12 trucuri SALVATOARE pentru proaspetele mămici

12 trucuri salvatoare pentru proaspetele mamici

12 trucuri SALVATOARE pentru proaspetele mămici

Felicitări! Ești mămică! Ai intrat în lumea celor permanent obosiți, uimiți și in criza de timp. Si totusi, nu uita de tine! A venit momentul să fii creativă și să gasești trucuri pentru a reuși să faci față cu brio noii provocari.

• Iată deci cum poti să minti, să trișezi, să mănanci semipreparate si să trăiesti linistită alături de bebelusul tău. Asta in conditiile in care, nasterea unui copil te lasă o vreme fără vlagă și la dispoziția toanelor inexplicabile, cauzate de brambureala hormonală, ceva similar cu iubirea cea mai devastatoare pe care ai cunoscut-o vreodată...

- despre 12 subterfugii pentru proaspetele mamici, veti citi:
Felicitari: esti mamica
12 idei care te pot ajuta in primele saptamani dupa nastere
Fricile unei mamici incepatoare
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Despre greutatile unei mamici incepatoare
Despre recuperarea mamei dupa nastere
 

Felicitari: esti mamica

Felicitari -  de acum vei fi mereu mama. Si faci parte din alta liga, liga #desprecopii. Wow. Si, colac peste pupãzã, brusc - vei fi asaltatã de sfaturi si vizite din partea rudelor si a prietenelor binevoitoare chiar în momentele în care încerci sã te adaptezi acestui eveniment pentru care simti cã nimic si nimeni nu te poate pregãti cu adevãrat.

Tot ce-ti doresti este sã fii doar cu familia ta, într-o casã care nu se murdãreste niciodatã si cu un program de somn care sã-ti permitã sã supravietuiesti primei sãptãmâni. Cum te poti descurca?

Trebuie sã te întâlnesti în principal cu persoane care-ti insuflã încredere în tine, cel mai bun aliat al tãu în acest moment. Dacã te simti dezorientatã de sfaturile contradictorii pe care ti le furnizeazã cunostintele, e bine sã apelezi la cele ale unor profesionisti, medicul pediatru sau asistenta maternalã. Si, nu în ultimul rând, trebuie sã stii cã solutiile diferã de la o mãmicã la alta.

de citit Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

12 idei care te pot ajuta in primele saptamani dupa nastere

Iata 12 idei de la Desprecopii care iti pot usura viata în primele cateva saptamani dupa nastere.

1. Învatã sa minti

Sfaturile bine intentionate - în special de la persoanele mai în vârstã (a mamei si soacrei dar si a vecinelor care stiu tot)  - pot fi exasperante. Nimeni nu te poate obliga sã tii cont de acestea, dar acum nu e momentul sã vã contraziceti. Dacã subiectul revine, poti spune cã ai discutat problema cu asistenta maternalã sau cu medicul pediatru si cã ai hotãrât sã încerci mai întâi solutiile date de ei. Apoi le poti împrumuta o revistã sau o carte despre îngrijirea copiilor, un mod subtil de a-i face sã afle ultimele noutãti în domeniu.

Ad-Extra3:

2. Fii fermã cu prietenii

În primele câteva sãptãmâni e indicat sã încurajezi vizitele celor care îti sunt de ajutor si sã-i primesti mai rar pe cei care se asteaptã sã fie pusi la masã si serviti cu tot fastul. Fã-i pe toti sã înteleagã cã pot sta în vizitã cel mult o jumãtate de orã. Dar încearcã, pe cât posibil, sã tai elanul curiosilor. Astfel, nu vei fi suprasolicitatã de musafiri, dar nici nu te vei simti pãrãsitã de prieteni.

3. Acceptã ajutorul rudelor si prietenilor

Daca rudele sau prietenele se ofera sa aduc  mâncare, invitã-le duminica la pranz, iar dacã vor sa calce rufele, nu face pe martira, spune da. Cand lumea nu se înghesuie sã-ti usureze viata, n-ai decât sã strigi dupã ajutor. Asta nu înseamnã cã esti incapabilã sa te descurci sau ca esti o profitoare. 

4. Poti mânca si „fleacuri”

Ei bine, gandeste-te de acum la feluri care se pot gãti rapid. Spaghetele, cartofii gratinati sau salatele sunt usor de fãcut si sãnãtoase. Nu trebuie sã pregãtesti un festin în fiecare zi. Poti folosi sosurile gata preparate si poti cumpãra semipreparate de la supermarket. Iar când sotul ajunge acasã, seara târziu, sandvisurile sunt cele mai potrivite pentru cinã. Sau o pizza - adusa de un curier acasa.

5. Plimbã-te si distreazã-te

Având bebelusul care-ti ocupã tot timpul si atentia, iar sexul fiind ultimul lucru de care-ti arde, este foarte posibil ca sotul tãu sã se simtã lãsat deoparte. Asigurã-te cã-ti faci timp pentru fiecare dintre ei. Acceptã ofertele de supraveghere - bunicii, mãtusile si unchii sunt adesea foarte dornici si multumiti sã ajute - si iesi la plimbare, la un mic si-o bere. Dacã nu accepti ideea de a te despãrti de copil, poti merge la o pizza, iar cel mic nu va deranja pe nimeni, stand în carut.

6. Nu suferi în tãcere si incearca sa comunici pe Forumul Desprecopii

În primele zile, bebelusul este foarte acaparator si nu tine cont de nici un program, asa cã nu încerca sã-ti continui viata în acelasi mod în care ai fãcut-o pânã la nasterea lui. Nu-ti va fi usor sã pleci la cumpãrãturi când ai chef, nici nu vei putea sã savurezi în tihnã o ceascã de cafea cu prietenele care îti aduc ultimele noutãti. Lasã-te purtatã de val si nu-ti face griji dacã treburile nu vor mai fi fãcute conform obisnuintei.

Lucrurile devin din ce în ce mai usoare pe mãsurã ce bebelusul creste si intrã într-o anumitã rutinã. În cazul în care toate problemele întâmpinate sunt prea grele pentru tine, te simti în permanentã depãsitã si ai impresia cã esti o mamã nepriceputã, trebuie sã ceri ajutorul familiei si prietenelor, precum si sfaturile specialistilor.

Inscrie-te pe forumul Desprecopii la sectiunea Clubul Scutecelor. Acolo poti comunica cu alte tinere mamici si vei simti solidaritatea lor. Acolo, poti afla cum se descurca alte mamici in aceeasi situatie ca tine.

7. Triseazã

„Cumpãrã-ti“ mai mult timp liber, dacã-ti poti permite, plãtind o femeie care sã facã treburile - mai ales dacã esti o persoanã care nu suportã dezordinea - si dã lucrurile murdare la curãtãtorie. Rudele sau prietenele îti vor recomanda cu sigurantã o femeie de încredere si eficientã care sã te ajute câteva ore pe sãptãmânã.

8. Tunde-te

Pãrul tuns scurt necesitã mai putin timp pentru îngrijire, iar folosind doar putin fard si un pic de ruj vei mai câstiga câteva minute care îti sunt atât de necesare. Ca sã nu spunem cã te vor ajuta sã fii cât mai asemãnãtoare cu cea de dinainte, în aceste prime sãptãmâni. Alege o tunsoare moderna si simplu de mentinut. Vezi aici un ALBUM DE TUNSORI PENTRU PAR SCURT - si alege.

9. Întâlneste-te cu alte mame

Plimbãrile prin parc si chiar asteptãrile din policlinicã sunt ocazii pentru a-ti împãrtãsi problemele celorlalte mãmici si  pentru a-ti face noi prietene.

Specialistii însã te avertizeazã sã nu iei prea în serios orice sfat bine intentionat, dar derutant. Toti au câte ceva de spus despre nou-nãscuti, dar bebelusii sunt diferiti unul de altul. Mamicile de pe forumul Desprecopii - se intilnesc in parcuri si si-au format un cerc foarte strans de prietene.

10. Fã-ti exercitiile pelviene

Exercitiile Kegel sunt esentiale dacã ai intentia sã revii la forma de dinainte de nastere. Ele constau în încordarea muschilor pe care îi folosesti când vrei sã opresti fluxul urinei. Contracteazã-i pânã numeri la patru, apoi relaxeazã-i încetul cu încetul. Fã asta cam de 30 de ori pe zi. Citeste si Cum si cand ne recapatam silueta

11. Amânã vizitele

Atunci când vrei sã fii singurã, lipeste un biletel pe usã: „Mami si bebe fac nani! Reveniti mai târziu!“ Astfel esti sigurã cã nu te va deranja nici un vizitator neasteptat.

12. Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

 Despre greutatile unei mamici incepatoare, merita citit si:

Suprizele unei mămici incepătoare: cănd ordinea și timpul se modifică

Suprizele unei mămici incepătoare: cănd ordinea și timpul se modifică

Și iată... acel moment a venit. Ți-ai ținut bebelușul iubit în brațe pentru prima oară și ai atins al nouălea cer al fericirii. Ei, și acum ce…

Mamicilina, medicamentul minune

Mamicilina, medicamentul minune

Ca tanara mamica, descoperi brusc tot felul de reclame noi pentru ochiul si urechea ta la tv sau pe Desprecopii cu tot felul de medicamente impotriva febrei bebelusului, impotriva primelor dureri…

Abuzul emotional și violența domestică după nașterea unui copil. De la vorbe la gesturi amare - confesiuni triste

Abuzul emotional și violența domestică după nașterea unui copil. De la vorbe la gesturi amare - confesiuni triste

Ideal vorbind, toată lumea se așteaptă ca un copil să aducă fericire părinților și să le transforme viața într-o oază de bucurie. Și,…


Fricile unei mamici incepatoare

Frica unei mamici de nou nascut: cand ii asculti ingrijorata toata noaptea respiratia

Prima din fricile unei mamici: Ingrijirea buricului bebelusului

Prima baita a bebelusului: sau una din fricile mamicilor incepatoare

Fricile mamicilor la prima iesire afara a nou-nascutului

Frica unei mamici: de ce ma tem ca relatia mea cu partenerul nu va mai fi niciodata la fel

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. catalinalupu
    catalinaluputrimis la 1/8/2006

    numai o mamica care a trecut prin asa ceva putea s-o elaboreze asa de bine! felicitari!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII