Care este momentul potrivit pentru a ramane insarcinata? Iata 6 sfaturi care te vor ajuta.

Care este momentul potrivit pentru a ramane insarcinata - 6 sfaturi care te vor ajuta

Care este momentul potrivit pentru a ramane insarcinata? Iata 6 sfaturi care te vor ajuta.

Vrei să știi când poți rămâne însărcinată și care este cel mai bun moment pentru concepție?

Noi suntem aici pentru a-ți explica despre ovulație și despre diferiții factori care ți-ar putea afecta șansele unei sarcini. Îți împărtășim, de asemenea, și câteva sfaturi pentru a-ți îmbunătăți fertilitatea.

- vei citi:
Care este cel mai bun moment pentru a face sex pentru a rămâne însărcinată?
Când este o femeie cea mai fertilă - cel mai bun moment pentru a concepe un copil?
Calcularea ovulației - cunoaște-ți zilele fertile
Ciclurile neregulate afectează concepția?
Ce factori pot afecta șansele de a rămâne însărcinată?
Pozițiile sexuale ajută?

Care este cel mai bun moment pentru a rămâne însărcinată?

Nu există acel moment exact sau o oră precisă în sine. Secretul este înțelegerea ciclului menstrual, deoarece momentul potrivit pentru a concepe este momentul în care ovulezi. Cercetările arată că îți poți îmbunătăți șansele făcând sex astfel:

🔸 În fiecare zi, dacă numărul de spermatozoizi ai partenerului este bun.

🔸  Frecvent în jurul perioadei fertile.

🔸  Cu două zile înainte de ziua ovulației și în ziua ovulației.

🔸 A face sex în timpul ferestrei fertile de șase zile - cele cinci zile care duc la ovulație și ziua ovulației - este extrem de eficient pentru a rămâne însărcinată.

Acum, să înțelegem cum ar funcționa sexul în timpul ovulației pentru a te ajuta la concepeție:

Fereastra fertilă: sperma poate trăi în tractul reproducător al femeii timp de trei-cinci zile, dar un ovul poate trăi doar 12 până la 24 de ore. Acesta este motivul pentru care ovulul trebuie fertilizat în acest interval de timp. Mai mult, spermatozoizii proaspăt ejaculați nu pot fertiliza ovulul până când nu suferă o serie de modificări care se petrec în interiorul tractului reproducător al unei femei pentru a face sperma mai mobilă și să pătrundă prin ovul. De obicei, durează aproximativ 10 ore pentru ca acest proces să aibă loc. Prin urmare, cele cinci zile înainte de ovulație sunt importante pentru spermă, pentru a fertiliza ovulul.

Secretul concepției este sperma matură, capabilă să fertilizeze un ovul.

Este ziua ovulației potrivită pentru a rămâne însărcinată?

Există credința că ziua ovulației este cea mai bună zi pentru a rămâne însărcinată. Cercetătorii au studiat relația dintre momentul contactului sexual și ovulație pentru a afla care zile ar fi cele mai fertile pentru o femeie să conceapă. Rezultatele cercetărilor din Journal of Reproductive Medicine spun că ziua ovulației NU este cea mai bună zi pentru a concepe. Atunci, când ești fertilă?

Ad-Extra3:

1. Actul sexual trebuie să aibă loc cu o zi înainte de ovulație

Ziua dinaintea ovulației este una dintre zilele cele mai bune de conceput în comparație cu ziua ovulației. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că spermatozoizii au suficient timp pentru a trece prin acel procesul și, prin urmare, sunt suficient de maturi pentru a atinge și a fertiliza ovulul.

2. Actul sexual cu două zile înainte de ovulație

Cu două zile înainte de ovulație este și acesta un moment bun pentru concepție. De fapt, ești mai probabil să rămâi însărcinată dacă ai relații sexuale cu două zile înainte de ovulație decât cu o zi înainte.

3. Actul sexual cu trei-patru zile înainte de ovulație

Având relații sexuale cu trei-patru zile înainte de ovulație, vei avea șanse mai mari de a rămâne însărcinată în comparație cu actul sexual în ziua ovulației.

4. Actul sexual cu cinci zile înainte de ovulație

Prima zi a ferestrei fertile este, de asemenea, ideală pentru concepție, dar este mai puțin eficientă decât celelalte patru zile dinaintea ovulației.

Pe scurt, cu două zile înainte de ovulație și ziua ovulației, sunt cele mai fertile zile ale ciclului menstrual.

Pentru a determina perioada de ovulație, trebuie să încerci calculatorul de ovulație:

Calculator Ovulatie, Calculeaza zilele fertile

Pagina de Fertilitate

Folosind calculatorul de ovulatie de mai jos te poate ajuta sa identifici perioada fertila (zilele cele mai fertile). Calculatorul se bazeaza pe datele specifice ciclului tau menstrual. Ca sa-ti maresti sansele de a ramane insarcinata iti recomandam ca pe langa acest calculator sa citesti si despre temperatura bazala. Iti recomandam aceste doua articole: Fertilitatea si conceperea unui copil | Temperatura bazala in faza luteala

Selecteaza data primei zile a ultimei perioade menstruale

   

Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

Data ovulatiei este:

Perioada fertila este este:

Calcularea ovulației: cunoaște-ți zilele fertile

Cunoașterea zilei de ovulație este importantă. Perioada de ovulație în orice ciclu menstrual depinde de durata ciclului și de regularitatea acestuia. Durata unui ciclu poate fi între 22 și 36 de zile. Astfel, ovulezi la 12 până la 14 zile înainte de încheierea ciclului.

Dacă ai un ciclu menstrual de 28 de zile, vei ovula în a 14-a zi. Acesta este cel mai bun moment pentru a rămâne însărcinată înainte de următoarea menstruație.

Cu toate acestea, dacă ai un ciclu mai scurt (de 21 de zile), vei ovula în a 7-a zi.
Pe de altă parte, dacă ciclul menstrual este de 35 de zile, vei ovula în a 21-a zi a ciclului.
Dacă ciclul menstrual variază de la lună la lună, fereastra fertilă ar varia și ea.

Prin urmare, este recomandat să întreții relații sexuale la fiecare două-trei zile pe tot parcursul ciclului. Va fi mai eficient decât așteptarea zilelor de ovulație. Mai mult decât atât, întreținerea relațiilor sexuale în mod regulat va îmbunătăți calitatea spermei.

De unde știi dacă ovulezi?

Uneori poți știi când ovulați, dar în alte momente, ovulația poate trece neobservată. Înțelege-ți corpul și urmărește-ți ciclul menstrual timp de câteva luni. Cel mai bun moment al lunii pentru a concepe ar fi atunci când găsești semne precum:

🔸 Mucusul vaginal subțire, care se întinde, transparent și alunecos.

🔸 Disconfort ușor pe o parte - o durere pelviană sau în partea de jos a abdomenului - cunoscut și sub numele de mittelschmerz.

🔸 Creșterea temperaturii bazale a corpului, pe care o poți determina notând temperatura în fiecare dimineață după ce trezire, odată ce se încheie mesntruația.

🔸 Colul uterin devine mai moale și se deschide ușor în perioada fertilă.

Citeste: Cum monitorizezi temperatura bazala a corpului si ovulatia

Ciclurile neregulate afectează concepția?

În mod ideal, femeile au 12 cicluri menstruale într-un an. Cu toate acestea, unele pot avea mai puține sau mai multe. Creșterea sau pierderea bruscă în greutate, stresul, exercițiile fizice, tulburarea tiroidiană, PCOS (sindromul ovarian polichistic) și disfuncția ovariană pot să întrerupă ciclul menstrual.

Cu cât ciclurile menstruale sunt mai neregulate, cu atât va fi mai dificilă estimarea ovulației. Cu toate acestea, poți încerca să prezici cele mai bune zile sau chiar date pentru concepție:

🔸Caută modificări ale mucusului (secreția vaginală). Întreține relații sexuale când observi două sau mai multe zile la rând de mucus lipicios și transparent. În mod alternativ, întreține relații sexuale periodice pe tot parcursul ciclului.

🔸 Testele de ovulație pot ajuta la detectarea perioadei de ovulație. Testele sunt pozitive atunci când există o creștere a LH (o creștere bruscă și scurtă a hormonului luteinizant), care este declanșatorul eliberării ovulului. LH se produce cu 24-48 de ore înainte de ovulație. Vei fi cel mai fertilă în următoarele trei zile de la creșterea LH. Prin urmare, poți face sex în fiecare zi în următoarele trei-patru zile.

🔸 Monitorizează-ți ciclul menstrual timp de opt sau mai multe luni. Ia ciclul cel mai scurt și scade 18 (de exemplu, ciclul de 25 de zile minus 18) și scade 11 din ciclul cel mai lung (ciclul de 35 de zile minus 11). Diferența rezultată (ziua 7 - ziua 24) vor fi zilele cele mai fertile pentru a rămâne însărcinată.

🔸 Dacă ciclurile menstruale sunt neregulate în mod continuu, ar trebui să te prezinți la medic.

Ce factori pot afecta șansele de a rămâne însărcinată?

În ciuda eforturilor depuse, o sarcină se poate lăsa așteptată din cauza anumitor factori:

1. Cu cât ești mai în vârstă, cu atât sunt mai puține șanse

Fertilitatea unei femei începe să scadă de la începutul anilor 30. Deși majoritatea femeilor nu au nicio problemă în a concepe după împlinirea vârstei de 30 de ani, fertilitatea scade în mod semnificativ după 35 de ani. Modificările care apar în ovare și ovule, îngreunează concepția.

De asemenea, și fertilitatea unui bărbat scade odată cu vârsta: numărul spermatozoizilor scade alături de abilitățile sexuale. Cu toate acestea, bărbații își pot crește libidoul cu o dietă specială bogată în zinc, seleniu, vitamina E, o greutatea corespunzătoare și abținându-se de la tutun și alcool.

2. Stilul de viață influențează concepția

Fumatul, alcoolul, greutatea și stresul, pot afecta fertilitatea. De asemenea, unele medicamente și lubrifianți vaginali pot afecta capacitatea de a concepe. Prin urmare, este recomandat să consulți medicul înainte de a utiliza unul.

3. Actul sexual frecvent

Dacă vrei să rămâi însărcinată, trebuie să te dedici sexului frecvent :) Relațiile sexuale la fiecare două-trei zile ar da o șansă spermei de a fertiliza ovulul. Dacă ovulația este regulată, concepția devine mai ușoară. Cu cât este mai puțin frecvent actul sexual, cu atât sunt mai mici șansele de a rămâne însărcinată.

4. O stare psihică bună și echilibrată

Rămâi încrezătoare. Suprasolicitarea, stresul, obezitatea și frustrarea pot afecta șansele de a rămâne însărcinată.

Deci, există o modalitate de a crește șansele unei sarcini? Sfaturi pentru îmbunătățirea fertilității:

Consumă o dietă sănătoasă și echilibrată cu nutrienții necesari pentru o fertilitate îmbunătățită.
Nu intra în panică - aceasta poate afecta corpul și mintea.
Bucură-te de sex. Calculele ferestrelor fertile și verificarea temperaturii corpului bazal pot doar să-ți omoare romantismul.
Asigură-te că există o legătură emoțională strânsă între tine și partener.
Fă exerciții fizice, dar moderat. Un corp sănătos produce hormonii necesari pentru îmbunătățirea fertilității.
Redu obezitatea. Nu este deloc sănătos și afectează rata fertilității.

Pozițiile sexuale te pot ajuta să rămâni însărcinată mai repede sau mai ușor?

Pozițiile sexuale nu vor afecta șansele concepției, dar un orgasm DA. Este posibil să fi auzit că anumite poziții, cum ar fi cea a misionarului, ajută la concepție. Dar nu există nicio dovadă care să susțină asemenea afirmații.

O femeie este foarte probabil să rămână însărcinată atunci când are relații sexuale în mod regulat. De asemenea, fă sex de plăcere și bucură-te de acele momente. Nu transforma actul sexual într-un proces mecanic. Tu și partenerul trebuie să vă relaxați și să nu fiți stresați.

8 semne ale ovulatiei

Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza. Practic, zilele in care se intampla ovulatia, marcheaza semnalul cand femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz.

In fiecare luna, un ou (ovul) se maturizeaza in interiorul ovarelor tale si apoi se deplaseaza in tubul falopian, spre uter. Pentru a avea sansa unei sarcini, trebuie sa activitate sexuala in perioda 1-2 zile inainte de ovulatie si pana la 24 de ore dupa aceasta. Celulele spermei, spermatozoizii pot trai pana la 2-3 zile dar un ovul traieste doar 24 de ore dupa ovulatie - daca desigur, nu se intampla fertilizarea.

Iata 8 semnale ale ovulatiei pe care trebuie sa la stii, daca doresti sa devii mamica.

Despre ovulatie, alte detalii interesante

Ce se intampla daca faci sex in ziua in care ovulezi?
Ovulatia: 6 moduri in care ovulatia afecteaza femeile
Calculator fertilitate: calculeaza zilele cand poti ramane insarcinata
Cum stiu cand ovulez?
Temperatura bazala in faza luteala
CALCULATOR OVULATIE 

 Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

 Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra ! 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Ovulatie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII