Săptămana 3 de sarcină: alimentația pentru un embrion sănătos

Saptamana 3 de sarcina -  alimentatia pentru un embrion sanatos

Săptămana 3 de sarcină: alimentația pentru un embrion sănătos

În săptămâna 3 sarcină, alimentația ar trebui să fie echilibrată și să includă o varietate de alimente nutritive, cum ar fi fructe și legume proaspete, proteine slabe, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Este important să evitați alimentele procesate și cele bogate în zahăr și grăsimi saturate. Este, de asemenea, recomandat să se ia în considerare suplimentele de acid folic și de fier pentru a susține dezvoltarea sanatoasa a embrionului.

veti citi
Alimentatia recomandata in saptamana 3 de sarcina: nutrienti pentru dezvoltarea embrionului
Ce vitamine sunt recomandate in saptamana 3 de sarcina?
Cât a mai rămas pană la naștere? ❤️

Alimentatia recomandata in saptamana 3 de sarcina: nutrienti pentru dezvoltarea embrionului 

In săptămâna 3 de sarcină, bebelușul se află în stadiul de embrion și este foarte important ca mama să aibă o alimentație sănătoasă și echilibrată pentru a asigura o dezvoltare adecvată a copilului.

Iată câteva recomandări generale de alimentație pentru femeile însărcinate în săptămâna 3:

♦ Consumă alimente bogate în acid folic.

Acest nutrient este esențial pentru dezvoltarea creierului și a măduvei spinării a bebelușului. Surse bune de acid folic includ legume cu frunze verzi, fasole, nuci și cereale integrale.

♦ Consumă suficiente proteine.

Proteinele sunt esențiale pentru dezvoltarea musculaturii și a țesuturilor bebelușului. Surse bune de proteine includ carne, pește, ouă, leguminoase și tofu.

Include alimente bogate în calciu. Calciul este important pentru dezvoltarea oaselor și a dinților bebelușului. Surse bune de calciu includ lactate, cum ar fi lapte, brânză și iaurt, precum și legume cu frunze verzi și tofu.

♦ Consumă alimente bogate în fier.

Fierul ajută la formarea globulelor roșii și este important pentru dezvoltarea placentară și a creierului bebelușului. Surse bune de fier includ carne, leguminoase, nuci și semințe.

♦ Evitați alimentele cu conținut ridicat de mercur.

Peștele cu conținut ridicat de mercur, cum ar fi rechinul, macroul și tonul, ar trebui evitat în timpul sarcinii deoarece poate afecta dezvoltarea sistemului nervos al fătului.

♦ Consumați carbohidrați complecși.

Carbohidrații complecși, cum ar fi cerealele integrale și legumele, furnizează energie și nutrienți importante, cum ar fi fibrele și vitaminele B.

♦ Limitați consumul de alimente procesate și bogate în zahăr.

Alimentele procesate și bogate în zahăr pot crește riscul de obezitate și diabet gestațional.

♦ Beți multă apă. În timpul sarcinii, este important să fiți hidratați pentru a ajuta la menținerea nivelului de lichid amniotic

Citeste toate detaliile despre saptamana 3 de sarcina aici: Săptamâna 3 de sarcină: sărbătoreste cu un pahar de suc de portocale pentru că ai de ce

Ce vitamine sunt recomandate in saptamana 3 de sarcina?

În general, este recomandat ca femeile însărcinate să ia un supliment prenatal care conține o combinație de vitamine și minerale esențiale. În săptămâna 3 de sarcină, care este de fapt a doua săptămână de la concepție, cele mai importante vitamine sunt acidul folic și vitamina D.

Acidul folic este important pentru dezvoltarea creierului și a măduvei spinării a fătului în primele săptămâni ale sarcinii, deci este recomandat ca femeile însărcinate să ia 400-800 micrograme de acid folic pe zi, chiar înainte de a rămâne însărcinate și în primele săptămâni ale sarcinii.

Iodul este important pentru dezvoltarea sistemului tiroidian al fătului și pentru funcționarea normală a glandei tiroide a mamei. Se recomandă o doză zilnică de aproximativ 220 micrograme de iod pentru femeile însărcinate.

Cât a mai rămas pană la naștere? ❤️

La finalul săptămânii 3 de sarcină, încă mai este mult timp până la naștere. În general, durata unei sarcini este de aproximativ 40 de săptămâni sau 280 de zile, începând de la prima zi a ultimei menstruații. Însă, trebuie menționat că data nașterii poate varia și poate fi influențată de o serie de factori, cum ar fi vârsta mamei, greutatea, sănătatea generală, precum și de anumite condiții medicale sau complicații ale sarcinii.

Daca luam in considerare durata medie a sarcinii de 40 de saptamani, la finalul saptamanii 3 -  mai sunt inca aproximativ 37 de saptamani sau 259 de zile pana la nastere.

Ad-Extra3:

Despre alimentatia din timpul sarcinii

Cele mai bune fructe pentru femeile însărcinate - pline de vitamine, folați și fibre

Suplimentele de fier in timpul sarcinii

Ceaiurile si sarcina

Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii

Alimente de evitat in timpul sarcinii

Soia si sarcina

Acidul folic si sarcina: importanta, surse si dozare

Sarcina si homeopatia

Poftele in timpul sarcinii

Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii

Femeile insarcinate si consumul de alcool - o problema controversata

Antibioticele si sarcina

Indulcitorii artificiali pot declansa nasterea prematura

Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

↘️ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2023) 

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitatea Desprecopii ❤️ 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com, 
Articol realizat cu sfaturile
- dnei 
Medic pediatru Stefana Zamfir.
- dnei Nutritionist Pediatric - Valery Beghuis, Rotterdam, Olanda, 
Toate drepturile rezervate (c) 2023

referinte: WebMd si Jurnal de Pediatrie American
 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII