaie crusta de sub ele, facand-o mai putin placuta. In plus, daca aluatul se inmoaie fructele se dezlipesc, separandu-se de tarta. Pentru a evita acest inconvenient presarati pe fundul tartei pudra de migdale sau un amestec de zahar si faina care va da consistenta sucului pe care il lasa fructele.
Perfectiunea prajiturii preferate Ati facut-o cu sufletul si a iesit foarte gustoasa, insa nu e perfecta. Si asta pentru ca fructele se lasa pe fundul prajiturii si o fac sa devina sfaramicioasa. Pentru a preintampina acest efect, inainte de a pune fructele in compozitie, tavaliti-le prin faina. Asta le va face sa se fixeze in aluat si sa nu se lase pe fund. |
Va recomandam sa mai cititi si:
Stiluri
Interioare
Stilul Mediteranen - mereu la
moda
Stilul Exotique sau o calatorie
asiatica
Cum ingrijim un acvariu
Se poarta camerele mov
Intretinerea
casei
Cum scapam de
molii?
Cum evitam condensul si umiditatea in case si
apartamente?
Suflet fericit
O cana de ceai pentru suflet
Şi încă odată, Adam a dat, bucuros,
Raiul....
Apa de flori de portocal
Lectiile pe care ni le da
budismul
Fericirea si sanatatea
dumneavoastra
Decizii banale care ne schimba
viata
Calendar cu... pisici
Lungimea degetelor si
personalitatea
Secrete ale limbajului
corpului
Gandeste optimist si vei fi mai
fericita
Invata to let go
Inghetata de casa
Inghetata de capsuni cu otet
balsamic
Inghetata cu
fistic
Inghetata de iaurt si
miere
Inghetata
Mocha
Serbet cu lamaie si
rozmarin
Inghetata de
fructe
Inghetata de
avocado
Inghetata Rocky
road
Inghetata de vanilie in 4
pasi
Inghetata cu Limoncello si
amaretti
Inghetata
espresso
Inghetata cu miere si
smochine
Inghetata de
ciocolata
13 retete delicioase de
inghetata
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII