Totul despre E.coli

Totul despre E.coli

Totul despre E.coli

  • E.coli (Escherichia coli) este numele unui germen sau bacterie care traieste in tractul digestiv al oamenilor si al animalelor. Exista mai multe tipuri de E.coli, iar cele mai multe dintre ele sunt inofensive. Dar, unele pot provoca diaree sangeroasa. Unele tipuri de bacterii E.coli ( cum ar fi cea numita O157:H7) poate provoca, de asemenea, anemie severa sau insuficienta renala, care poate duce la deces. Alte tipuri de E.coli pot provoca infectii ale tractului urinar sau alte infectii.

veti citi:
Cum ne putem infecta cu E.coli?
Alimente care pot fi infectate cu E.coli
Infectia cu E.coli dispare de obicei pe cont propriu
Cum prevenim infectia cu E.coli?
Infectia cu E.coli: simptome, contaminare si prevenire
Diareea la bebelus
Enterocolita la bebelus: simptome, tratament si prevenire

E.coli - o bacterie foarte raspandita

E.coli (Escherichia coli) este numele unui germen sau bacterie care traieste in tractul digestiv al oamenilor si al animalelor. Exista mai multe tipuri de E.coli, iar cele mai multe dintre ele sunt inofensive. Dar, unele pot provoca diaree sangeroasa. Unele tipuri de bacterii E.coli ( cum ar fi cea numita O157:H7) poate provoca, de asemenea, anemie severa sau insuficienta renala, care poate duce la deces.

Alte tipuri de E.coli pot provoca infectii ale tractului urinar sau alte infectii.

Cum ne putem infecta cu E.coli?

Puteti sa luati o infectie cu E.coli venind in contact cu materii fecale, sau de scaun ale oamenilor si animalelor. Acest lucru se poate intampla atunci cand beti apa sau consumati alimente care au fost contaminate de catre fecale.

E.coli o puteti lua din carne in timpul procesarii. In cazul in care carnea infectata nu este gatita la 160˚ F (71 grade Celsius), bacteriile pot supravietui si infecta atunci cand mananci carnea. Acesta este cel mai comun mod in care oamenii din Statele Unite devin infectati cu E.coli. Orice aliment care a fost in contact cu carnea cruda poate deveni, de asemenea, infect.

Printre alte alimente care pot fi infectate cu E.coli se includ:

 Laptele crud sau produsele lactate. Bacteria se poate raspandi de la ugerul vacii in laptele său. Verificati etichetele de pe produsele lactate pentru a va asigura ca acestea contin cuvantul “ pasteurizat”. Acest lucru inseamna ca produsele alimentare au fost incalzite pentru a distruge bacteriile.

 Fructe si legume crude, cum ar fi salata verde, varza sau cidru de mere nepasteurizat sau alte sucuri nepasteurizate, care au intrat in contact cu fecale de animale infectate.

Fecalele animale sau umane infectate cu E.coli ajung, uneori, in lacuri, bazine  alimentatoare de apa. Oamenii pot fi infectati atunci cand un oras contaminat sau centrale comune nu au fost tratate corespunzator cu clor sau cand oamenii inghit accidental apa contaminata in timp ce inoata intr-un lac, piscina sau canal de irigare.

Bacteriile se pot raspandi, de asemenea, de la o persoana la alta, de obicei, atunci cand o persoana infectata nu se spala bine pe maini dupa o miscare a intestinului. E.coli se poate raspandi de la mainile infectate ale unei persoane la  alte persoane sau la obiecte.

Medicul dumneavoastra v-ar putea suspecta de o infectie cu E.coli dupa ce el sau ea vă va pune intrebari si vă va examina. Scaunul dumneavoastra va fi, probabil, testat pentru E.coli.

Infectia cu E.coli dispare de obicei pe cont propriu

Tratamentul principal este sa te simti confortabil si sa bei inghitituri de apa. Diareea determina organismul sa piarda mai multa apa decat de obicei. Acest lucru poate duce la deshidratare, care este deosebit de periculoasa pentru copiii si adultii in varsta. Consumarea frecventa a  inghititurilor mici de apa, vă va ajuta la prevenirea deshidratarii.

Daca aveti diaree sangeroasa, care poate fi de la o infectie cu E.coli, nu luati medicamente pentru diaree sau antibiotice. Aceste medicamente pot incetini procesul de digestie, acordandu-i corpului tau mai mult timp pentru a absorbi otravurile provocate de E.coli. In schimb, apeleaza la medicul tau.

La unii oameni, infectia cu E.coli cauzeaza probleme grave cu sangele si rinichii. Aceste persoane au nevoie de transfuzii de sange si de dializa. Dializa este un tratament care ajuta la filtrarea deseurilor din sange atunci cand rinichii nu functioneaza corect.

Cum prevenim infectia cu E.coli?

Hrana si apa care sunt infectate cu  bacteria E.coli arata si miroasa normal. Dar exista unele lucruri pe care le puteti face pentru a preveni infectia:

 Gatiti carnea de vita la cel putin 160 grade ( 71 grade celsius)
 In bucatarie, spalati-va pe maini cu apa calda si sapun, de multe ori, mai ales dupa ce atingi carnea cruda.
 Se spala orice unelte sau suprafete din bucatarie, care au atins carnea cruda.
 Folositi numai lapte pasteurizat, lactate si sucuri,
 Utilizati apa de baut tratata.
 Cand calatoriti in tarile in care ati putea avea apa potabila nesigura, nu folositi gheata sau apa de la robinet. A se evita fructele si legumele crude.

Spalati-va pe maini des si, intotdeauna spalati-va dupa ce utilizati baia sau schimbati scutelece copiilor.

Infectia cu E.coli: simptome, contaminare si prevenire

E. coli este un tip comun de bacterii care pot ajunge in alimente, cum sunt carnea de vita si legumele. Ceea ce este ciudat la aceste bacterii – si la multe alte bacterii – este ca nu sunt intotdeauna daunatoare organismului, iar in mod normal traiesc in intestinele noastre.    

Din nefericire, anumite tipuri (numite tulpini) ale E. coli pot ajunge din intestine in sange, ducand la o infectie foarte grava.

La copii, această bacterie e cauza cea mai frecventă a bolii diareice acute. Calea de transmitere poate fi: fecal-orală, contaminare prin mâini nespălate, muşte, fructe şi legume nespălate citeste mai departe despre care sunt simptomele de contaminare cu E.coli.

 

Diareea la bebelus

Diareea la bebelusi poate fi cauzata de o schimbare in alimentatie, sau in alimentatia mamei in cazul alaptarii. De asemenea diareea apare in urma unei infectii, a unor antibiotice, sau in cazul unor boli. Una din posibilele cauze fiind chiar aparitia dintilor.

Principala grija in cazul diareei este posibilitatea deshidratarii, adica pierderea lichidului din corpul uman. De aceea tratamentul diareei are ca tinta principala prevenirea deshidratarii.

Majoritatea cazurilor de diaree pot fi tratate cu usurinta acasa si fara a se folosi metode speciale. Iata totul despre diaree la bebelus si sfatul de la Desprecopii.com.

Enterocolita la bebelus: simptome, tratament si prevenire

Enterocolita la bebelus, indiferent de cauza, reprezinta o urgenta medicala mai ales daca se asociaza cu varsaturi si/sau febra, datorita riscului de deshidratare si posibilitatilor limitate de hidratare la domiciliu citeste totul despre enterocolita la bebelus.

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii. 

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII