Cat de racit trebuie sa fie un copil ca sa mergem la medic?
Pe scurt
Majoritatea parintilor se confrunta cu aceeasi dilema: cand trebuie sa isi ia copilul in brate si sa mearga la doctor.
In primul rand, daca bebelusul este nou-nascut, este important sa faceti o vizita medicului la primul semn se indoiala: fie ca tuseste putin, are o usoara febra, este mult mai agitat decat de obicei sau din contra, apatic.
Odata ce a trecut de etapa nou-nascutului, procedam usor altfel. Cititi mai departe:
Cand ar trebui parintii sa consulte medicul?
In primul rand, simptomele variaza in functie de varsta. Printre primele simptome la copil se evidentiaza prezenta unei secretii nazale, dar nu neaparat, un apetit mai capricios, nu mai beau suficiente lichide si apare febra, timp de 3 zile. Daca febra depaseste 3 zile trebuie luata in calcul o suprainfectie.
Simptomele nu se instaleaza toate in acelasi timp. Cu cat copilul este mai mic (sub varsta de 1 an), cu atat trebuie sa ne prezentam mai repede la medic!
In cazul febrei, cand trebuie sa ne prezentam cu copilul la medic?
Febra este un mijloc de aparare si este aliatul nostru in lupta cu bolile - deci nu trebuie sa ne sperie. Febra incepe la valoarea de 38, deci pana la 38.5 C este recomandat sa lasam copilul sa febricideze. Peste 38.5 C in schimb, incercam cu antitermice (doar la recomandarea medicului) sa ii usuram simptomatologia. In timpul febrei este foarte important ca copilul sa fie hidratat atat interior cat si exterior.
Daca copilul nu face febra peste 38.5 C din 4 in 4 ore, nu inseamna ca trebuie sa ii dam automat antitermice - in schimb, anuntam medicul, lasam organismul sa lupte si apelam la fitoterapie.
Ce este fitoterapia?
Fitoterapia, ramura a medicinei alopate, se dezvolta si se adapteaza continuu la cele mai recente date stiintifice la nivel mondial privind produsele pe baza de fitoextracte standardizate si utilizarea lor eficienta si sigura. Acum, fitoterapia inglobeaza cercetari stiintifice si standarde profesionale inalte ale medicinei herbale.
Din fericire, in portofoliul Dr. Phyto poti gasi produse care contin combinatii unice de extracte din plante standardizate si nutraceutice (ca probiotice, resveratrol, lactoferina etc.) reprezentând solutii fitoterapeutice delicate si eficiente, cu actiune similara medicamentelor alopate, insa fara efectele adverse ale acestora. In plus, sunt usor acceptate si tolerate de copii.
FRUTDEP® IMMUNO solutie orala, datorita nutraceuticelor si sucurilor concentrate din fructe continute, este eficient in reducerea duratei si severitatii infectiilor de tract respirator, precum si a recurentelor prin actiunea antivirala si antibacteriana si consolidarea sistemului imunitar.
Combinatia eficienta de resveratrol, lactoferina, betaglucan si vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C si sucuri din fructe contribuie la consolidarea sistemului imunitar in cazul infectiilor de tract respirator si al recurentelor si tonifierea organismului in perioada de convalescenta dupa diferite boli.
De asemenea, VIRODEP picaturi oraleeste un complex unic de fitoextracte standardizate si nutraceutice, fiind indicat in profilaxia si terapia infectiilor respiratorii de origine virala sau bacteriana, asociat cu antibiotice si simptomatice si in consolidarea sistemului imunitar. Asociat cu antibiotice si simptomatice, scade durata si severitatea infectiei, grabind vindecarea.
Cand ar trebui sa apelez la medic pentru o tuse sau raceala?
In general, nu este nevoie sa apelezi la medic imediat, decat daca observi ca al tau copil are o febra prea mare pentru varsta sa sau este sugar (sub varsta de 1 an):
Copilul tau este mai mic de 3 luni si are o temperatura rectala de 38C sau mai mare.
Copilul tau este intre 3-6 luni si are o temperatura rectala de 38.3C sau mai mare.
Copilul tau este mai mare de 6 luni si are o temperatura rectala de 39.4C sau mai mare.
De asemenea, ar trebui sa anunti medicul daca observi oricare dintre urmatoarele:
Copilul tau este foarte deshidratat: Nu a udat un scutec in 6 ore, are gura uscata si plange cu lacrimi putine sau deloc.
Simptomele racelii nu incep sa se imbunatateasca dupa 3-4 zile ( aceasta ar putea indica faptul ca exista o alta problema, ca bronsita, o infectie a sinusurilor sau chiar pneumonie).
Copilul tau pare foarte agitat, obosit si absent, chiar si fara febra.
Respiratia copilului este rapida si controlata.
Copilul tau refuza sa bea (semn ca ar putea avea probleme de respiratie).
Recomandare: Dr. Phyto
PHYTODEP protejeaza natural copilaria
Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.
Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.
Catalog produse
ALLERDEP sirop 150 ml, 44,00 lei
Preventia si reducerea manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator.
LAXODEP sirop 150 ml, 43,20 lei
Combaterea constipatiei. Combinatie unica de prebiotice si fitoextracte standardizat
COLIDEP soluție orala 44 ml, 65,80 lei
Tulburarile digestive. Combinatie unica de probiotice si fitoextracte standardizate
VIRODEP picaturi orale 30 ml, 29,00 lei
Prevenția și tratamentul virozelor respiratorii. Asociat cu antibiotice...
LARIDEP spray oral solutie 30 ml, 35,00 lei
Preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII