Când plânsul devine copleșitor: Cum să alini cu succes colicile bebelușului

Cand plansul devine coplesitor -  Cum sa alini cu succes colicile bebelusului

Când plânsul devine copleșitor: Cum să alini cu succes colicile bebelușului

Colicile sunt o problemă comună la sugari, caracterizată prin episoade de plâns excesiv și durere abdominală. Aceste episoade pot apărea în mod regulat, de obicei la aceleași ore ale zilei, și pot dura până la câteva ore.

Dar, cu toate că sunt de obicei o afecțiune temporară și trec de la sine până la vârsta de 3-4 luni, pot fi foarte dificil de gestionat atât pentru bebeluși, cât și pentru părinți. Află cum poți elimina cu succes colicile și crampele abdominale ale bebelușilor>>

Bebelușul nu se mai oprește din plâns? Ar putea avea colici

Ești proaspătă mamică iar bebelușul tău nu se mai oprește din plâns? Este irascibil, își strânge genunchii la piept și are un somn agitat?

Nu este momentul să intri în panică, nu ai făcut nimic greșit! Este perioada colicilor prin care trec 80% dintre bebeluși, după prima săptămână de viață.

Deși toate prietenele te-au avertizat că fiecare copil și părinte trece prin această perioada chinuitoare a colicilor, nu ai crezut niciodată că va fi chiar așa: nopți nedormite și legănat în brațe prin toată casă.

Simptomele colicilor pot include:

 Plâns excesiv și persistent, de obicei în aceeași perioadă a zilei;
 Încordare, flexare sau torsiune a corpului;
 Disconfort abdominal sau durere, manifestată prin plâns sau ghemuire;
 Gaze, balonare sau flatulență;
 Refuzul hranei sau alimentația cu dificultate;
 Dificultăți de somn.

colici bebelus

Când și de ce apar colicile la bebeluși?

Colicile la bebeluși sunt dureri abdominale intense care apar la sugari și se manifestă prin plâns puternic, agitație, ghemuirea picioarelor la piept și dificultăți în a adormi sau a se hrăni. Acestea apar în general în primele săptămâni de viață, deși pot apărea și în lunile ulterioare.

Cauzele exacte ale colicilor sunt încă neclare, dar se crede că acestea pot fi cauzate de o serie de factori, cum ar fi:

 Sistemul digestiv imatur al bebelușilor, care poate fi sensibil la schimbările în alimentație.
 Probleme digestive, cum ar fi aerul înghițit în timpul hrănirii sau probleme de peristaltism intestinal.
 Tulburările de somn, stresul sau supra-stimularea.
 Schimbările hormonale în organismul bebelușului.
 Sensibilitate la proteinele din laptele de vacă.

Colicile la bebeluși se formează prin acumularea de gaz în intestinul subțire sau colonul mic. Aceste gaze pot fi rezultatul procesului digestiv normal sau pot fi cauzate de aerul înghițit în timpul hrănirii. Gazele pot provoca distensia intestinului și iritarea nervilor din zona respectivă, ceea ce poate duce la durere și disconfort pentru bebeluș.

Alinarea plânsetelor micuțului tău, cauzate de colici

Fiecare copil este diferit, la fel și intensitatea durerii resimțite. Dar câteva lucruri simple te vor ajuta pe tine și pe bebeluș să treceți mai ușor peste această perioadă:

 Masaj abdominal: se pot face mișcări ușoare de masaj pe abdomenul bebelușului, pornind din partea de sus a buricului în jos, pentru a ajuta la relaxarea mușchilor și a îmbunătăți tranzitul intestinal.

 Poziția culcat pe burtică: așezarea bebelușului pe burtică, sub supravegherea constantă a unui adult, poate ajuta la eliminarea gazelor și la ameliorarea disconfortului.

 Aplicarea unei comprese calde sau a unui prosop încălzit pe abdomenul bebelușului: poate ajuta la relaxarea mușchilor și la ameliorarea disconfortului.

 Hrănirea în poziție verticală: menținerea bebelușului în poziție verticală, cu capul susținut, în timpul hrănirii, poate ajuta la reducerea înghițirii de aer și la eliminarea gazelor.

 Reducerea stimulilor: evitarea supra-stimulării bebelușului și crearea unui mediu calm și liniștit poate ajuta la reducerea stresului și la ameliorarea disconfortului.

Alinan alină colicile bebelușului 

Alinan Happy Drink

Alinan Happy drink este un produs destinat ameliorării colicilor intestinale la copii, cu efect calmant. Mai multe detalii despre compoziție și administrare << aici>>.

Alinan Happy drink este indicat sugarilor și copiilor pentru a alina colicile abdominale, pentru a regla tranzitul intestinal și pentru a ameliora stările de disconfort și agitație care apar în diferite etape de creștere.

Poate fi administrat bebelușilor încă din primele zile de viață.

Acțiune complexă: anticolici, digestivă, antispastică, calmantă.

Eficacitate terapeutică dovedită clinic în reducerea timpului de plâns la sugar.

BENEFICII:

 Efectul anticolici este însoțit de un efect de liniștire a bebelușului, benefic nu doar în perioada când se manifestă colicile abdominale, ci și în momentele când este speriat sau nervos din cauza erupției dentare sau a vaccinurilor.

Nu conține aromatizanți, gustul bun foarte apreciat de bebeluși se datorează în întregime extractelor naturale din compoziție.

Alinan Colici și Balonare, emulsie

Alinan Colici și Balonare, emulsie, este o formulă special dezvoltată care tratează colicile și crampele abdominale ale bebelușilor datorate excesului de gaze abdominale. Mai multe detalii despre compoziție și administrare << aici>>.

Alinan Colici și Balonare, emulsie, este indicat pentru tratamentul simptomatic al afecțiunilor abdominale cauzate de excesul de gaze intestinale și pentru ameliorarea colicilor și crampelor digestive la copii.

Durerea asociată colicilor poate fi cauzată de acumularea de gaze la nivelul tractului digestiv al bebelușilor.

BENEFICII:

 Favorizează eliberarea pe cale naturală a gazelor intestinale (eliminând astfel principala cauza a colicilor).
 Calmează colicile și crampele abdominale ale bebelușilor.
 Utilizarea constantă poate ajuta la prevenirea acumulării de gaze abdominale.

Tratamentul colicilor poate varia în funcție de cauza subiacentă și de gravitatea simptomelor. În general, tratamentele includ schimbarea alimentatiei bebelușului, cum ar fi evitarea alimentelor care pot cauza gaze și balonare, administrarea de formule special dezvoltate pentru colici sau pentru reducerea simptomelor asociate (cum ar fi antispasticele), și utilizarea unor tehnici de relaxare și confort, cum ar fi masajul abdominal și aplicarea de căldură.

Este important să discuți cu medicul pediatru despre orice simptome sau probleme de alimentație sau de dezvoltare ale bebelușului tău, inclusiv despre orice simptome de colici, pentru a determina cele mai bune opțiuni de tratament și de îngrijire.

 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️