Deodorantele, de la ce varsta pot fi folosite de copii?
Este o intrebare pe care cu siguranta multe mame si-o pun in momentul in care fetita sau baietelul lor de nici 7-8 ani incepe sa aiba probleme cu transpiratia, mai ales daca practica regulat un sport. Pentru majoritatea parintilor, folosirea unui deodorant la aceasta varsta pare ceva de neconceput. Problema insa exista si necesita rezolvare. Ce facem, asadar, atunci cand un copil are o transpiratie urat mirositoare?
Ce facem cand un copil are o transpiratie urat mirositoare?
Este o intrebare pe care cu siguranta multe mame si-o pun in momentul in care fetita sau baietelul lor de nici 7-8 ani incepe sa aiba probleme cu transpiratia, mai ales daca practica regulat un sport. Pentru majoritatea parintilor, folosirea unui deodorant la aceasta varsta pare ceva de neconceput. Problema insa exista si necesita rezolvare.
Ce facem, asadar, atunci cand un copil are o transpiratie urat mirositoare?
Problema transpiratiei este, pe de alta parte, strans legata de pubertate. Asa incat este normal ca ea sa apara intre 8 - 13 ani la fetite si 9 - 14 ani la baieti. In primii ani ai pubertatii, mirosul de transpiratie s-ar putea sa nu fie foarte puternic si de aceea problema lui poate fi rezolvata prin dusuri zilnice. Pe de alta parte, se pare ca transpiratia nu este intotdeauna legata de pubertate. Ar putea fi si alte cauze interne, cum ar fi, spre exemplu, lipsa de calciu, de aceea este bine sa consultati pediatrul atunci cand transpiratia apare la o varsta mai mica.
Mai cititi: Fiica dumneavoastra se dezvolta repede, ce este de facut?
Mirosul urat nu este produs de transpiratia propriu-zisa, ci de o bacterie, care in contact cu transpiratia da nastere unei odori specifice. Deodorantele au rolul de a face pielea mai acida, transformand-o astfel intr-un mediu neprietenos pentru bacterii. Cu toate acestea, parintii ezita inainte de a folosi deodorantele in cazul copiilor.
Ce reguli de igiena trebuie respectate pentru a evita mirosul neplacut de transpiratie ?
Inainte de a va gandi sa cumparati copilului un deodorant, incercati sa respectati cu strictete urmatoarele reguli de igiena:
- dus zilnic;
- dusul trebuie facut mai ales dimineata, pentru a indeparta bacteriile de pe piele;
- dupa activitatile sportive, dusul este obligatoriu;
- hainele trebuie sa fie schimbate in fiecare zi, mai ales lenjeria intima si sosetele;
- sunt preferabile hainele din bumbac;
- alimentatia trebuie si ea supravegheata, pentru ca uneori cauza mirosului urat al transpiratiei poate fi consumul de ceapa, usturoi, mancare condimentata;
- schimbati sapunul pana gasiti unul eficient si, eventual, alegeti unul antibacterian. Evitati insa pe cele din comert care contin triclosan, un compus declarat pesticid. Cautati un sapun antibacterian pe baza de uleiuri esentiale, cum ar fi cel de lavanda.
Ad-Extra3:
Este bine sau nu sa folosim deodorante pentru a indeparta mirosul de transpiratie la copii ?
In principiu, daca niciuna dintre solutiile de mai sus nu este eficienta, atunci va trebui sa optati pentru un deodorant. Deodorante pentru copii nu prea exista, insa incercati sa alegeti un deodorant pentru adolescenti. In orice caz, inainte de a opta pentru aceasta ultima varianta, sfatuiti-va cu medicul pediatru si incercati sa evitati deodorantele care contin urmatoarele substante:
- compusi de aluminiu (care reprezinta un factor ce cauzeaza Alzheimer)
- parabeni (o clasa de conservanti asociati adesea cu cancerul de san si cu alte forme de cancer)
- propilenglicol ( o neurotoxina care cauzeaza dermatite si boli ale ribnichilor si ficatului) Citeste Pericolele ascunse in spray-urile deodorant
Mai cititi: Copilul de 7 ani si Copilul de 8 ani
Deodorantele naturale, solutia ideala
O solutie ideala ar fi deodorantele 100% naturale, fara compusi chimici care sa dauneze organismului. Deodorantele naturale facute in casa sunt si ele o solutie sanatoasa si eficienta. Cele care contin hamamelis sau bicarbonat de sodiu sunt foarte eficiente. Iata 2 retete:
Deodorant pudra
Ingrediente: ½ ceasca de bicarbonat de sodiu; ½ ceasca de amidon de porumb; cateva picaturi de ulei esential de lavanda sau scortisoara.
Se amesteca intr-un borcan ingredientele apoi se imprastie pudra astfel obtinuta peste rufele umede si se scutura, fara a se clati.
Deodorant lichid
Ingrediente: ¼ ceasca de extract de hamamelis; gel de aloe vera; apa minerala; o lingurita de glicerina vegetala; cateva picaturi de ulei esential de lavanda (optional).
Combinati ingredientele intr-un recipient cu pulverizator. Termenul de garantie este nelimitat.
Pentru a impartasi sfaturi si idei legate de folosirea deodorantelor la copii va asteptam AICI la topicul de pe forum
10 deodorante fara aluminiu si fara parabeni recomandate de Desprecopii
Alegerea unui deodorant a devenit in ultima vreme o adevarata provocare pentru orice femeie care se respecta si care tine deopotriva la igiena, la sanatatea si la frumusetea ei. Rafturile magazinelor de cosmetice sunt arhipline de deodorante, care mai de care mai colorate si mai parfumate, insa continutul care se ascunde in spatele ambalajului ridica adesea semne de intrebare in ceea ce priveste modul in care aceste produse ne afecteaza sanatatea.
De aceea, atunci cand alegeti un deodorant ar trebui sa va ghidati nu doar dupa parfum, pret sau cantitate, ci mai ales dupa substantele pe care le contine si care pot fi benefice sau daunatoare pentru organism citeste in continuare aici >
Autor: Anamaria Ghiban, Redactor Desprecopii.com
Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2017
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Pt. O fetita de 11 ani ce deodorant mi ţi recomanda pt.subrat.
gasiti deodorante pentru copii in dm sau bebe tei
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII