Ce abilitati pot fi dezvoltate prin joc

Ce abilitati pot fi dezvoltate prin joc

Ce abilitati pot fi dezvoltate prin joc

  • Jucariile si-au depasit de mult rolul stric de divertisment, astazi cautam jocuri si jucarii cu ajutorul carora copilul invata rapid despre ei insisi, despre lumea inconjuratoare, invata forme, dimensiuni, culori si sunete. Joaca este esentiala pentru cresterea sanatoasa si dezvoltarea copiilor.

    Atunci cand copiii se joaca, ei invata sa rezolve probleme impreuna cu alti copii si isi dezvolta abilitatile motorii fine si grosiere. Daca v-ati gandit vreodata ca cel mic doar sta si se joaca, iata ce se se intampla de fapt in acele momente:

Jucariile si-au depasit de mult rolul stric de divertisment, astazi cautam jocuri si jucarii cu ajutorul carora copilul invata rapid despre ei insisi, despre lumea inconjuratoare, invata forme, dimensiuni, culori si sunete. Joaca este esentiala pentru cresterea sanatoasa si dezvoltarea copiilor.

Atunci cand copiii se joaca, ei invata sa rezolve probleme impreuna cu alti copii si isi dezvolta abilitatile motorii fine si grosiere. Daca v-ati gandit vreodata ca cel mic doar sta si se joaca, iata ce se se intampla de fapt in acele momente:

• Joaca dezvolta aptitudini fizice

Abilitatile motorii grosiere sunt dezvoltate atunci cand copilul alearga, se catara, face tot felul de miscari sus-jos, intoarceri etc. Iar abilitatile motorii fine sunt dezvoltate atunci cand cel mic manevreaza jucarii foarte mici.

• Joaca dezvolta concepte cognitive

Copiii invata sa rezolve probleme in timpul jocurilor. („Oare piesa asta din puzzle se potriveste aici?”). De asemenea copiii invata culori, numere, dimensiuni si forme. Ei au capacitatea de a-si imbunatati abilitatile de memorare, precum si durata atentiei. Deja peste varsta de 3 ani, copiii trec la niveluri mai ridicate de gandire, pe masura ce si jocurile se petrec intr-un mediu mai stimulativ.

• Joaca dezvolta limbajul

Atunci cand copilul se joaca si interactioneaza cu ceilalti isi dezvolta limbajul. De exemplu roaga-l pe copilul tau sa-ti povesteasca ce-si aminteste din povestea care tocmai i-ai citit-o.

• Joaca dezvolta aptitudinile sociale

Copilul invata sa coopereze, sa negocieze, sa faca schimb de jucarii, sa se joace dupa reguli – toate acestea sunt abilitati importante in timpul jocurilor. Ca urmare, copiii vor invata in timp si regulile societatii.

Copiii asimileaza mult mai usor cunostinte prin joaca, atunci cand nu se simt presati si obligati. Daca vrei ca cel mic sa se distreze si sa invete despre Vestul Salbatic, mergeti impreuna sa vizitati expozitia Kids in Wild West, deschisa la Promenada in perioada 10 martie - 3 aprilie 2016.

Zilnic, copiii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani, vor intra pe usile rabatabile, specifice barurilor din vestul salbatic, unde se vor aventura timp de 45 de minute pe un traseu special amenajat. Cei mici se vor costuma in cowboys sau indieni pentru a se integra perfect in aceasta  lume spectaculoasa si vor porni sa descopere toate secretele Vestului Salbatic prin activitati interactive la expozitia Kids in Wild West.

Vino sa cunosti cowboys si indienii, dar nu uita sa faci inainte rezervare la  rezervari@promenada.ro  sau 0726 377 978.

Copilul tau poate participa gratuit la aceasta expozitie, daca ai sansa sa castigi una din cele 10 invitatii din concurs. Acceseaza pagina de concurs de pe facebook si afla cum poti castiga pentru copilul tau o calatorie in Vestul Salbatic.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII