Copiii își petrec mai puțin timp liber afară decât pușcăriașii: semnal de alarmă și ce e de făcut

Copiii isi petrec mai putin timp liber afara decat puscariasii -  semnal de alarma si ce e de facut

Copiii își petrec mai puțin timp liber afară decât pușcăriașii: semnal de alarmă și ce e de făcut

Iti amintești cât de mult timp ne petreceam afară când eram mici? Jocurile copilăriei, șotronul, de-a v-ati ascunselea, fetele și băieții, tara-tara vrem ostasi? Cum cotrobăiam parcurile și știam fiecare colț de stradă?

Ei bine ... cât de mult din aceste activități le face și copilul tău? Statisticile sunt sumbre. Copiii își petrec mai puțin timp afară decât pușcăriașii, iar acest lucru le poate afecta sănătatea. Pe lângă riscul crescut de obezitate și diabet, lipsa activității fizice și a expunerii la aer liber a copiilor poate contribui și la apariția unor probleme de sănătate mentală, precum depresia. Copiii care petrec prea mult timp în interior și sunt sedentari pot să se confrunte cu stresul și anxietatea, iar lipsa interacțiunii cu mediul înconjurător poate afecta negativ starea lor de spirit. De asemenea, există studii care arată o corelație între lipsa activității fizice și scăderea performanțelor școlare. Copiii care nu sunt activi și nu petrec suficient timp în aer liber pot să aibă dificultăți în concentrare și învățare, ceea ce poate afecta negativ rezultatele lor școlare și dezvoltarea lor academică pe termen lung.

Asadar, citește sfaturile de la Desprecopii ... și ieșiți mai mult afară!

- despre copiii isi petrec mai putin timp liber afara decat puscariasii: semnal de alarma si ce e de facut, veti citi:
Copilul isi petrece prea putin timp in aer liber
Copiii isi petrec mai putin timp afara decat puscariasii
Există efecte negative asociate cu faptul că un copil petrece prea puțin timp afară și este sedentar:
Miscarea este sanatate
39 de jocuri in aer liber
Alegerea unui sport pentru copil: motive, factori de influenta, beneficii
Despre activitatile sportive ale copilului
Forumuri specializate ale comunitatii Desprecopii

Copilul isi petrece prea putin timp in aer liber

Orice parinte stie ca in ziua de azi, copiii isi petrec tot mai putin timp afara - insa studiile arata destul de sumbru. Si chiar alarmant.

Lisa de miscare, statul prea mult in casa cu nasul in computer, televizor sau tablete poate duce la:

obezitate
depresie
boli cardiovasculare
diabet
probleme de somn

Copiii isi petrec mai putin timp afara decat puscariasii

Un studiu recent din Marea Britanie a scos la iveală un adevăr îngrijorător: Copiii își petrec atât de puțin timp afară încât până și deținuții petrec mai mult timp în aer liber.

În Marea Britanie, de exemplu, copiii își petrec în medie doar 30 de minute afară, iar unul din cinci copii nu iese deloc afară (cu excepția mersului și venitului la școală). Comparând standardele de sănătate recomandate de Națiunile Unite pentru deținuții din închisori - și anume cel puțin o oră de mișcare în aer liber - putem constata că este necesară o schimbare în programul copiilor.

Trebuie să ne întrebăm de ce copiii stau atât de mult în casă? Ei bine, tabletele, telefoanele, televizorul... Toate acestea îi țin captivați în interior. Cu toate acestea, mișcarea în aer liber este esențială pentru sănătate, iar noi, părinții, trebuie să încurajăm cât mai mult timp petrecut afară și activități în aer liber.

Există efecte negative asociate cu faptul că un copil petrece prea puțin timp afară și este sedentar:

Probleme de sănătate fizică:

Lipsa mișcării și a activității fizice poate duce la obezitate și la alte probleme de sănătate, precum diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și boli de inimă. De asemenea, lipsa expunerii la soare poate duce la deficiențe de vitamina D.

Întârzieri în dezvoltare:

Activitatea fizică este esențială pentru dezvoltarea musculară, a sistemului osos și a abilităților motorii. Copiii care petrec prea mult timp în interior pot avea întârzieri în dezvoltarea acestor abilități.

❗Probleme de sănătate mentală:

 Lipsa activității fizice și a expunerii la natură poate contribui la stres, anxietate și depresie la copii. Petrecerea prea mult timp în fața ecranelor poate afecta, de asemenea, sănătatea mentală a copiilor.

❗Scăderea performanței școlare:

Un stil de viață sedentar poate afecta concentrarea și capacitatea de învățare a copiilor. De asemenea, poate duce la tulburări de somn, ceea ce poate afecta negativ performanța școlară.

❗Deprinderea unor obiceiuri nesănătoase:

Dacă un copil nu este obișnuit să fie activ și să petreacă timp în aer liber în copilărie, există riscul ca aceste obiceiuri să persiste și în viața adultă, ceea ce poate avea consecințe negative asupra sănătății pe termen lung.

Citeste: 10 motive pentru care copilul petrece prea mult timp pe dispozitive digitale - tu ce motive ai?

Miscarea este sanatate

Miscarea este sanatate. Iar un exemplu bun vine chiar de la parinti. Iesiti afara zilnic, faceti o rutina a zilei de a iesi dupa masa de seara la o mica plimbare, mergeti cu bicicletele, iesiti in parc, inscrieti copilul la un club de sport. 

39 de jocuri in aer liber

Activitatile in aer liber de mai jos - sunt pentru copiii de toate varstele, de la prescolari la copii in scoala primara, gimnaziu si chiar liceu.

Majoritatea adora sa se joace in aer liber, insa uneori au nevoie de o mana de ajutor cu privire la noi idei de joaca si activitati. Asteptam impresiile si ideile voastre, sau scenarii de noi joculete de aer liber la topicul special de pe forum:  Scoateti copiii afara !

Si nu uitati dragi parinti: Miscarea e sanatate! iata aici cele 39 de jocuri in aer liber.

Alegerea unui sport pentru copil: motive, factori de influenta, beneficii

Atunci cand va ganditi sa inscrieti copilul la un sport, luati in calcul cat este de pregatit copilul, emotional si fizic. Un inceput prea timpuriu poate deveni frustrant si pentru copil si pentru dumneavoastra si poate indeparta copilul definitiv de sport. Desi exista programe sportive create pentru prescolari, abia pe la 6-7 ani majoritatea copiilor dezvolta nivelul potrivit de aptitudini fizice si de atentie necesare pentru a asculta indicatiile si a invata regulile unui joc.

Sportul poate fi amuzant pentru copiii foarte mici si cei de gradinita, dar ar trebui sa nu fie axat pe competitie, ci pe a avea mai multe oportunitati amuzante de a fi activ. Iata sfatul de la Desprecopii.com.

Despre activitatile sportive ale copilului, merita citit si:

Obezitatea la copil: 8 factori de risc
Invata copilul sa mearga pe bicicleta: cum si unde
De ce e important sa iti inscrii copilul la un sport de club: 6 beneficii

Va recomandam sa mai cititi si:

Jocuri in interior
Glume pentru copii
Ghicitori
Proverbe si zicatori
Labirinturi
Desene de colorat, planse de colorat
Povesti (24)
Cantecele
Poezioare

 

 Forum pentru parinti

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

autor: Desprecopii.com © Toate drepturile rezervate, 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII