Cum tratăm banala răceală a copilului?

Cum tratam banala raceala a copilului?

Cum tratăm banala răceală a copilului?

Pe scurt

  • Iarna poate însemna săniuș, zăpadă și distracție în aer liber pentru copii, dar și răceli, dureri în gât, febră și infecții respiratorii.


    Când copilul tău are o infecție respiratorie, fără îndoială vrei să faci tot ce poți pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor -  care pot fi ușor diferite decât ale adulților și necesită tratament diferit.

Indiferent dacă copilul tău are nasul înfundat, îl doare gâtul, tușește, sau o combinație a celor trei, iată ce poți face pentru a-i ușura boala:

 Odihnă - Odihna ajută corpul să-și concentreze energia asupra însănătoșirii, așa că ține copilul acasă și evită activitățile care îl solicită fizic.
 Hidratare - Înlocuiește lichidele pierdute în urma febrei, vărsăturilor și diareei. De asemenea, lichidele ajută la slăbirea mucusului. Lichidele calde, cum ar fi supa de pui sau ceaiul, pot ușura congestia.
 Folosește un umidificator - Umidificatorul din camera copilului tău poate menține aerul umed și în acelasi timp, ușura congestia nazală și toracică.
 Discută cu medicul pediatru înainte de a da copilului medicamente pentru tuse sau febră - Aceste medicamente nu trebuie administrate copiilor fără acordul medicului pediatru.

"Remedii" pentru răceală care NU funcționează

Lista de remedii ineficiente pentru răceală este lungă. Unele dintre cele mai comune care nu funcționează includ:

 Antibioticele - Acestea atacă bacteriile, dar nu ajută împotriva virusurilor ce provoacă răceala. Utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor contribuie la o problemă serioasă și în creștere a bacteriilor rezistente la antibiotice.
 Medicamente contra tusei și febrei la copii mici - Acest tip de medicamente pot provoca reacții adverse grave și chiar periculoase. Discută cu medicul pediatru înainte de a administra orice tip de medicament copilului.

Când devine banala răceală o problemă?

Începe prin a observa respirația copilului. Dacă pare să aibă dificultăți de respirație, trebuie să mergi la medic. De asemenea, dacă are o tuse care se agravează sau nu dispare după aproximativ o săptămână, febră persistentă, durere, incapacitatea de a menține alimentele sau lichidele în corp, oboseală sau semne ce indică deshidratare, mergi cu el la medic. De asemenea, dacă simptomele de răceală durează mai mult de 10 zile, este necesară o vizită la medicul pediatru.

Simptome de răceală: când sun medicul pediatru?

Majoritatea răcelilor trec în 7 până la 10 zile, dar mergi la medicul pediatru dacă copilul are:

 Probleme excesive de respirație;
 Durere de urechi;
 Febră peste 38.3°C care durează mai mult de 72 de ore;
 Tuse persistentă;
 Vărsături - de la sine sau după tuse;
 Umflarea sinusurilor sau a amigdalelor.

Dacă copilul tău este răcit, asigură-te că îi verifici mereu temperatura

Copiii fac mai des febră la o răceală, în comparație cu adulții. La un copil, febra este considerată orice temperatură de 38°C sau mai mare. Dacă copilul are peste 6 luni, temperatură ce depășește 38.3°C sau durează mai mult de 3 zile, ar trebui să mergi la medicul pediatru. Orice copil sub 3 luni cu o temperatură de peste 38°C trebuie să fie văzut de un medic pediatru.

Tusea reziduală - cauze și cum o tratăm cu ajutorul fitoterapiei?

Tusea este o parte importantă în apărarea organismului împotriva bolilor. Natura puternică a unei tuse ajută la eliminarea căilor respiratorii de microbii nocivi, mucus și iritanți.

Tusea reziduală poate fi productivă sau uscată și este de obicei cauzată de infecții respiratorii virale, cum ar fi gripa, răceala, bronșita, pneumonia, bronșiolita, faringita.

Tusea poate fi foarte chinuitoare pentru părinți, dar și pentru copii. În timp ce poate fi văzută ca un simplu simptom deranjant, fără consecințe grave, ignorarea tusei - care poate fi singurul simptom prezentant al unei boli respiratorii subiacente - poate duce la întârzierea diagnosticului și progresia unei boli grave.

Produsele fitoterapeutice pot fi deosebit de eficiente pentru tusea reziduală, ca de exemplu ALLERDEP® sirop, ce susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute. Acesta are efecte benefice datorate diminuării manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator.

Organismul copiilor este deosebit de sensibil și răspunde rapid la proprietățile vindecătoare ale ierburilor.

Acum, fitoterapia înglobează cercetări științifice și standarde profesionale înalte ale medicinei herbale.

Lemnul-dulce, carpenul și arinul negru

Lemnul-dulce are acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Carpenul este indicat în tratamentul sinuzitei și, datorită acțiunii spasmolitice și antitusive, în bronșită cronică, iar arinul este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice.

Ginkgo

Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.

Coacăzul negru

Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice.

Infecția tractului respirator superior poate fi cauzată de alergii?

Răcelile și infecțiile tractului respirator superior sunt termeni obișnuiți pentru a descrie boli virale care provoacă congestie nazală, strănut, dureri în gât, febră și tuse. Aceste reacții pot apărea într-o varietate de organe din corp, ducând la boli precum astm, febra fânului și eczeme.

Simptomele alergiilor tractului respirator superior includ sinuzita cronică, alergii și astm. Aceste probleme pot provoca o serie de simptome, cum ar fi - din nou - congestia nazală, pruritul ochilor, congestie toracică, tuse, respirație șuierătoare.

Alergiile, infecțiile bacteriene și fungice pot provoca sinuzită acută, iar sinuzita persistentă sau recurentă poate provoca infecții severe și alte complicații.

Cum prevenim și reducem manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator la copii?

ALLERDEP® sirop previne și reduce manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator (amigdalite, laringite, bronșite) prin scăderea inflamației și descongestionarea căilor respiratorii, fiind indicat și în tratamentul tusei reziduale, calmând-o și fluidificând secrețiile bronșice.

ALLERDEP® sirop susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute.

ALLERDEP® sirop: Citeste prospectul | Cumpara online


BENEFICII

 Reduce hiperreactivitatea bronșică;
 Previne și reduce manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator prin scăderea inflamației și descongestionarea căilor respiratorii;
 Ajută la normalizarea răspunsului organismului la agenții alergeni;
 Calmează tusea și fluidifică secrețiile bronșice;
 Contribuie la reducerea manifestărilor alergice cutanate (erupții, prurit, roșeață).

 

Prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

Tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior: amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic

Cumpara ALLERDEP ® sirop 150 ml| 46.99 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml de două ori pe zi, dizolvați în puțină apă, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 10 ml de 3-4 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție: cu 2 săptămâni înainte de sezonul infecțiilor respiratorii.

Faza acută: minim 3-4 săptămâni până la 3 luni..

coacăz negru (Ribes nigrum)/(1:66), măceș (Rosa canina)/(1:200), carpen (Carpinus betulus)/(1:200), ginkgo (Ginkgo biloba)/(1:200), urzică (Urtica urens)/(4:1), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), arin negru (Alnus glutinosa)/(1:200), mentă (Mentha piperita).

ALLERDEP® sirop nu conține zahăr, gluten și lactoză. Nu se recomandă administrarea produsului în timpul sarcinii și alăptării.

Coacăzul negru

Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice. Acțiunea sa antiinflamatoare se datorează prezenței antocianinelor și flavonoidelor - au o acțiune vitamina P-like și un efect reglator asupra permeabilității membranelor, potențând acțiunea acidului ascorbic și inhibând eliberarea de substanțe inflamatoare.

Măceșul

Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Lemnul-dulce, carpenul și arinul negru

Lemnul-dulce conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Carpenul este indicat în tratamentul sinuzitei și, datorită acțiunii spasmolitice și antitusive, în bronșită cronică, iar arinul este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice.

Urzica și menta

Susțin sănătatea tractului respirator, având acțiune spasmolitică, descongestionantă, expectorantă și balsamică. Menta, datorită mentolului, este utilă în tratamentul afecțiunilor catarale ale tractului respirator superior

Ginkgo

Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII