Fiecare copil invață diferit. Ajută-ți copilul să învețe în funcție de stilul și personalitatea sa unică: explorarea celor opt tipuri de inteligențe și cinci trăsături de personalitate

Fiecare copil invata diferit. Ajuta-ti copilul sa invete în functie de stilul si personalitatea sa unica -  explorarea celor 8 tipuri de inteligente si 5 trasaturi de personalitate

Fiecare copil invață diferit. Ajută-ți copilul să învețe în funcție de stilul și personalitatea sa unică: explorarea celor opt tipuri de inteligențe și cinci trăsături de personalitate

Fiecare copil învață diferit - Asa iti poti ajuta copilul să învețe în funcție de stilul și personalitatea sa unică: explorarea celor opt tipuri de inteligențe și a cinci trăsături de personalitate

Psihologul olandez Marlies Brenters și educatorul Caren Verhoeff de la iTypicoll consideră că personalitatea copiilor joacă un rol important în succesul la școală, alături de talentele înnăscute. În acest sens, ei au dezvoltat un test cu 60 de întrebări pentru copiii de la vârsta de unsprezece ani, care are scopul de a evalua anumite trăsături de personalitate asociate cu succesul școlar, cum ar fi nivelul de perseverență, autocontrolul și stima de sine.

veti citi
Fiecare copil este diferit și învață diferit
Aceste cinci trăsături sunt:
Copiii pot avea una sau mai multe dintre următoarele tipuri de inteligențe:

Fiecare copil este diferit și învață diferit

Când copiii învață să citească și să scrie, în creier se face o alegere inconștientă: unii copii gândesc în imagini, alții gândesc în limbaj. Deci, există diferite stiluri de învățare. Copilul tău este gânditor vizual, gânditor de cuvinte sau gândește în ritm?

Psihologul olandez Marlies Brenters și educatorul Caren Verhoeff de la iTypicoll consideră că, pe lângă talentele înnăscute, personalitatea copiilor este, de asemenea, esențială pentru succesul la școală. Ei au dezvoltat un test cu șaizeci de întrebări pentru copiii de la vârsta de unsprezece ani.

Marlies Brenters spune: „Acest lucru le face mai ușor pentru părinți să înceapă o conversație la școală. Un profesor care se uită îndeaproape la copii înțelege diferite personalități și stiluri de învățare și va ajusta abordarea în consecință.” iTypicoll a bazat testul pe cele mai importante cinci trăsături de personalitate bazate științific.

Ei sustin ca există cinci trăsături de personalitate cunoscute în psihologie sub numele de "Big Five" sau "OCEAN", care sunt considerate cele mai importante și mai larg recunoscute trăsături de personalitate, bazate pe cercetări științifice și care pot fi utilizate în evaluarea personalității copiilor.

Aceste cinci trăsături sunt:

♦ Deschiderea către experiență

♦ Conștiinciozitatea

♦ Extraversiunea

♦ Plăcerea

♦ Neuroticismul

Aceste trăsături pot influența modul în care un copil învață, se comportă și se dezvoltă, fiind utile în identificarea abilităților și nevoilor sale.

Conform teoriei celor opt tipuri de inteligențe a lui Howard Gardner, copiii pot avea una sau mai multe dintre următoarele tipuri de inteligențe:

Acestea sunt

Inteligența lingvistică: Capacitatea de a utiliza cuvintele în mod eficient, în special în scris și în vorbire.

Inteligența logico-matematică: Capacitatea de a utiliza raționamentele logice și matematice pentru a rezolva probleme.

Inteligența spațială: Capacitatea de a percepe și de a reprezenta spațiul în trei dimensiuni.

Inteligența kinestezică: Capacitatea de a controla și coordona mișcările corpului.

Inteligența muzicală: Capacitatea de a recunoaște, de a crea și de a reproduce modele muzicale.

Inteligența inter-personală: Capacitatea de a înțelege și a relaționa cu alți oameni.

Inteligența intra-personală: Capacitatea de a înțelege propriile emoții, gânduri și sentimente.

Inteligența naturalistă: Capacitatea de a recunoaște și a clasifica diferite aspecte ale mediului înconjurător, cum ar fi animale, plante sau obiecte naturale.

Aceste tipuri de inteligențe pot fi utile în identificarea abilităților și nevoilor copiilor, în alegerea unor strategii de învățare potrivite și în dezvoltarea unui mediu educațional mai adaptat nevoilor lor individuale.

► Citeste Pentru a crește copii inteligenți, dezvoltarea timpurie a gândirii critice este esențială - 5 sfaturi pentru părinți

Ad-Extra3:

Despre parinti si copii inteligenti cititi si:

Importanta familiei in procesul de invatare
Inteligenţele multiple

Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare

Copilul minune: strategii de educare si succes
6 Secrete pentru a descoperi talentul copilului tau
Ce ii face pe copii sa devina mai inteligenti?
Moduri de a creste si stimula inteligenta copilului 

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Desprecopii.com - 2022
referinte: //howardgardner.com/
 

referinte
Brenters, M., Verhoeff, C., & de Jong, P. F. (2018). The role of personality traits and learning approaches in academic success: A study of Dutch students in higher education. Journal of Individual Differences, 39(1), 1-10.

John, O. P., & Srivastava, S. (1999). The Big Five trait taxonomy: History, measurement, and theoretical perspectives. In Handbook of personality: Theory and research (Vol. 2, pp. 102-138). Guilford Press.

Pashler, H., McDaniel, M., Rohrer, D., & Bjork, R. (2008). Learning styles: Concepts and evidence. Psychological Science in the Public Interest, 9(3), 105-119.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII