Sunt însarcinată și am menstruație. Se poate? Iată explicațiile medicului ginecolog
Unele femei cred că, deși au menstruație, sunt și însărcinate. Există această expresie pe care o vedem pe forumul Desprecopii: „am menstruație peste sarcină”. Dar este cu adevărat posibil să ai menstruație și să fii însărcinată în același timp?
→ Iată cum funcționează o menstruație, care este rolul său și ce trebuie să știi despre sângerările din timpul sarcinii, cu explicațiile medicului ginecolog.
veti citi
Sunt insarcinată și am menstruație - este posibil?
Cum funcționează o menstruatie?
Ce este sângele de implantare?
Pierderile de sânge în timpul sarcinii
Poate pierderea de sânge să dăuneze lui bebe?
Ce este o pseudo-menstruatie?
Sunt insarcinată și am menstruație - este posibil?
Unele femei ajung cred ca desi sunt insarcinate - au totusi menstruatie. Exista aceasta expresie pe care o vedem - pe forumul Desprecopii - am menstruatie peste sarcina. Dar este cu adevărat posibil: să ai menstruație și să fii însărcinată în același timp?
Răspunsul la aceasta intrebare este NU. NU poți să ai menstruație și să fii însărcinată. Poți, totuși, să pierzi sânge în diferite trimestre de sarcina, care uneori seamănă cu o menstruatie. Poți avea și o sangerare asa numit pseudomenstruală. Iata cum functioneaza o menstruatie, care este rolul sau si ce trebuie sa stii despre sangerarile din timpul sarcinii - cu explicatiile medicului ginecolog.
Cum funcționează o menstruatie?
Pentru a înțelege exact ce se întâmplă în corpul tău atunci când rămâi însărcinată, este important să știi cum funcționează menstruația. Începe cu ovulația, cu aproximativ două săptămâni înainte de menstruație. Dacă ovulul nu este fertilizat, acesta este evacuat împreună cu endometrul acumulat. Această sângerare se numește menstruație și se repetă la fiecare 28 de zile, dar poate apărea și între 21 și 35 de zile.
O femeie poate ramane însărcinată în jurul perioadei de ovulație. Dacă ovulul este fertilizat în trompele uterine, atunci se deplasează către uter. Acest lucru durează aproximativ cinci până la șapte zile. În uter, ovulul se implantează în peretele uterin. Hormonul hCG este apoi produs din placentă. Acest hormon de sarcină asigură că endometrul și fătul nu sunt eliminate de organism - deci se asigura ca nu se produce o menstruatie. De aceea nu poți să ai menstruația și să fii însărcinată.
♦ citeste Cand este momentul potrivit al ciclului pentru a concepe un copil? Informații necesare.
Odată ce ovulul fertilizat s-a implantat și femeia produce hCG, ovulul și endometrul nu mai sunt respinse. Dacă se elimina - întâmplă acest lucru, atunci nu se numește menstruație, dar atunci aveți un avort spontan (precoce).
Se vorbește despre un avort spontan dacă pierzi copilul în primele șaisprezece săptămâni de sarcină. Fătul mort este respins de uter, determinând pierderea sângelui vaginal. De asemenea, este posibil să ai dureri abdominale și crampe. Un avort spontan are loc adesea chiar înainte sau după implantare.
Ce este sângele de implantare?
Când ovulul fertilizat ajunge în uter, embrionul se atașează de peretele uterului, astfel încât să poată continua să crească acolo. În timpul acestei implantări, un vas de sânge poate fi lovit, provocând sângerare. Aceasta se numește sângerare de implantare, deci nu înseamnă că ai menstruație și ești însărcinată.
Sângerarea de implantare apare în aproximativ 20% din sarcini. Pierzi puțin sânge - nu la fel ca la menstruație. Prin urmare, poate fi, de asemenea, confundata cu o menstruație precoce. De obicei este o cantitate mică de sânge. Culoarea sângelui este de obicei roxaliu-maroniu.
CIteste detalii aici Sângerarea de implantare: poate fi PRIMUL simptom al sarcinii
Ad-Extra3:
Pierderile de sânge în timpul sarcinii
Pierderea de sânge în timpul sarcinii este infricosatoare insa nu este intotdeauna ceva foarte grav. Pe lângă sângerarea de implantare, pot exista mai multe cauze:
🔹 Uterul și colul uterin au un flux sanguin suplimentar în timpul sarcinii. Când o femeie strănută puternic, tuse sau încordează puternic în timpul defecării, uterul (gura) poate începe să sângereze.
🔹 De asemenea, poți pierde puțin sânge după sex, deoarece colul uterin are multe capilare de sange. Dacă penisul se lovește de colul uterin în timpul sexului, un vas de sânge se poate deschide.
🔹 Uneori, sângerarea poate apărea și spontan. Unele femei pierd sânge de-a lungul sarcinii fără să se găsească cauze.
🔹 Foarte ocazional un ovul fertilizat nu se implantează în uter, ci în trompele uterine. Aceasta se numește sarcină ectopică. Dacă fătul moare, apare sângerare vaginală. Sângerarea vaginală poate fi, de asemenea, un semn că a început un avort spontan.
Poate sangerarea să dăuneze lui bebe?
Pierderea de sânge în timpul sarcinii poate fi inofensivă, de asemenea, adesea se oprește de la sine. În principiu, copilul nu este în pericol dacă există pierderi de sânge. Adresați-vă întotdeauna medicului dumneavoastră, obstetricianului sau ginecologului. Ei pot verifica dacă totul merge bine.
Mai târziu, în a doua jumatate a sarcinii pierderea de sânge poate fi periculoasă și chiar poate indica o situație care pune viața în pericol pentru bebe. Poate însemna că placenta este dezlipita (parțial) și este necesară intervenția imediată. În caz de pierdere de sânge în al treilea trimestru, contactați imediat medicul, moașa sau ginecologul. Citeste detalii aici Sangerarile in a doua jumatate a sarcinii
Ce este o pseudo-menstruatie?
Acum sa vorbim si de menstruatia falsa - sau asa zisa pseudo-menstruatie.
Cu o pseudo-menstruație femeia crede ca are menstruația. Unele femei cred că au menstruație, dar aceasta nu este o menstruatie. Pentru majoritatea femeilor care au o perioadă menstruală falsă, acest lucru se întâmplă în primele două până la trei luni de sarcină, dar pentru unele durează pe parcursul întregii nouă luni.
O explicație poate fi că hormonul de sarcină HCG este prea scăzut. Hormonul asigură, printre altele, că menstruația este oprită. Dacă producția este prea scăzută, ovulația nu va avea loc, dar vei avea sângerare lunară. Aceasta nu este mare lucru, dar este totuși înțelept să transmiteți acest lucru moașei dvs. Sângerarea lunară poate determina în cele din urmă uterul să dorească să respingă sarcina - deci este foarte periculoasa.
Citeste in continuare 7 semne ale ovulației pe care trebuie să le cunoști dacă dorești să devii mămică
autor: Desprecopii.com - cu aprobarea Dr. Daniela ter Horst ,
Material realizat cu sfaturile dnei - medic specialist ginecolog in Haga, Olanda, Toate drepturile rezervate - © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII