Tu cum îl protejezi natural pe cel mic de tusea reziduală sâcâitoare?
Pe scurt
Tusea este unul dintre cele mai frecvente simptome ale unei răceli. Deși poate fi chinuitoare pentru copil, de obicei nu este un semn al unei afecțiuni grave. De fapt, tusea este un reflex sănătos și important care ajută la protejarea căilor respiratorii. Tusea cauzată de răceli din cauza virusurilor poate dura săptămâni, mai ales dacă un copil are o răceală după alta. Astmul, alergiile sau o infecție cronică a sinusurilor sau căilor respiratorii pot provoca, de asemenea, o tuse de durată, reziduală. Dacă copilul continuă să tușească la 3 săptămâni după o răceală, de exemplu, sună medicul pediatru.
Cât durează o tuse reziduală?
O tuse post-virală este cea care persistă după ce o persoană s-a vindecat de o infecție virală. Aceasta poate dura 3-8 săptămâni.
Conform unei recenzii din 2017, o tuse post-virală care continuă după recuperarea de la o răceală sau o gripă, dispare de obicei de la sine după câteva zile. Dacă aceasta continuă timp de 3 săptămâni sau mai mult, profesioniștii din domeniul sănătății consideră că tusea post-virală este reziduală. Aceasta poate persista din câteva motive diferite, printre care:
Infecția respiratorie
Dincolo de gripă, următoarele infecții pot duce la o tuse post-virală reziduală:
bronşita;
raceala obisnuită;
pneumonia;
faringita;
bronșiolita.
O tuse post-virală reziduală, poate fi cauzată de o sensibilitate crescută a receptorilor de tuse din organism sau de hiperreactivitatea bronșică temporară. De asemenea, tusea tinde să persiste din cauza inflamației extinse a căilor respiratorii, dar dacă tusea provine din căile respiratorii inferioare, producția de mucus în exces poate fi responsabilă de tusea reziduală.
Alte afecțiuni medicale subiacente
Între timp, problemele de sănătate subiacente pot face ca tusea să persiste după ce un copil și-a revenit după o infecție. În acest caz, tusea este legată de starea de bază, nu de infecție. Cu alte cuvinte, nu este post-virală.
Astmul
Astmul inflamează căile respiratorii. Dacă un copil cu astm bronșic contractează gripa, care apoi provoacă o inflamație suplimentară în căile respiratorii, aceasta poate declanșa atacuri de astm bronșic sau poate agrava simptomele de astm.
Este posibil ca părinții să nu fie conștienți de astmul copiilor. Deoarece simptomele pot fi foarte ușoare, pot fi ușor confundate cu efecte persistente ale unei infecții respiratorii, de exemplu.
Alte simptome ale astmului includ:
presiune pe piept;
respiraţie şuierătoare;
dificultăți de respirație.
Reflux gastroesofagian
Refluxul gastroesofagian implică o cantitate crescută de secreții gastrice revărsate la nivelul esofagului. Acidul tinde să irite și să inflameze corzile vocale, iar tusea este un simptom comun al acestei probleme, potrivit Fundației Internaționale pentru Afecțiuni Gastrointestinale. De asemenea, Refluxul gastroesofagian poate apărea adesea după o afecțiune a căilor respiratorii superioare..
Apnee obstructivă de somn
Apneea obstructivă de somn poate provoca o tuse cronică. Conexiunea rămâne neclară, dar poate implica inflamația căilor respiratorii, boala de reflux gastroesofagian sau GERD, sensibilitate reflexă la tuse.
Simptomele includ:
sforăitul;
oboseală pe timp de zi;
pauze în respirație;
dificultăți de memorie și concentrare;
iritabilitate;
dureri de cap;
gură uscată.
Important de reținut!
Tusea este o problemă foarte frecventă la copii și este cauzată de obicei de infecții ale tractului respirator. Majoritatea copiilor mici au 6 până la 12 ori infecții ale tractului respirator pe an. Majoritatea tipurilor de tuse nu necesită tratament și nu va răspunde la antibiotice.
Tratamentul tusei reziduale la copii
Pentru a ușura tusea reziduală a copilului, copilul poate încerca:
inhalarea aburului la duș pentru a deschide căile respiratorii;
consumul de supe și ceaiuri calde;
evitarea factorilor iritanți precum polenul, fumul și praful;
folosirea unui umidificator.
Dacă aceste tehnici nu funcționează, discută cu medicul pediatru.
Când ar trebui să apelăm la medicul pediatru?
Sună întotdeauna medicul pediatru dacă copilul tusește și:
are dificultăți de respirație;
respiră mai repede decât de obicei;
are o culoare albastră sau întunecată pe buze, față sau limbă;
are febră mare (mai ales dacă copilul tusește, dar NU are nasul congestionat);
are febră și are mai puțin de 3 luni
are mai puțin de 3 luni și tușește de mai mult de câteva ore;
tușește;
are stridor (un sunet zgomotos sau muzical) atunci când inspiră;
are respirație șuierătoare când expiră;
este slăbit, nervos sau iritabil;
este deshidratat - semnele includ amețeli, somnolență, gură uscată sau lipicioasă, ochi scufundați, plâns cu lacrimi puține sau fără lacrimi, lipsa urinei.
Rolul fitoterapiei în tratamentul tusei reziduale
De primă intenție în prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator este ALLERDEP® sirop. Acesta susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute.
Calmează tusea și fluidifică secrețiile bronșice, reduce hiperreactivitatea bronșică, fiind folosit ca tratament pentru infecțiile de tract respirator superior și inferior (amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic).
Organismul copiilor este deosebit de sensibil și răspunde rapid la proprietățile vindecătoare ale ierburilor.
Lemnul-dulce, carpenul și arinul negru
Lemnul-dulce are acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Carpenul este indicat în tratamentul sinuzitei și, datorită acțiunii spasmolitice și antitusive, în bronșită cronică, iar arinul este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice.
Ginkgo
Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.
Coacăzul negru
Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice.
ALLERDEP® sirop susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute.
BENEFICII:
Reduce hiperreactivitatea bronșică;
Previne și reduce manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator prin scăderea inflamației și descongestionarea căilor respiratorii;
Ajută la normalizarea răspunsului organismului la agenții alergeni;
Calmează tusea și fluidifică secrețiile bronșice;
Contribuie la reducerea manifestărilor alergice cutanate (erupții, prurit, roșeață).
Prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator
Tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior: amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic
Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml de două ori pe zi, dizolvați în puțină apă, la o oră distanță de mese
Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese
Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese
Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese
Adulți: 10 ml de 3-4 ori pe zi, la o oră distanță de mese
Recomandări de administrare
Prevenție: cu 2 săptămâni înainte de sezonul infecțiilor respiratorii.
Faza acută: minim 3-4 săptămâni până la 3 luni..
coacăz negru (Ribes nigrum)/(1:66), măceș (Rosa canina)/(1:200), carpen (Carpinus betulus)/(1:200), ginkgo (Ginkgo biloba)/(1:200), urzică (Urtica urens)/(4:1), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), arin negru (Alnus glutinosa)/(1:200), mentă (Mentha piperita).
ALLERDEP® sirop nu conține zahăr, gluten și lactoză. Nu se recomandă administrarea produsului în timpul sarcinii și alăptării.
Coacăzul negru
Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice. Acțiunea sa antiinflamatoare se datorează prezenței antocianinelor și flavonoidelor - au o acțiune vitamina P-like și un efect reglator asupra permeabilității membranelor, potențând acțiunea acidului ascorbic și inhibând eliberarea de substanțe inflamatoare.
Măceșul
Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.
Lemnul-dulce, carpenul și arinul negru
Lemnul-dulce conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Carpenul este indicat în tratamentul sinuzitei și, datorită acțiunii spasmolitice și antitusive, în bronșită cronică, iar arinul este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice.
Urzica și menta
Susțin sănătatea tractului respirator, având acțiune spasmolitică, descongestionantă, expectorantă și balsamică. Menta, datorită mentolului, este utilă în tratamentul afecțiunilor catarale ale tractului respirator superior
Ginkgo
Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.
Recomandare: Dr. Phyto
PHYTODEP protejeaza natural copilaria
Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.
Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.
Catalog produse
ALLERDEP sirop 150 ml, 44,00 lei
Preventia si reducerea manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator.
LAXODEP sirop 150 ml, 43,20 lei
Combaterea constipatiei. Combinatie unica de prebiotice si fitoextracte standardizat
COLIDEP soluție orala 44 ml, 65,80 lei
Tulburarile digestive. Combinatie unica de probiotice si fitoextracte standardizate
VIRODEP picaturi orale 30 ml, 29,00 lei
Prevenția și tratamentul virozelor respiratorii. Asociat cu antibiotice...
LARIDEP spray oral solutie 30 ml, 35,00 lei
Preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII