Simptome ale tensiunii oculare

Simptome ale tensiunii oculare

Simptome ale tensiunii oculare

Cele mai frecvente simptome ale tensiunii oculare includ durerea, iritatia, precum si vederea incetosata si sensibilitatea la lumina.

 

Spasmele sunt unul dintre cele mai frecvente simptome ale tensiunii oculare. Ochii se pot simti grei, rosii si inflamati. In zilele noastre, multe cazuri de tensiune oculara sunt provocate de utilizarea indelungata a dispozitivelor media...

- vei citi:
Simptomele tensiunii oculare
Simptomele tensiunii oculare sunt de obicei inoffensive
Despre oftalmologie

Astfel de cazuri prezinta frecvent simptome suplimentare, cum ar fi dificultatea de a citi textul de pe o pagina imprimata dupa ce s-a citit pe un calculator si continua prin a vedea imagini chiar si dupa ce privirea se indeparteaza de monitor.

Simptomele tensiunii oculare

Simptomele tensiunii oculare au tendinta de a se dezvolta ca urmare a privirii insistente a unui  anumit obiect pentru perioade lungi de timp, cum ar fi tabla de scris (la scoala) sau un manual. In zilele noastre, tensiunea oculara apare din cauza utilizarii peste masura a dispozitivelor media. Tensiunea oculara provocata de laptop/telefon, a devenit atat de obisnuita, incat afectiunea are nume propriu: sindromul vederii la calculator (CVS). Simptomele pot fi deseori inlaturate prin a face o pauza de la calculator. Simptomele CVS sunt adesea insotite de gat inflamat, dureri de cap, oboseala si toate rezultate previzibile utilizarii intense a tastaturii si a monitorului pentru perioade lungi de timp.

Simptomele tensiunii oculare pot aparea, de asemenea, ca urmare a vederii slabe. Vederea incetosata si ochii inflamati sunt simptome obisnuite asociate cu astfel de cazuri. Din fericire, o vizita la optometrist, de obicei, poate rezolva aceasta problema. Optometristii pot efectua teste de vedere si pot aprecia ce ochelari sau lentile de contact sunt necesare pentru a corecta vederea. Exista, de asemenea, optiunea de corectare prin interventie chirurgicala, cum ar fi operatia LASIK, care ofera vederii slabe o solutie permanenta, fara ca ochelarii sa mai fie necesari.

Simptomele tensiunii oculare sunt de obicei inofensive

In tensiunea oculara cronica exista un risc suplimentar de a dezvolta probleme de atentie. Persoana care acuza spasme oculare in mod regulat, dureri de cap si neplaceri cauzate de concentrarea asupra unui obiect prea mult timp, ar putea constata ca este dificil sa se concentreze; fara a putea sa se concentreze, o persoana poate sa descopere ca cititul si invatatul pot fi dificile si dureroase.

In cazul in care tensiunea oculara apare din concentrarea indelungata asupra unui obiect si nu dintr-o vedere defectuoasa, simptomele pot fi usor atenuate, fara ajutorul  unui profesionist. Exista diferite exercitii care pot ajuta la relaxarea si intarirea muschilor ochilor. Aceste lectii pot fi cautate pe internet sau in carti. Pur si simplu a face pauze pentru a odihni ochii poate ajuta foarte mult.

In unele cazuri, simptomele tensiunii oculare apar dintr-o problema a muschilor oculari, cum ar fi in cazul persoanelor care poarta ochelari, iar pauzele de odihna a ochilor nu atenueaza simptomele. Alteori, problemele muschilor ochilor pot fi rezolvate prin terapie. In alte cazuri, acestea trebuie sa fie rezolvate prin interventii chirurgicale de corectare.

Persoanele care sufera de tensiune oculara mai pot acuza dureri de spate si gat care se datoreaza faptului ca acestia stau la birou perioade indelungate de timp cocosati, concentrati asupra unui anumit lucru. Luand pauze frecvente in timpul programului de lucru, precum si pozitionandu-va corpul intr-un mod adecvat, puteti atenua oboseala ochilor si durerea de spate.

Importanta consultului oftalmologic la copii - Anizometropia

O scurtă examinare a ochilor copilului de către un medic pediatru sau medicul de familie nu este un substitut pentru examenul de ochi efectuat de un oftalmolog! Mai departe...

Despre Oftalmologie:

autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Pop lacra
    Pop lacratrimis la 2/1/2017

    F bun si util articol

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII