Durerile de burtică și diareea la copii în timpul verii

Durerile de burtica si diareea la copii in timpul verii

Durerile de burtică și diareea la copii în timpul verii

Pe scurt

  • Pe timpul verii, din cauza temperaturilor crescute, bacteriile din alimente se înmulțesc rapid în alimentele perisabile, putând determina intoxicații alimentare sau diaree bacteriană.

     

    Riscul de contaminare este cauzat în principal de condițiile improprii de igienă, prepararea, depozitarea și conservarea incorectă a alimentelor. Astfel că, intoxicațiile alimentare apar adesea în alimentația de grup, cum ar fi restaurante, petreceri, tabere de vara, colectivități.

Verifică întotdeauna prospețimea alimentelor!

Alimentele precum carnea, peștele, fructele de mare, șuncă, salată, lactatele, ouăle sunt deseori asociate cu intoxicația alimentară, deci este important să verifici dacă alimentele sunt proaspete înainte de a le consuma.

Copiii care consumă alimente contaminate pot prezenta febră, greață, vărsături, dureri abdominale, dureri de cap și scaune diareice, în cca 3-24 de ore de la ingerarea alimentelor.

Intensitatea simptomelor variază de la caz la caz, în funcție de vârstă, starea generală de sănătate și microorganismul care a cauzat infecția.

Principalele organisme implicate în diareea bacteriană/intoxicația alimentară la copii sunt: E.Coli, Salmonella, Shigella, Campylobacter sau toxinele produse de bacterii.

Majoritatea bacteriilor nu sunt rezistente la căldură, astfel încât intoxicația alimentară poate fi prevenită prin fierberea alimentelor. Cu toate acestea, alimentele care nu pot fi fierte sau toxinele care nu sunt degradate de căldură pot provoca în continuare toxiinfecție alimentară. Prin urmare mâncarea trebuie pregătită respectând normele de igienă.

Să nu uităm că spălatul pe mâini corect,  înainte de masă,  este foarte important.

De obicei, toxiinfecția alimentară nu persistă mai mult de câteva zile, dar există cazuri cu simptome severe, care ar trebui să te alarmeze și să te ducă la doctor, pentru recomandarea tratamentului adecvat.

Este foarte important la copii să monitorizăm starea de deshidratare, obiectivul principal al tratamentului fiind prevenirea deshidratarii. Optează pentru un supliment alimentar pe bază de glucoză, electroliți, Saccharomyces boulardii, cum ar fi REHISOL® PLUS. Acesta compensează pierderea de minerale și lichide, ajută la atenuarea stării de deshidratare și la echilibrarea hidroelectrolitică, iar Saccharomyces boulardii favorizează restabilirea florei intestinale.

Pentru sugari și copii mai mici, poți folosi un supliment alimentar echilibrat nutrițional pe bază de săruri minerale, cu o compoziție în conformitate cu recomandările WHO, precum REHISOL® plicuri. Sărurile minerale sunt utile pentru furnizarea suplimentară a acestor nutrienți în dieta zilnică, în scopul prevenirii sau limitării deshidratării. Spre deosebire de REHISOL® plicuri, REHISOL® PLUS este indicat în deshidratarea din sindroamele diareice și dispeptice, diareea acută de cauză infecțioasă (inclusiv cu Clostridium difficile), deshidratări asociate cu dismicrobism intestinal, diareea parenterală, diareea călătorului și diareea persistentă sau cauzată de nutriția enterală.

Copiii și adolescenții se pot deshidrata din cauza vărsăturilor și diareei, care determină uscarea mucoaselor bucale orale, ochii înfundați în orbite, oboseală și alte semne ale deshidratării. În acest caz, copilul trebuie să se prezinte la un medic cât mai curând posibil.

Cum poate fi prevenită o astfel de diaree?

Folosește apă fiartă și evită apa de la robinet sau gheața din apă de la robinet. Evită să oferi copilului coaja fructelor sau legumelor și gătește carnea foarte bine. Alte opțiuni includ supe sau terci de orez. Menține corpul copilului cald și folosește prosoape calde pe burtică pentru a ușura durerile abdominale. Mulți copii se recuperează în câteva zile, așa că nu ar trebui să-ți faci griji.

Dacă se suspectează dizenteria bacteriană sau dacă există febră sau sânge în scaun, ar trebui să te adresezi imediat unui medic pentru tratament. Dizenteria bacteriană provoacă dureri abdominale severe și diaree care pot provoca deshidratare. Tratamentul cu antibiotice și fluide este necesar.

De asemenea, este important să te speli pe mâini înainte de a mânca și înainte de a pregăti mâncarea. Diareea cauzată în timpul călătoriei se numește diareea călătorului. Medicația profilactică nu este de obicei necesară, dar dacă copiii au afecțiuni preexistente, cum ar fi probleme gastro-intestinale, probleme cu rinichii sau diabet, ar putea avea nevoie de profilaxie înainte de o călătorie.

DIARDEP® - ajută copilul să se simtă din nou bine cu ajutorul fitoextractelor de calitate standardizate

DIARDEP® este un supliment alimentar pe bază de extracte vegetale care favorizează un tranzit intestinal normal, de primă intenţie în ameliorarea diareei de diverse cauze: infecţii digestive, diaree funcţională, diaree iatrogenă.

 

BENEFICII:

 Reduce exsudatul mucoasei intestinale, diminuând pierderea de apă şi electroliţi;
 Limitează contactul cu microorganismele şi reduce iritaţia mucoasei;
 Reduce inflamaţia mucoasei intestinale prin formarea unei pelicule cu efect de barieră;
 Reducerea crampelor şi a disconfortului abdominal.

 

Profilaxia şi tratamentul diareei de diverse cauze:

infecţii virale

obiceiuri alimentare nesănătoase

stres

intoleranţe alimentare

diaree asociată tratamentului cu antibiotice

boli digestive

modificări hormonale

Cumpara DIARDEP® | 48.10 lei

Copii 6 luni - 1 an: 1-2 plicuri pe zi, cu recomandarea medicului

Copii 1 - 6 ani: 1 plic la fiecare 4 ore, maxim 3 plicuri pe zi, în funcţie de intensitatea tulburării digestive

Copii 6 - 12 ani: 1 plic la fiecare 3 ore, maxim 4 plicuri pe zi, în funcţie de intensitatea tulburării digestive

Adulți: 2 plicuri la 6 ore, maxim 4 plicuri pe zi

afin (Vaccinium myrtillus), nalbă de pădure (Malva Sylvestris), turiţă mare (Agrimonia Eupatoria), muşeţel (Matricaria Chamomilla), frunze de mentă (Mentha Piperita).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII