Parintii abuzeaza de antitermice. O spun medicii

Parintii abuzeaza de antitermice. O spun medicii

Parintii abuzeaza de antitermice. O spun medicii

Pe scurt

  • Parintii folosesc antitermicele prea permisiv. Se pare ca se tem de febra ca de o boala in sine, care nu este. Exista dovezi ca utilizarea excesiva a paracetamolului este asociata cu cresterea ratelor de astm bronsic, cresterea ratelor de afectare a ficatului, dar mai putin cunoscuta, a afectarii renale si a inimii.


    Parintii trebuie sa fie mai bine educati cu privire la momentul in care sa le acorde copiilor medicamente antitermice.

Aveti nevoie doar de doua sau trei zile pentru a da o doza suplimentara fata de cea recomandata. O temperatura mai ridicata care vine cu o febra usoara nu este un lucru rau - este doar organismul care lupta impotriva infectiei.

Paracetamolul este foarte bun pentru a trata disconfortul si durerea (de exemplu, o infectie a urechii), in timp ce nu ar trebui administrat la primul semn de temperatura usoara.

Parintii sunt sfatuiti sa se bazeze mai putin pe termometre, care pot fi inexacte, atunci cand detecteaza febra la copii si sa acorde mai multa atentie comportamentului lor. Letargia si lipsa setei sunt simptome comune ale febrei.

Parintii ar trebui sa astepte sa scada o febra?

Deoarece febra este o parte importanta a sistemului imunitar al organismului, parintii nu trebuie sa o trateze imediat. Ar trebui sa trateze cu adevarat copilul in locul febrei, astfel incat, daca un copil este agitat, actioneaza slab, pare obosit sau se simte inconfortabil, parintii trebuie sa ia masuri pentru a-l ajuta sa se simta mai bine.

Este important sa ne amintim ca tratarea febrei nu trateaza infectia care sta la baza acesteia si ca administrarea unui medicament care reduce febra copilului este doar o masura temporara care va reduce temperatura corpului. Febra se va intoarce odata ce medicamentul va fi eliminat pana cand organismul va lupta cu succes impotriva bolii.

Ce inseamna abuzul de antitermice pentru organismul copilului?

Parintii au tendinta de a abuza de antitermice. In primul rand antitermicele sunt medicamente, si se stie ca orice medicament, de altfel, poate sa aiba o reatie adversa, precum toxicitatea hepatica.

Toata medicatia copiilor tine cont de varsta, greutate si se da intr-un anumit timp de administrare in 24 de ore. Daca nu se respecta doza respectiva, recomandata de medic, riscam in cazul paracetamolului de exemplu sa determinam o toxicitate hepatica, iar la cele de tipul ibuprofen sa determinam o toxicitate renala. Intr-adevar, procentul in literatura este foarte mic, dar nu ne dorim sa ne aflam in acel procent de afectare renala, ca urmare trebuie o atentie deosebita la administrarea antitermicelor.

Adesea, medicii recomanda celelalte forme de hipotermizante pe care parintii le au la indemana, precum apa, baia de scadere a temperaturii si chiar scaderea temperaturii din mediu, dezbracarea si hidratarea care ajuta la fluidificarea secretiilor.

Este fitoterapia un mijloc de a ajuta copilul?

Fitoterapia se dovedeste a fi foarte potrivita, sigura si eficienta pentru copii, pentru bolile copilariei si pentru sanatatea generala a acestora. Plantele medicinale pot ameliora simptomele si pot facilita modificari ale dezvoltarii, cum ar fi maturarea sistemului imunitar. Fitoterapia este, de asemenea, o forma blanda de medicament care sustine dezvoltarea sistemelor corporale.

Fitoterapia poat fi cea mai buna prietena a parintilor atunci cand vine vorba de a trata sau preveni anumite afectiuni ale copiilor, iar in plus, tinde sa fie mult mai blanda decat alternativele farmaceutice. In acelasi timp, nu supara echilibrul ecologic delicat al corpurilor mici ale copiilor, asa cum face o mare parte din medicina moderna, ci mai degraba lucreaza in armonie cu sistemul copilului mic.

dr phyto

Gama de produse Phytodep reprezinta solutii fitoterapeutice delicate si eficiente, de prima intentie, indicate in:

 rinita alergica si nonalergica, preventia complicatiilor bacteriene, sindrom descendent

 preventia si reducerea manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator
 calmarea starilor de agitatie a sugarilor si copiilor hiperactivi
 preventia si tratamentul infectiilor respiratorii si al recurentelor
 tuse iritativa, productiva, acuta si persistenta
 preventia si corectarea anemiei feriprive
 combaterea constipatiei; combinatie unica de prebiotice si fitoextracte standardizate
 tulburarile digestive; combinatie unica de probiotice si fitoextracte standardizate
 preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite

Renuntam sa ne mai uitam la termometru si observam cat de activ este copilul?

Copiii reactioneaza diferit la febra, la deshidratare, la tuse s.a.m.d. Si atunci, daca copilul se simte confortabil cu valoarea temperaturii pe care o are, trebuie hidratat foaret bine si il ajutam in momentul in care nu mai are acest confort - la recomandarea medicului.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII