Pastrati legatura cu bunicii!

Pastrati legatura cu bunicii!

Pastrati legatura cu bunicii!

  • Bunicii sunt una din cele mai importante comori binecuvantate pe care le-o putem oferi copiilor nostri. Este atat de placut sa vezi incantarea si stralucirea din ochii lor atunci cand vin in vizita. Daca vei privi cu atentie in ochii bunicilor atunci cand isi privesc nepotii, vei observa o flacara pe care nu ai vazut-o poate niciodata atunci cand erai tu, la randul, tau copil. Tine minte, bunicii sunt o categorie de oameni cu totul aparte. Lasa-ti copilul sa traiasca aceasta experienta!

Bunicii sunt una din cele mai importante comori binecuvantate pe care le-o putem oferi copiilor nostri. Este atat de placut sa vezi incantarea si stralucirea din ochii lor atunci cand vin in vizita. Daca vei privi cu atentie in ochii bunicilor atunci cand isi privesc nepotii, vei observa o flacara pe care nu ai vazut-o poate niciodata  atunci cand erai tu, la randul, tau copil.

Tine minte, bunicii sunt o categorie de oameni cu totul aparte. Lasa-ti copilul sa traiasca aceasta experienta!

In continuare veti afla mai multe despre modul in care copiii tai pot pastra o legatura stransa cu bunicii chiar daca ii despart sute sau mii de kilometrii.

Unii copii sunt foarte norocosi pentru ca locuiesc aporoape de bunica si bunicul. Altii, din pacate, nu au acest noroc! Pentru acestia din urma, uneori poate fi foarte trist acest fapt. Ei nu au posibilitatea sa imparta multe din bucuriile si tristetile lor cu bunicii, posibilitate pe care unii dintre prietenii lor o au. 

Exista multe modalitati pentru ca parintii si copii tai sa pastreze o legatura stransa si astfel sa se cunoasca indeaproape unii pe ceilalti. Este un episod important in viata fiecarei parti sa fie capabila sa se implice una in viata celeilalte.

Daca copilul tau este marisor, obisnuieste-l sa-si tina un jurnal cu activitatile zilnice. In acesta isi poate nota ce a facut la scoala, cum este vremea si in general, ce a simtit el in fiecare zi. Daca copilul este mic, tine tu acest jurnal pentru el. Roaga-ti parintii sa faca acelasi lucru. Astfel, lunar, ei pot schimba jurnalele prin intermediul postei (clasice sau electronice). Un mod grozav de a afla fiecare ce a facut si simtit celalalt in fiecare zi!

Inregistreaza casete audio sau video si trimite-le bunicilor. Copii pot canta cantecele favorite sau recita poeziile pe care le iubesc in timpul filmarii sau inregistrarii. Daca sunt mititei, trimite-le bunicilor caseta cu primii pasi ai copilului, primele cuvinte, s.a.m.d

Invata-ti copiii numarul de telefon al bunicilor si spune-le ca-I pot suna oricand, fara a cere permisiunea ta.

Trimite-le bunicilor lucrusoare facute de ei (desene, picturi, figurine din plastilina...). In mod sigur bunicii isi vor face o colectie speciala din toate acestea, daca le vor primi din cand in cand. Si cu siguranta se vor mandri cu acesta in fata tuturor.

Roaga-ti parintii sa trimita copiilor cate un mic dar (chiar si simbolic), din cand in cand. Chiar daca le vei trimite tu bani pentru achizitionarea acestuia (in cazul in care nu au posibilitati financiare grozave). Copilul tau il va arata tuturor, prin aceasta demonstrand ca are si el bunici, chiar daca sunt undeva, departe.

Daca vei cultiva cu grija aceasta relatie, copiii tai vor invata ce inseamna traditiile si morala familiei, ce inseamna conceptul de familie unita. Si nu in ultimul rand, vor beneficia in acest mod de intelepciune si sfaturile bunicilor.

Nu le luati atat bunicilor cat si copiilor bucuria aceste legaturi atat de importante pentru ei, doar pentru ca nu locuiesc aproape unii de ceilalti. Bunicii trebuie sa-si completeze experienta vietii trecand prin aceasta faza si constientizand-o iar copiii trebuie sa aiba posibilitatea sa invete ce inseamna o familie unita, sa afle despre traditiile si istoria familiei lor.

Nu uitati inca ceva foarte important. Intr-o buna zi - vom deveni si noi bunici. Si... ne vor curge ochii dupa nepotii nostri. Asa cum ii invatam pe copiii nostri sa ii pretuiasca pe bunici ... exact asa ii vor invata ei - pe copilasii lor  - sa ne 'trateze' pe noi.

copyright www.desprecopii.com 2003
Fotomodelul articolului: Andrei Popescu si bunicul Petru Zoita

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 6 comentarii

  1. dani
    danitrimis la 8/10/2012

    fff adevarat cristina 73

    Raspunde la acest comentariu
  2. Elena
    Elenatrimis la 17/12/2011

    Consider ca familia include si bunici.Este ceva mult dorit ,vrem sa ni se ingaduie sa putem fi de folos atat cat se poate. Din pacate eu ma rasfat foarte rar cu acest deliciu numit Nepot-ica. Locuim in tari indepartate si trec si doi ani cand isi permit sa vina-ntara. Dar bine ca am descoperit netul si ne vedem pe web. Nu-i egal ca atunci cand simti imbratisarea ghemotocului dar ne multumim si cu atat,,,.

    Raspunde la acest comentariu
  3. trimis la 2/1/2007

    nepotelul meu andrei fiul ficei noastre pentru noi bunicii este cel mai scump ce avem noi in lumea asta,

    Raspunde la acest comentariu
  4. Fratia   Anca
    Fratia Ancatrimis la 22/12/2006

    Articolul mi-a placut, sunt de acord cu cele spuse.Din pacate baietelul meu nu are noroc sa se bucure de bunici asa cum ar trebui.Din partea mea doar mama mai traieste si din pacate este foarte bolnava deci nu ma poate ajuta cu nimic,iar socrii mei sunt total dezinteresati de copil ,trec luni de zile fara sa ne dea ciar si un telefon.Chiar si ni foarte rarele cazuri cand vin ni vizita se limiteazasa constate ca micutul nu e la inaltimea pretentiilor lor ,care in treacat fie spus sunt exagerate si stupide. Pe mine ma deranjeaza foarte tare acest lucru dearece eu provin dintr-o familie unita iar bunica a fost pentru mine mai mult decat a-si putea spune -a fost insasi esenta copilariei mele.

    Raspunde la acest comentariu
  5. Alina Boca
    Alina Bocatrimis la 29/6/2003

    Este minunat sa ai parinti care uneori sa se mai ocupe si de copii tai. Eu am doua fetite una de 3 ani si una de 6 luni. Sunt coplesita uneori de grija lor si de restul treburilor din casa. Cand vin parintii si stau cu ele este ca o gura de aer pentru mine. Sunt mandra de minunile mele, sunt importante pentru mine, mi le-am dorit. Dar sunt si obosita, si sunt clipe cand imi doresc un timp numai al meu. Atunci cand pot parintii ma ajuta cu fetele, iar eu pot sa-mi mai iau cate un ragaz micut. E minunat sa ai copii, eu de cand am copii m-am imbogatit sufleteste de mii de ori si sunt alta spiritual, dar este bine sa ai si ajutor atunci cand ai copii. Si daca acest ajutor vine de la parinti, oamenii care m-au ajutat mereu de cand m-au adus pe lume, ajutorul are in el o siguranta, si o liniste care te ajuta sa-ti revii, si sa o iei de la capat.

    Raspunde la acest comentariu
  6. cristina73
    cristina73trimis la 28/6/2003

    Si eu zic ca bunicii sunt una din cele mai frumoase intimplari din viata unui copil. Eu am fost foarte norocoasa ca am avut parte de 2 perechi de bunici...din pacate fetita mea nu e la fel de norocoasa...locuim in tari diferite...am sa incerc sa o duc cit de des pot sa-si cunoasca bunicii si am sa-i chem la noi cit de des voi putea. In nici un loc nu m-am simtit atit de bine ca in casa bunicilor, si si acum imi dau lacrimile cind imi amintesc sentimentul de liniste si siguranta pe care il aveam in casa lor...nimic nu va putea inlocui asta vreodata...

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII